Tokoiltiin Katin, Maijun ja Marken kanssa Tullilla. Nurtsi oli leikattu, mutta melkoista peltoa silti, kun leikattu ruoho oli kauheina kekoina pitkin kenttää. Luulla alkoi eilen juoksu, mutta eipä tunnu edelleenkään treenimotivaatioon vaikuttavan. Muuten se on kyllä ollut viime aikoina vähän pinna kireällä ja hermostunut herkemmin kavereihin. Arvelinkin, että kiristynyt pipo johtuu varmaan alkavasta juoksusta. Jännityksellä odotan, saako se tällä kertaa valeraskausoireita.

Luu teki ensin muutaman lyhyen seuruupätkän liikkuroituna. Tein siis liikkurin mukaan, mutta palkkasin aika lyhyistä pätkistä. Vikassa setissä sivuaskelia vasempaan ja peruutusta, josta palkkasin heti, kun lähti pakittamaan. Asenne oli aika riehakas.

Tunnarissa menin viereen vahtimaan. Tehtiin kaksi kertaa, molemmilla ensin kierteli ja kaarteli ja haisteli pitkään, mutta oma nousi. Kehut heti ja vauhtipalkka. Hyvä, että on nyt vähän varuillaan, mutta toivottavasti päästään noista ylimääräisistä rundeista eroon.

Ruutu. Merkillä meni jopa vähän pitkäksi merkin oikealle (ruudun) puolelle, vauhti ihan hyvä. Ruutu oli ylimatkalla ja olin virittänyt ylimääräisen valkoisen nauhan vasemmalle ja taakse. Näistä Luu ei hämääntynyt, meni hyvin keskelle ruutua. Inasen taaemmas toivoisin paikan, mutta oli hyväksytty, joten palkkasin. Lähetin uudestaan vielä merkiltä, jolloin onneksi meni vähän taaemmas. (Kun olisi voinut myös jäädä vielä edemmäksi ja siinähän sitä oltaisiin sitten hikutettu koko yö.)

Ohjattu niin, että ruutu oli kapuloiden takana. Kapuloita ei näkynyt käytännössä ollenkaan niiden kellastuneiden ruohomättäiden takaa. Keskimmäinen taisi näkyä parhaiten... Ensin vasenta, jota ei saatu hyväksi millään. Lähti kyllä vasemmalle ja parhaimmillaan lähes kapulalle asti, mutta sitten aina bongasi keskimmäisen ja kaarsi sille. Eikä aina tahtonut totella pysäytyksiä, mur! Tästä tuli sanomistakin. Pysähdyksestä sain kyllä aina korjattua oikealle kapulalle. Otin vielä oikeatakin, kun ajattelin sen olevan helpompi (Luu kiertää kapuloille vasemman kautta, joten keskimmäinen jää selän taakse.), mutta eipä sekään oikein sujunut. Oli vaikeeta, näitä lisää!

Lopuksi tein itsekseni hyppynoutoa, kun Markella kerran oli hyppy mukana. Vauhtipalkkasin muutaman noston ja yhden hypyn yli tuonnin. Kovasti kalisteli taas. Loppuun vähän pitoa kapula suussa juoksennellen ja hypellen. Näissä pitää toki aina hyvin.

Muutama kaukojen vaihto n. puolesta matkasta ja lähempää. Luu oli kovin läkähdyksissä eikä oikein jaksanut keskittyä. Rikkoi tekniikkaa ja ennakoi. Piti vähän hermostua, että saatiin edes joku järkevä vaihto aikaiseksi, jotta voitiin lopettaa.

Viimeisenä tehtiin vielä muutama merkille lähetys kahdella merkillä, lähetys siis sinne, minne rintamasuunta osoitti. Huomasi, että punainen merkki näkyy koiralle vihreän ruohon seasta todella paljon huonommin kuin pinkki. Luu ei meinannut löytää sitä ensin ollenkaan, sitten kun oli käynyt siellä, niin paremmin. Pinkissä ei mitään ongelmaa. Merkit ovat olleet viime aikoin aika hyviä! Näitä uskaltauduin palkkaamaan jopa lelunheitolla.

Tuittukin teki nopsaan jotain pientä, mm. hienon hyppynoudon tunnarilla. Hienosti löysi kapulankin nurmikosta, vaikka se lensi aika pitkälle. Ja salamana sivulle, liikuttava <3