Jee, ihanaa, kun ilmat ovat vähän lauhtuneet! Pakkaspäivät ovat kyllä kauniita ja aina kivempaa kuin loska ja kura, mutta joku raja. Eilen ulkoiltiin heti vähän enemmän. Aamupäivällä Lea tuli käymään Kinan kanssa. Juoksutettiin ensin pentuja (Kina ja Luu) tuossa lähipusikossa ja -kentällä. Lea myös auttoi pentuluoksetuloissa. Toisella kerralla Luu oli vähän vinkunut perääni. Koitettiin sitten vielä uudestaan niin, että Lea syötteli Luulle nameja. Luu kuitenkin taisi vähän hämmentyä yhtäkkisestä ruokinnasta tmv. ja pari muuta luoksetuloa olivat vähän pliisuja.

Sitten kävin vaihtamassa Luun Tuittuun ja käytiin aikuisten (Kina ja Tuittu) kanssa metsälenkillä. Olipa kivaa! Illalla Tanja tuli käymään ja käytiin kiertämässä koirien kanssa pikkuruinen lenkki. Molemmat bongasivat polun varrelta leipäviipaleita, joita ilmeisesti joku ihana mummeli oli päättänyt viljellä pikkulintujen syötäväksi (?) Tuitun suusta sain ongittua leivän pois (vaikka se yrittää niellä aina viimeiseen asti kuristumisen ja suuren vihan uhallakin), mutta Luu oli irti, eikä antanut kiinni, ennen kuin ehti mutustaa viipaleensa loppuun. Mur.

Tänään käytiin pitkästä aikaa navetalla. Seurana meillä olivat Lea ja Kina sekä Kaisa ja Hikka. Tuittu sai aloittaa ja tehdä kaksi kertaa puomin :D Ei ollut edes ihan toivoton. Luun kanssa touhuttiin kaikkiaan kolmessa erässä. Ensin parit luoksetulot, nyt ihan hyvin. Sitten tietty vähän leikittiin. Puolikkaan iltaruuan syönnin lomassa tehtiin sivulla istumista, metallia, merkkiä ja peruutteluja. Merkkiä on tehty tosiaan vain muutama kerta kotona samalla merkillä, joten outo merkki oudossa paikassa vaikeutti hommaa. Lisäksi se merkki kaatuili kivan helposti... Mutta kerran Luu aika hienosti myös nosti sen pystyyn ;) Peruuttamistakin piti vähän muistutella ja auttaa.

Lopuksi tehtiin takaakiertoja hyppysiivekkeellä. Näitä on siis naksuteltu pyykkikopan kanssa, nyt tein ihan avuilla. "Takaa" oli vaikeampi, mutta sujui, kun laitoin kerran lelun avuksi. Treenien jälkeen Luu pääsi ensimmäistä kertaa isojen koirien loppujäähdyttelylenkille :) Kannoin sitä kyllä vähän matkaa.

Treeneistä on tulossa videota, jos saan sen joskus ladattua nettiin asti. Pitäisi useamminkin kuvailla tätä lyhyttä pentuaikaa. Voi sitten muutaman vuoden päästä ihastella, että "voi sitä, tuossa vaiheessa mikään ei ollut vielä pilalla..." :D