Perjantai-ilta kului tällä erää toiseksi viimeistä kertaa Mouhijärvellä tulevaisuuden touhojen kanssa touhutessa. Nipsu oli tänään paljon paremmalla asenteella ja pystyi jopa vähän keskittymään ja kuuntelemaan. Sen touhu ei mennyt missään vaiheessa semmoiseksi ihan överiksi korvat kiinni juoksemiseksi.

Tehtiin taas paria ratapätkää, joissa oli ongelmia oikeastaan vain oman ajoitukseni kanssa parissa valssissa. Ja sitten semmoisessa putkesta kääntymisessä :D Parilla haltuunottoharjoituksella saatiin Nipe kuitenkin kääntymään ihan siedettävällä säteellä. Takaaleikkaus putkella vaati myös aika tiukkaa käskytystä, mutta näitä nyt pitää vaan treenailla. Hypyillä se ei sen sijaan tehnyt yhtään shelttiohitusta!

Yksittäisinä juttuina tehtiin muutama kerta puomia ja keppejä. Nostin kepit jo melkein suoriksi, mutta Nipsu pujotteli ihan näppärästi löysälläkin hihnalla. Myös loivat avo- ja umpikulmat ihan jees. Hyvä :) Loppuun tehtiin yhdessä keinun alkeita, eli kolisuttelua ja keinuttelua. Olen pitkittänyt keinun opettamista ihan tarkoituksella, kun kyseessä on koira, joka ei pentuna uskaltanut hypätä sohvalle tai sylistä lattialle, ja joka piti käytännössä kantaa puomin yli monet treenikerrat. Nipsu oli kuitenkin ihan reipas. Namit olivat kyllä aika plääh, mutta suostui se niitä lopulta keinuessaan syömään. Kolisutteluleikkiin vaihdettiin ihan suosiolla lelu.