Luu on nyt lentänyt ensimmäisen kerran elämässään ja osallistunut tosi isojen koirien tokokisoihin ensimmäistä kertaa elämässään. Aika jännää! Luun mielestä kumpikaan ei kyllä ollut erityisen jännittävää, mutta kiva reissu kuitenkin ;)

Matkaan lähdettiin tiistaina. Vähän jännitti jättää Luun boksissaan sinne vieraaseen paikkaan vieraiden ihmisten riepoteltvaksi. Onneksi kaikki meni hyvin ja Wienin lentokentällä sain vastaanottaa iloisen, mutta tyynesti lentoon ja liukuhihnalla kulkemiseen suhtautuneen koiran. Olimme juuri koneessa naureskelleet Maaritin kanssa, että Luu pitää sitten pitää kaukana kaikista juoksuisista nartuista, etteivät ne tartuta sitä. Kuinkas ollakaan, kohteessa selvisi, että Luun matkaseurana koneessa oli ollut astutusreissulle tullut brasilianterrierinarttu... No, juoksu ei silti ehtinyt alkaa reissun aikana.

Matka Budapestiin sujui pelottavan hyvin matkalaukkujen saapumisesta ja taksikuskimme löytämisestä lähtien. Pian olimmekin jo hotellilla paikallisesta Subista haettujen iltapalojen kanssa. Ei tarvinnut valvoa myöhään.

Keskiviikkona kävimme tutustumassa Gödöllössä sijaitsevaan kisapaikkaan (aitojen ulkopuolelta) ja läheisiin ulkoilumaastoihin. Ne olivatkin huikeasti paremmat kuin Budapestin keskustassa (jossa vaihtoehdot olivat pissattaa koira hotellin kulman takaa löytyvälle parille ruohotupsulle tai kävellä n. kilometri lähimpään puistoon), joten lenkitimme koiria pariinkin otteeseen.

IMG_0593-normal.jpg
Kävelyllä puistobulevardilla. (Kuva Maarit Karhu)

IMG_0595-normal.jpg
Turistit jollain kivimöhkäleellä. (Kuva Maarit Karhu)

Löydettiin läheltä myös iso puisto, joten pistettiin treenit pystyyn. Oli tosi kuuma ja koirat läkähdyksissä jo vähästä juoksemisesta. Ei tehty Luun kanssa paljoa. Paikkamakuun alkuja Ässän kanssa, yksi tunnari, vähän seuruuta, ruutua ja luoksetuloa. Ruudussa meni ensin takaa yli, muuten hyvin.

IMG_0696-normal.jpg
Treenien jälkeen löytyi viilentymisoja. (Kuva Maarit Karhu)

Torstaina oli virallisten treenien ja avajaisten vuoro. Suomen treeniaika oli aamupäivällä, joten aamusta saatiin lähteä kohti Gödöllöä. Matka hotellilta kisapaikalle kesti n. puoli tuntia. Luun treenit sujuivat ihan hyvin, mitä nyt ohjatun kapula hajosi kesken kaiken... Luu kyllä toi sinnillä laipattoman kapulan, vaikka palautus pää kenossa oli vähän hankalaa. Tehtiin ykköskehässä ruutua ja luoksetuloa ja kakkoskehässä ohjattua ja hyppynoutoa.

Koska avajaiset olivat vasta illemmalla, käytiin välillä Budapestissa lepuuttamassa koiria hotellilla ja syömässä lounasta. Aikataulut tuntuivat elävän koko ajan, mutta ehdittiin silti takaisin katsomaan 0-koiran suoritus ja valmistautumaan avajaisiin. Itse avajaisseremonia oli lyhyt ja tehokas. Sen jälkeen tuomarit ja joukkueenjohtajat jäivät keskustelemaan sääntötulkinnoista. Me taidettiin käyttää aika hyväksi ainakin lenkittämällä koirat ihanan varjoisessa lähipuistossa.

IMG_0774-normal.jpg
Luu valmistautuu avajaisiin. (Kuva Maarit Karhu)

IMG_0795-normal.jpg ...Ja niin hyvin valmistautuikin, että olisi osannut mennä ihan itte... (Kuva ehkä Timo Rannikko...)

Illalla oli vuorossa osallistujien gaalaillallinen. Se hoidettiin myös teholla, että päästiin ajoissa nukkumaan ja valmistautumaan perjantain kisapäivään. Puoli tuntia Gödöllöön, tunti syömistä ja puoli tuntia Budapestiin...

