Eilen oli käytännössä ainut vapaapäiväni koko heinäkuussa ja se tuli tietenkin käytettyä treenaamiseen... Aamupäivällä oltiin Katin kanssa tallilla ja illalla Katin, Pian ja Hanna-Marin kanssa tokoilemassa Louksussa.

Tallilla oli aika trooppista, ja tulikin tehtyä lähinnä kaikkea pientä, mikä ei vaatinut suunnattomia fyysisiä ponnistuksia. Tein Luun kanssa ensin pitkästä aikaa yhden hyppytekniikkatreenin, jossa mentiin viistosuoraa. En muistanut oikein etäisyyksiä tai muuta, mutta ihan hyvin meni.

Sitten touhuttiin aika kauan aan parissa, kun joku oli laskenut sen matalaksi. Pitihän sitä heti hyödyntää, itse kun olen moiseen yleensä liian laiska... Koitin saada Luuta kiipeämään koko aan ja tarjoamaan alastuloa. Ei se oikein meinannut hoksata, vaikka osasi kyllä hakeutua kontaktille toisesta suunnasta. Katikin tuli avuksi palkkaamaan ja lopulta saatiin muutama onnistunut toisto. Raks raks kuului vaan pienen pennun päästä.

Ohjauskuvioista olin suunnitellut treenaavani sylkkäriä ja poispäinkäännöstä. Niistä ei vaan tahtonut tulla oikein mitään. Sylkkäreissä en saanut Luuta kääntymään edes ilman esteitä. Täytyy kuivaharjoitella lisää. Poispäinkäännös saatiin joten kuten onnistumaan. Molemmissa oikealle kääntyminen oli Luulle ihan hurjasti vaikeampaa.

Kokonaisen aan ja vaikeiden käännösten lisäksi otettiin uutena juttuna vinokeppejä. Kyllä oli pienellä koiralla ihmeteltävää yhdeksi treenikerraksi! Kati hoksasi, että keppejä pystyy tekemään myös puolikkaina, kun pistää ekat kepit ihan maahan. Eipä ole tullut ennen mieleen... Aika nopsaan Luu alkoi saada juonesta kiinni ja keskittyi niin kovin tosissaan! Välillä se meni hiiiitaaasti ja miettien, mutta ainakin viimeisellä toistolla jo ihan hihna piukeana.

Loppukevennyksenä juoksenneltiin vielä semmoista putki-hyppy-putki-hyppy-ympyrää.

Tuittu osallistui taas ahkerasti ja joutui lopulta ihan hihnaan. Kumma, miten sen on aina pakko tunkea sinne missä tapahtuu, silleen ihan vaivihkaa, muka lattiaa nuuskien. Se kävi jopa tekemässä metallihyppynoudon Svanten nenän edestä :D Ihan isolla kapulalla ja normaalia korkeammalla hypyllä. Mutta mitäpä pieni musta koira ei tekisi Froliccien eteen! Tein lopuksi sen kanssa pätkän seuraamista ja se oli taas tosi suloinen.

Illemmalla sitten tokotusta Luusterin kanssa. Aloitettiin seuraamisella. Kokeilin ensin pätkän ilman namia, ja kyllä, pääongelma oli edelleen olemassa, ja hieman edellispäivää voimakkaampana. Tehtiin sitten muutamia pätkiä namilla. Alkoi toimia ihan kivasti.

Sitten parit eteentulot kiertoina. Tuli taas tosi nätisti. Eikä se varmaan mitenkään tuhottoman hidas ole, vaan semmoinen kohtuu hillitty. Palkkasin myös vauhdista ja tehtiin yksi pidempi vauhtiluoksetulo istumisesta.

SItten pari ruutua, jotka oikein hyvin. Jätettiin lelu yhdessä ja menin Luun ja ruudun väliin lähettämään.

Enempää ei tällä kertaa tehtykään.