Katselin tuossa joku aika sitten mahdollisia kisoja näille loppukesän viikonlopuille. Päädyin houkuttelemaan Katia mukaan Tuusulaan, ajattelin, etten ehkä jaksa yksin lähteä. Kati lupautui. Ja sitten Into sai vekin korvaansa ja antibioottikuurin :/ Olin siis tänään Tuusulassa kisamaassa, yksin.

Kisat oli pienet, kolme starttia kaiken kokoisille perinteisessä järkässä. Kisapaikka oli joku urheilukenttä, ihan hyvän tuntuinen hiekkapohja. Tuomarina Markku Kaukinen. Radat oli vaikeet, en oikein tykännyt. Vääntöä ja kiirehtimistä. Videoita ei ole, lainaan radat tuomarin sivulta...

3A M&L

Alussa oli hypyt aika eri kulmassa, kolmonen enemmän takaakiertona. Tein sen niistolla. Kutosella pelkäsin rimaa, mutta hyvin meni! Semmoisella twistihköllä otin vastaan puomin puolelta. Seiskalle takaakierto-vastakäännös, silti vähän valui ja tuli vinosta puomille, suoristi kyllä. Katsoin ylösnousua ja näin, että ainakin yksi tassu osui selvästi kontaktille, joku 15 cm rajasta alaspäin. Voin sanoa, että pikkuisen risoikin nähdä tuomarin nostavan tässä (viiveellä...) kätensä kontaktivirheestä. Kontaktien tuomarointi ei ole helppoa ja virheitä sattuu, mutta eipä niistä kukaan omalla kohdalla tykkää. No, Luu meni sitten helpossa keppikulmassa kakkoseen, joten ei jäänyt "onneksi" nolla tuosta kiinni. Muuten selvittiin hyvin, vaikka oli aika hankalia kohtia! :) Hypylle 14 pakkovalssi-valssi, 16 vastakäännös, aalla persjättö ja 21 sylkkärihköllä. Ei tullut siihen kunnolla, mutta kääntyi just riittävästi.

3B

Toka rata oli meille aika tuskaisen hankala. Treenasin kakkosen valssia lämppähypyillä ja sain Luun sen verran aisoihin, että sain sen sitten radalla väännettyä kolmoselle ;) Olin ajatellut ehtiä tekemään pienen vekin putken jälkeen 6-hypylle, mutta en ehtinyt ja liike vei Luun takaakiertoon. 7-10 meni hyvin, sitten rima hypyltä 11 (valssasin eteen, oli vähän pakko...). Hypylle 13 en ehtinyt silti, joten siinä pyörittiin, kun Luu kääntyi putkesta mua kohti. Puomista tuli läpi, joten uusin sen ja mentiin pois. Turha jatkaakaan, tuskin se rytmi olisi siitä löytynyt.

3C Hyppy

Hyppäriä katsoessa harkitsin jo kotiinlähtöä :D Mentiin kuitenkin koittamaan. Ja tehtiin ihan törkeen hyvä rata! Tai siis ainahan parannettavaa on, mutta meno tuntui todella hyvältä! Sain kakkosen takaakierron ajoitettua hyvin ja sitten se vaan rullasi. Luu lenteli, mutta pysyin rytmissä :) Kaikki mietityttäneet ohjaukset onnistuivat. Valssi nelosen jälkeen, vastakäännös pituudelle, putki 11 yläpuolelta ja leikkaus hypylle 12, kepit alapuolelta, pakkovalssihkolla 16 ja loppusuora hanaa. Tehtiin luokan nopein aika. Ja saatiin vitonen, koska yksi rima. Hyppy 17. Ei ole onnikaan puolellamme, kun sitä tarvitaan, ei.

Että semmoiset kisat Tuusulassa. Oli sentään kiva ilma, sai kisata vielä capreilla ja t-paidalla.

Ja koska ratojen väleissä oli aikaa ja radan vieressä tilaa, ehdittiin ihan pikkuisen tokoillakin.

Seuraamista radan lähellä. Tosi hyvä asenne, ei yhtään katsonut agilitya :) Korjailin vähän paikkaakin taaemmas.

Pari metallinoutoa. Sohlasi yhden noston, harvinaista. Palautukset ihan jees.

Tunnari semmoisella hetsauksella, että pa ennen lähetystä. Meni vähän hosuen, mutta nosti oman kuitenkin kohdalla.

Sivulletuloja namilla ja vauhtipalkkaa liikkeellelähdöistä.

Kaukoja tehtiin ihan vaan läheltä. Ok.