Perjantai alkoi aikaisin, mutta ehkä sen verran jännitti, että nouseminen oli kohtuullisen kivutonta. Mitään paniikkia en kyllä saanut itselleni kehitettyä, vaan olotila pysyi positiivisena ja rentona koko päivän. Oman vuoron lähestyessä ei vaan olisi jaksanut enää odottaa, vaan olisi halunnut mennä jo :) Paikallaoloihin päästiinkin jo aamusta. Ne menivät ihan hyvin kehäänmenoineen kaikkineen.

IMG_0838-normal.jpg
Yhdessä mennään, vaikka vähän keulien ;) (Kuva Maarit Karhu)

IMG_0840-normal.jpg
Sinne se jäi. (Kuva Maarit Karhu)

Paikkamakuu 10/10 - Meni maahan vähän vinoon, mutta muuten hyvin.

Istuminen 9,5/10 - Oli kuulemma katsellut jonkin verran taakseen. Istumisessa vapauttamisessa haukahti kerran aika lujaa, mutta myöhemmin sai huomata, että eipä näihin kovasti puututtu. Yksi koira sai useammasta haukahduksesta suullisen huomautuksen...

IMG_0845-normal.jpg
Hyvä Luu, hienosti meni! (Kuva Maarit Karhu)

Yksilövuoroa saatiin odotella iltapäivän puolelle, sillä numeromme oli 32. Lopulta en ehtinyt kuitenkaan syödä kunnon ruokaa ennen suoritusta ja oli jo aika kova nälkä pelkkien välipalojen voimalla. Mutta eipä sitä siellä kehässä huomannut. Näin se sitten meni:

Ruutu 0/0 - Ei voi olla paljon ikävämpää alkua koesuoritukselle kuin nollata eka liike. Luu meni hyvin merkille, hyvin ruutuun, hyvin maahan ja odotteli tarkkaavaisena. Juuri ennen liikkurin käskyä se jostain mystisestä syystä vain lähti. Oli vähän epävarman oloinen, ja liikkurin käskystä taisi tajuta mokanneensa. Kutsusta kiihdytti sitten normaalin tapaan sivulle. Voin kertoa, että ei ole kiva se tunne, kun käännät päätä koiraa kutsuaksesi ja näet sen olevan jo matkalla. MM-kisojen ekassa yksilöliikkeessä.

IMG_0992-normal.jpg
Merkiltä ruutuun! (Kuva Maarit Karhu)

IMG_0993-normal.jpg
Vroooommm!!! (Kuva Maarit Karhu)

IMG_0995-normal.jpg
Täsä mää oon! (Kuva Maarit Karhu)

IMG_1000-normal.jpg
Taisin mokata, mutta onneksi se ei haittaa! (Kuva Maarit Karhu)

Luoksetulo 8,5/8 - Valuihan se stoppi, mutta jotain yritystä havaittavissa. Vauhti ja loppu musta ihan kivat.

IMG_1002-normal.jpg
Tullaan! (Kuva Maarit Karhu)

IMG_1003-normal.jpg
Ei törmää! Mutta mitenköhän tästä kuvakulmasta tarkkaillut tuomari sen näki...? (Kuva Maarit Karhu)

IMG_1004-normal.jpg
Taas pätevänä! (Kuva Maarit Karhu)

Seuraaminen 7/7 - Lauantaina samalla suorituksella olisi muihin vertaamalla saanut paremmat pisteet, mutta näillä mentiin. Olihan siellä kaikenlaista. Alussa liikuin itse huonosti, loppu meni paremmin. Pari herpaantumista, pari levinnyttä käännöstä ja yksi istuminen hitaassa täyskäännöksessä. Kokonaisuudessaan tykkäsin Luun asenteesta. Se on vaan niin ihana tunne, kun sen heiluva häntä osuu välillä mun käteen <3

IMG_1013-normal.jpg
Vielä kun saisi itsellekin noin onnellisen ilmeen :) (Kuva Maarit Karhu)

IMG_1009-normal.jpg
Tulikohan vähän äkkinäinen käännös...? (Kuva Maarit Karhu)

IMG_1019-normal.jpg
Niin hianoo! (Kuva Maarit Karhu)

Idari 8/6 - Annoin näköjään istumisessa avun, toinen tuomari ilmeisesti tulkitsi sen kaksoiskäskyksi. Seisominen ois voinut olla parempi, siirsi paria tassua.

IMG_1022-normal.jpg
Ykköskehä melkein pulkassa! (Kuva Maarit Karhu)

Siirtymä kakkoskehään sujui ihan hyvin ja kapuloiden valinnan ja ohjatun arvonnan jälkeen Luu oli tekemässä kaukoja hyvällä asenteella.

