Eilen alkoi Luun tokovalkkukausi, kun viime viikon eka kerta jäi meiltä Piiran takia väliin. Meillähän on taas uusi valmennusryhmä, mutta tuttuja toki kaikki :) Ja kiva porukka on kasassa, tästä on pakko tulla taas hieno kausi!

Tehtiin paikallaolot alkuun. Istumiseen laitoin namit tassuille. Ok. Makuussa meni maahan Tiinan "maahan"-käskystä!!! Ihan puskista tuli, en muista, onko Luu mennyt IKINÄ viereisen käskystä maahan... Ehkä joskus ihan alkuvaiheessa? Muuten makuu ok.

Piia liikkuroi meidät. Tehtiin muutama liike suht kisamaisesti, pääpaino niissä aluissa, joita palkkailin. Tulihan siinä sitten kaikenlaista. Luu oli vähän ylikierroksilla ja omakin toiminta meinasi mennä vähän hektiseksi. Sitä se hallikauteen ja minuuttiaikatauluun siirtyminen taitaa teettää molemmille osapuolille... Muuten koiran asenne oli ihan kiva, ei juurikaan jähmeillyt.

Ohjattua ensin. Tässä tuli eniten kaikkea. Palkkasin ensin sivulletuloja ja merkkiä (namilla). Oli merkille lähetystä odottaessa jo vähän tulisilla hiilillä. Päästiin hakemaan oikea ja mokasi noston ihan totaalisesti, sähläsi todella rumasti kapulan kanssa. Tästä aika reilusti sanomista, jolloin kierrokset vaan nousivat ja alussa odottaminen oli entistä vaikeampaa... Sitten piti hinkuttaa hetki kuuntelujuttuja. Lopulta pääsi noutamaan asti toisen kerran. Nyt oli huolellisempi noston kanssa, mutta kaarratti hulluna. Si-käsky ei kyllä toimi oikean puolen kanssa ollenkaan :(

Siirryttiin hyppynoutoon. Tää oli ihan ok. Taisin palkata alun kerran lelulla.

Idari. Alussa oli ihan ok, mutta seuruussa keuli törkeästi. Ja pahensi käskyistä. Tehtiin sitten vaan pari settiä seuruuta ilman asentoja. Kerran jo hermostuin kunnolla, sen jälkeen pystyi vähän hillitsemään itseään. Tämmöinen kuumuminen on oikeasti paljon kivempi ja helpompi ongelma kuin kuplaantumiset, mutta jos koira ei meinaa useista puuttumisista huolimatta korjata, niin osaa sekin olla raivostuttavaa :D

Tunnari. Tämän teki kyllä erinomaisesti mielentilaan nähden! Oma oli toka tai kolmas vasemmalta, eikä oikeastaan ehtinyt edes kaahata siitä ohi, kun sai hajun ja nappasi. Aika selkärangassa se oikea suoritustapa alkaa olla. Palautuskin ok, vähän taisi kyllä korjailla otetta...

Vielä luoksetulon alkuja ja pari läpijuoksua suoraan sivulle. Ekalla jarrutti jotenkin tosi aikaisin, tokalla tuli vähän paremmin.

Aluissa oli nyt aika kiva asenne, mutta onhan se alkuun meno vielä semmoista säätöä. Sivulle Luu tuli oikeastaan joka kerta hyvällä asenteella, mutta jää nyt todella herkästi eteen ja vähän vajaaksikin. Nyt en näistä nillittänyt, mutta pitää treenata.

Loppuhöntsäilyssä teinkin ensin pelkkiä sivulletuloja peruutusavulla. Sillä alkoi työstää vähän paremmin.

Luoksetulon stoppeja. Jätin vapaamuotoisesti maahan ja tein enemmän läpijuoksuja. Eka stoppi vartaloavulla, ok. Toka ilman apuja, huono, muistuttelua. Kolmas lähelle mua ilman apuja, parempi.

Kaukojakin jumppailtiin muutamaan otteeseen.