Nipsu pääsi treenaamaan agilitya, Luu tokoa ja Tuittu sai nukkua mummulassa sängyssä :)

Koska Luu on nyt agilitytauolla (neljäs päivä jo, aika tuntuu niin pitkältä! :D), Nipsu pääsi tuuraamaan sitä Marken treeneihin. Tehtiin sunnuntain mini-/medi-kolmosten agilityrata peilikuvana ja tiivistettynä, eli aika erilaisena. Oli siinä jotain samaa kuitenkin.

Tein Nipsun kanssa 0-treeniä. Rata alkoi suoraan aalta, jota Nipsu jostain syystä kielsi mun puolelta. En tiedä, mihin se luuli menevänsä. No, kun päästiin alkuun, eka yritys hylkääntyi toiseksi viimeisen esteen ohitukseen. Toinen rimaan radan puolivälin paikkeilla.

Kolmannella, neljännellä ja viidennellä tehtiin nollat. Jokainen niin, että ohjasin vähintään yhden kohdan eri tavalla.

Aan kontaktit oli aika hyviä. Ekalla vapautin nopeasti, sen jälkeen tein nopeat liikehäiriöt ja pysyi hyvin. Keinu meni kohti seinää ja oli hidas joka kerta, vaikka vedätin ihan päähän asti. En tiedä, johtuiko vaan seinästä, tääkin on varmaan hidastunut muutenkin. Koska rata oli siis peilikuva, niin kepeille mentiin umpikulmaan aika ahtaasti. Nipsu teki tosi hyvin joka kerta, vaikka vaan vedin. 12-13-väliin tein persjätön, jota kisoissakin harkitsin. Varmistelin liikaa hyppyä 11 ja tuli tosi kiire, mutta onnistui. Seuraavalla yrityksellä jätin Nipsun rohkeammin lukemaan tuon hypyn ja sitten ehdin persjättöön niin oikeaoppisen ajoissa, että todellakin näin sen vasta tulevan ponnistuskohtaan persjätön jälkeen :)

14-15 oli meillä ahtaammalla välillä. Tein ensin pakkovalssilla ja välistävedolla, sitten takaakierto-päällejuoksulla ja japanilaisella niin kuin kisoissakin (paitsi kisoissa ei tarvinnut törkätä taakse, putken linja vei sinne). Ei se japanilainen ollut nyt sen sujuvampi, välistäveto oli paljon parempi! Ehkä mä alan pärjätä niiden kanssa.

Aan alla olevaan putkeen vedin ensin puolivalssilla, mutta seuraavilla kokeilin ihan vaan vedolla. Hyvin tuli silläkin. Loppu oli eri tavalla, 18 keskempänä rataa, sitten muuri, josta suoraan vitosputkeen. 18 tein ensin niistolla, josta siis ekalla kierroksella seurasi se, että Nipsu tuli muurista ohi. Sitten onnistui. Itseäni haastaakseni seuraavilla radoilla tein niin, että hain lähempää putkensuuta ja takaaleikkasin muurille. Hiukan kyseli putkeenmenoa, mutta onnistui molemmilla kerroilla.

Alkusäädöistä miinus, mutta triplanollasta iso plussa :)

Keinua treenattiin myös erikseen. Vuoroa odotellessa käytävällä pääasiassa pelkkää alastuloa ja lopuksi radalla sekä alastuloa että koko keinua vauhdilla. Kyllä se ehkä inasen nopeutui, mutta ei siinä Asennetta ole. Pitää tehdä enemmän alastulon paukuttelua, sitä ei olla kyllä vahvistettukaan ikuisuuksiin. Nipsu teki myös MONTA kertaa niin, että ei vapautunut kuin vasta jostain kolmannesta käskystä. Siinäkin olisi vahvistettavaa, vaikka radan yhteydessä ongelma ei yleensä esiinny.

Sitten jäähdyttelylenkille, jossa kyllä jäähdyttiin. Jäätävä tuuli! Onneksi suurin osa lenkistä meni vähän suojaisemmassa. Sitten vietiin Nipsu nipsulaan ja otettiin Tuittu mukaan. Sieltä suunnattiin hallikokoukseen, mutta ehdittiin tehdä nopeat tokot yhdellä parkkipaikalla.

Idarijuttuja. Ensin pelkkä seisominen, sitten seisominen ja istuminen. Jäi seisomaan, mur! Uusinnalla ok, samoin sen jälkeen sarja M-I-S.

Pari luoksetulon stoppia. Ensin yksi superhelppo läheltä, sitten lähes kisamatkalla. Tätä en kelpuuttanut. Uusinnalla tuplakäsky, jolla korjasi hyvin.

Tunnari. Väljä rinki kuudella kapulalla, oma vasemmalla alhaalla. Hetsasin lähdössä valjaista kiinni pitämällä. Aloitti ylhäältä, joten ehti kiertää kaikki, mutta oman kohdalla nosti sen varmasti ja nopeasti. Kehuin railakkaasti palautuksessa, odotti vissiin vauhtipalkkaa ja luisui päin. Mutta tuli lujaa ;) Pelkkä palautus vielä kuitenkin uudestaan.

Kaukoja. Ensin kisamaisesti n. puolikkaalla matkalla. I-S-M- ja S-M -alut. Molemmat kerrasta hyvin! Näistä lelupalkat. Sitten namipalkalla tekniikkaa hömpötellen. Ihan hyvin. Olen kyllä syönyt periaatteeni ja lipsunut kriteereistä sen verran, että hyväksyn ainakin jossain määrin taaksepäin pompsahduksen... Jos ajatus on selvästi oikea!

Ihan vähän seuraamista. Alkuun askelsiirtymiä, sitten pidempää pätkää. Ihan ok ehkä.