Kaukot 8/7,5 - Järjestys näkyy tuossa taulussa. Annoin seiso-istuun pelkän suullisen käskyn ja jostain syystä Luu meni maihin. Sain korjattua hyvin ja muut vaihdot sujuivat. Takatassut pysyivät ihan paikallaan, kun ei tehty s-i -vaihtoa ;)

IMG_1026-normal.jpg
Luu näyttää aika pieneltä tuon liikkurin rinnalla :D (Kuva Maarit Karhu)

Ohjattu 9/8 - Merkki ihan hyvin ja noutokin muuten, mutta sähläsi noston kanssa. Kapulan puremisesta ei muuten välitetty yhtään, voittajakoirakin sai kympin, vaikka jäysti ihan antaumuksella.

IMG_1030-normal.jpg
Merkki! (Kuva Maarit Karhu)

IMG_1031-normal.jpg
...ja kapula!!! (Kuva Maarit Karhu)

IMG_1034-normal.jpg
Kiepsahdus. Luu teki kaikki sivulletulot kunnolla :) (Kuva Maarit Karhu)

Tunnari 8/8 - Aloitti oman kohdalta ja kiersi koko ringin. Avasi suuta viereisen kohdalla... Lähti palauttamaan laukalla, mutta hidasti raviin.

IMG_1037-normal.jpg
Oma löytyy. (Kuva Maarit Karhu)

Hyppynouto 9/10 - Muuten kiva ja vauhdikas, mutta edessä Luun ryhti vaan romahtaa täysin. Niinkuin Maarit totesi, että toiset koirat törmää kapulalla, Luu otsalla :D Mutta hyvin selvisi!

IMG_1041-normal.jpg
Vika liike. (Kuva Maarit Karhu)

Video

Hengissä selvittiin! En voi väittää, etteikö ruutu harmittaisi, ilman sitä olisi kuitenkin tullut selkeä ykköstulos. Nyt pisteitä kertyi 233,25. Toisaalta ruudunkaan onnistuessa ei oltaisi ihan ylletty finaaliin, joten petrattavaa jäi muutenkin.

Olin kuitenkin hirmu tyytyväinen Luuhun. Se oli kehässä ihan oma itsensä, iloinen, vauhdikas ja motivoitunut. Aika rento myös! Nyt vaan treenataan lisää ja toivotaan kovasti, että saadaan joskus vielä uusi tilaisuus näyttää, että tämä ei ollut meille turha opintomatka! :)

Lauantai ja sunnuntai kuluivatkin sitten kisapaikalla jännäten joukkuekavereiden suorituksia. Hyvin menikin! Joukkuehopea varmistui lauantaina, tosin tiukille meni kultaa voittaneen Norjan kanssa. Sunnuntain finaalissa oli neljä suomalaista ja Christa&Kaaos sekä Katja&Zen veivät upeasti sijat 2. ja 3. Niukasti kiilasi taas yksi norjalainen edelle.

IMG_1925-normal.jpg
Luu ei halua olla sylikoirana... (Kuva Timo Rannikko)

IMG_2019-normal.jpg
Palkintojenjaossa. (Kuva Timo Rannikko)

Kotimatka sujui vähintään yhtä hyvin kuin tulokin. Viimeinen herätys kukonlaulun aikaan meni jo melkein tottumuksesta. Sekä Maarit, minä että Luu taisimme kyllä nukkua niin taksissa kuin lentokoneessakin ;) Luu oli aika liikuttava, kun jätin sen tiskille Wienin lentokentällä ja sanoin heipat. Se istui boksissaan ja kallisteli päätään semmoisella "Taasko sinä minut hylkäät?" -ilmeellä, että melkein pahaa teki. Ehdimme kävellä muutaman metrin tiskiltä poispäin, kun vilkaisin taakseni ja näin Luun asettuvan kerälle nukkumaan. Se siitä hylkäämisen pelosta :)

IMG_8959-normal.jpg
Kotimatkaa odotellessa.

IMG_8962-normal.jpg
Siellä se odottelee koneeseen lastausta.

Mahtava reissu ja hieno kokemus kaiken kaikkiaan! Kiitos hullunhauskalle ja mukavalle autoseurueellemme Maaritille, Ninalle, Timolle, Ässälle ja Valolle! Kiitos upealle joukkueelle!

Kiitos Luu. On minulla vaan aikas hieno koira <3