Sunnuntaina käytiin hallilla itseksemme. Tokoiltiin ensin Luun kanssa ulkokentällä, kun sisällä ei ollut tyhjää kenttää vapaana.

Tarkoitus oli tehdä kokonaisuuksia ja testata käsikosketusta niissä. Ei toiminut sitten ollenkaan, teki kaikissa liikkeissä ensin väärin (tuli vinkkeliin / istui / tunki sivulle). Mulla ei ollut myöskään mitään ohjuria ja sekin osaltaan vaikeutti muistamista. Muutenkin tökki eikä oikein mikään sujunut.

Ohjatussa oli heti skarppina alussa eikä mokannut käsikosketuksen kanssa (perusasennossa ylöspäin siis). Pysäytin aina ennen nostoja. Vasemmalle kaarsi aika reilusti. Pysäytykset kuunteli hyvin. Mutta palautukset ei vaan toimineet kokonaisuudessa, joten piti tehdä aika monta kertaa. Lopulta otin jo treenikassin ohjuriksi, se auttoi heti.

Tunnarissa sama homma, ensin yritti ennakoida vaan sivulletuloa. Lisäksi alkoi taas flänkätä ihan hulluna kapuloille mennessä, ja kun lähetin hetsaten, haisteli yhden toiston tosi epäsiististi. No, tämäkin sujui lopulta.

Ruudussa ensin eteenmeno ympyrän yli. Meni ympyrään asti suht suoraan, mutta lähti sitten aina kaartamaan tosi reilusti oikeaan. Kävin näyttämässä paikan, jonka jälkeen korjasi hyvin. Ruudussa oli portti, sinne meni vähän nihkeähkösti toisen kepin kaataen, mutta periaatteessa ok kuitenkin. Palkkasin paikan ja otettiin loppu erikseen. Yritti keulia seuruussa, tätä pitää muistaa tehdä.

Luoksetulossa sama kaava, eli ensin tuli taas väärin. Muistuttelin pelkällä vikalla pätkällä ja sitten onnistui kokonaisenakin.

Kaukoissa piti tehdä vaan ekat istu ja hop. Ei tehnyt hoppia oikein, huoh, joten tääkin meni uusintaan. Onneksi tsemppasi nyt aika helpolla.

Jälkkäriksi Luu pääsi vähän aksaamaan pikkujuttuja. Ensin tehtiin hyppy-putki-rallatus, jossa käskytin hypyillä putkeen. Nätisti hyppäsi kaikki, tietty, joten ei tätä enempää.

Sitten takaakiertoja, joissa laitoin matalan verkon siivekkeen taakse. Näitä on vaan turhauttavaa treenata, koska en aidosti usko pätkääkään, että saan tuommoisia apuja häivytettyä (tämmöisellä...) 7-vuotiaalla koiralla, vaan heti, kun avun ottaa pois, se tulee siivekettä nuollen.

Lopuksi vielä muutama toisto keinua, jossa piti mennä kerrasta suoraan 2on 2ofiin. Ei näköjään ollut mahdoton kriteeri, vaikka vähän yrittikin ensin luistaa.

Lopuksi oli Syyn vuoro tokoilla kotiläksyjään.

Aloitetaan treenit nykyään aina jonkunlaisella rauhoittumisharjoituksella. Minimissään hetki käy siihen -makoilua, tai sitten rentoutumista kyljellään. Kyllä näissä jotain pientä edistymistä näkyy, joten ehkä se voi vielä jonain vuonna oppia olemaan...

Leluille menoja hihnasta jarruttaen. Vähän oli ensin ihmeissään, mutta kyllä se siitä lähti.

Noutokapulaa käsikosketukseen ja sitten vauhtinoutoa. Nyt ei sitten irrottanutkaan enää niin helposti kuin Ninan koulutuksessa näytti... Vastustin ihan vähän myös kapulalle päästössä ja Syy ihan spurttasi ;) Nostossa myös rähjäsi kapulalle, mikä ei ollut ihan yhtä toivottu reaktio. Mutta toisaalta osoitus siitä, että ehkä tuosta syntymäonnellisesta koikkelehtijastakin löytyy vielä se asennemimmi ;)

Seuraamisessa ei nyt ihan kamalan hyvin vastannut treeniin, vaan meni hieman hämilleen. Toisaalta ihmetteli vähän myös reittivalintaani kahden putken välisestä kapeasta raosta, joten saattoi tulla liikaa uutta pieneen päähän :D Sain ilmeen kuitenkin paranemaan.

Liikkeestä istumiset menivät ihan kivasti. Seisomisia tehtiin lelulla ja siinä Syy alkoi vaikuttaa jo vähän väsyneeltä. Idea onnistui kuitenkin.