Eilen treenattiin vauhti-teemalla Katin koutsauksessa. Koirat sai juosta lujaa ja irrota. Nipsulta ensimmäinen sujui, mutta jälkimmäisen kanssa oli vähän tappelemista.

Aloitettiin vauhdikkaalla radalla, joka alkoi ja päättyi neljän hypyn suoraan. Alussa mentiin mutkaputken ulompaan päähän. Tein alun vastaanottamalla viimeisen hypyn takaa ja se sujuikin joka kerta hyvin. Edelleen tulee välillä semmoinen hassu olo, kun koira tulee täysiä, vaikka ei itse liiku ;) Ei muuten jostain syystä tullut mieleenkään, että alun olisi voinut tehdä myös ulkokautta juosten ja putkeen vetäen. Ehkä jumitin niin siihen ajatukseen, että halusin treenata vastaanottoa. Mutta tuli aika totaalisen blondi olo, kun näin Tommin ohjaavan sieltä toiselta puolen :D

Kahden hypyn takaakierroissa ja siitä putkeen törkkäisyssä takuttiin jonkun verran. En saanut sitä kovin nätiksi millään, oli koko ajan vähän kiire ja rimojakin tippui. Siitä jatkettiin viime kisoja vastaavaan suora putki - takaakierto -kuvioon, jonka tein nyt suosiolla ulkokautta. Tässä kun ei pystynyt oikein ottamaan edes etumatkaa, joten ei olisi ollut mitään jakoja ehtiä muuten. Poispäinkäännöksellä meni ihan hyvin, tosin Nipsu jostain syystä aina vähän kaarrotti hypyn jälkeen. Ennen loppusuoraa joutui tekemään takaaleikkauksen putkea edeltävällä hypyllä. Siinä Nipsu tietty jäkitti, eikä oikein pystynyt menemään putkeen. Saatiin sekin jotenkin menemään, kun olin käskytyksen kanssa tarpeeksi tosissani. Loppusuoran se irtosi ihan ok, kun lelu oli jätetty maaliin.

Sitten tehtiin sitä pelkkää alkusuoraa niin, että koitettiin saada koirat irtoamaan putkeen mahdollisimman kaukaa. Helppo nakki... Aloitin yhden hypyn takaa ja kävin näyttämässä putkensuuta Nipsulle. Palasin sivulle lähettämään ja sehän ampui putkeen kuin ohjus! Mutta annas olla kun koitin samaa ilman sitä näyttämistä, ihan miltä etäisyydeltä vain... Nipsu hyppäsi yhden hypyn ja kääntyi räkyttämään. Ei pysty, ei osaa, ei kykene! Usutin sitä sinne putkeen ihan väkipakolla hirveällä raivoamisella. Kilpahuudoksihan se meni ;) Näyttöhommakaan ei onnistunut, jos olin jättänyt lelun lähtöön odottamaan. Mulla piti olla se mukana, jolloin Nipsu ilmeisesti kuvitteli minun laittaneen sen putkeen (vaikka se oli koko ajan kädessä). Sheltin logiikkaa...? Paras suoritus oli näyttämisen jälkeen kolmen hypyn takaa. Mun ei tarvinnut kuin seistä paikallani ja sanoa kerran "putkeen", niin Nipsu ampui hyppysuoran ja putkeen taakseen vilkuilematta.

Sitten kellotettiin kepittelyjä. Tehtiin hyppy-kepit-mutkaputki-kepit-hyppy-suoraa vähän eri tavoilla. Nipsulla nopein oli semmoinen kevyt vedätys. Takaa lähetys kepeille oli pari kymmenystä hitaampi, mutta hitain oli kokeilu, jossa vedätin kepeillä ihan Nipsun nenän edessä. En tee koskaan tämmöistä, joten se tuntui vain ihmettelevän outoa hillumista. Nipsun aika oli muuten taas kaikista nopein, mutta pikkukoira pystyy toki pujottelemaan makseja nopeammin ihan kokonsa ansiosta. Kaikkien ajat taisi kuitenkin olla ihan jossain sekunnin sisällä (luokkaa 10-11 s.), joten ei tuolla pätkällä isoja eroja saatu aikaiseksi.

Lopuksi ehdittiin vielä juosta eka ratapätkä. Nyt Nipsu ei pystynyt menemään takaakiertojen jälkeiseen putkeen. Ohjauskin oli siinä vähän kehnoa, kun jäin takaakierroissa vähän jälkeen, mutta ei se olisi ollut yhtään mahdoton tehtävä. Siinä taas vähän suutuin sille, jonka jälkeen se luikki kiltisti putkeen... Muuten saatiin rata mentyä puhtaasti, jopa se lopun takaaleikkaus-putki onnistui.

Kontakteista radalla oli vain keinu ja kontaktit olivat kyllä vähän hurjia. Keinu kun pomppaa kevyen koiran alla aina takaisin, niin siinä vaiheessa kun vapautin Nipsua 2 on 2 offista, keinun pää saattoi olla 30 cm ilmassa. Sitkeästi Nipsu vaan piti tassut sillä. Oon miettinyt, jos vaihtaisi keinun joskus sellaiseksi, ettei vaadi 2 on 2 offia. Toistaiseksi se on jäänyt, kun pelottaa, että Nipsu alkaa himmailla liian aikaisin. Ehkä siis jatketaan näin ainakin siihen asti, että keinun suoritus alkaa olla supervarma ja aina yhtä nopea.