Lauantaina oli vuorossa toinen maajoukkuekarsintakoe. Luu on tuntunut treeneissä paljon paremmalta, joten oli kivempi olo mennä kuin Messariin. Toki epäilytti, että siirtyykö parempi mielentila vielä yhtään koetilanteeseen. No eihän se siirtynyt.

Aamulla tehtiin paikallaolot Tiina Laakon kehässä. Yksilöliikkeet oli jaettu kahteen osaan. Ensin tehtiin Pipan kehässä ohjattu, idari, seuraaminen, ruutu ja luoksetulo ja sitten Tiinan kehässä hyppynuoto, tunnari ja kaukot. Koe sujui rivakasti ja järjestelyt toimi. Ainoa miinus siitä, että tauko olikin lyhyempi kuin alunperin ilmoitettu puoli tuntia. Luun vuoro oli neljäntenä tauon jälkeen ja olin kuvitellut ehtiväni tehdä siinä kunnon kävelyn. Nyt piti vähän kiirehtiä. Kokeen jatkumisaika onneksi ilmoitettiin tauon alkaessa. Ja ylipäätään tauon paikka oli kerrankin ilmoitettu etukäteen. Tämä on asia, joka tuntuu olevan harvinaisen hankalaa jopa SM-kisoissa...!

Saatiin taas kirjalliset arvostelut. Tuomarin kommentit kursiivilla.

Istuminen 10

Paikkamakuu 9 - Oli nostanut pään n. puolivälissä ja ollut kuulemma vähän ahdistuneen oloinen. Joku leikitti kovasti ärisevää koiraa kehän ulkopuolella ja ainakin Maijusta näytti, että tämä vähän häiritsi Luuta (ja muitakin koiria). Löysin makuun jälkeen muuten myös makupalan Luun vierestä... Vino makuuasento, nuuskii hieman.

Ohjattu 7 - Tässä Luu tuntui vielä ihan ok:lta. Palautti suoraan :) Kaartaa merkille, seisomisasento, pureskelee vähän kapulaa, nytkähtää pa ollessaan liikkeen alussa.

Idari 6 - Kesken liikkeen lähti lapasesta. Eka käännös oikealle ja seuraaminen sen jälkeen tosi huono ja meni istumisen maahan. Ohjaajalla nousi savu korvista. Ei istu, seuraamisessa irtoilee, hieman vino loppu pa.

Yritin ennen seuraamista sanoa Luulle tiukemmin, että nyt sitten, mutta en saanut siihen mitään yhteyttä.

Seuraaminen 8 - Alussa ihan muissa maailmoissa, lopussa vähän parempi. Ekalla pitkällä suoralla Luun haahuillessa missä sattuu olisi munkin tehnyt mieli olla ihan missä tahansa muualla kuin siellä kehässä. Käsiapu peruutus, vino peruutus, hieman vino pa, katsekontakti putoilee, edistää hieman, välillä tiivis, hieman vino pa askelissa.

Ruutu 6 - Oho, treenit ovat purreet ja jopa ennakoi pysähdystä...! Ruudusta meinasi lähteä liikkurin käskystä (wtf?!), mutta tajusi itse mokansa. Kaartaa merkille, seisomisasento, ennakoi ruudussa kääntymällä, nuuskii ruudussa, nousee seisomaan liikkurin käskystä.

Luoksetulo 8,5 - Tää oli ihan ok, vaikka alussa olikin ihan iKuplassaan. Maahanmenon pystyy kyllä tekemään paljon paremmin ja stopinkin vähän. Etenee seiso hieman, etenee hieman maa, hieman hidas pa.

Tokassa kehässä odotettiin jo. Menin sinne melkein suoraan, enkä palkannut välissä. Itseäni yritin vähän rauhoitella ;)

Hyppynouto 9 - Vähän hidas ja vino palautus. Vino pa, loppuvauhti hitaampi kuin meno.

Tunnari 9 - Tää oli hyvä, todellakin positiivinen ylläri!!! Ei tarkistanut kaikkia, vaikka osui omalle melkein heti. Kapuloiden liikuttelu, loppuvauhti hitaampi.

Kaukot 7 - Alussa otti jopa katsekontaktin...! Mutta itse liikkeessä oli ihan omissa maailmoissaan, käänteli päätä ja keskittyi kaikkeen muuhun. Ekaan nousuun kaksi käskyä, vikan maahanmenon taas teki ihan itte. Takatassut pysyi, mutta vähän vajaita asentoja. Lisäkäsky, s-m ennakoi.

Pisteitä kertyi nihkeät 251.

Video

Kokeen jälkeen harmitti niin paljon. Tiedättekö, kun on treenannut ja tehnyt töitä ja tietää, että koira on hyvä ja osaava, mutta sitten sitä ei vaan saa toimimaan...? Ja kuinka turhauttavaa on se, että sujuu vain huonommin kuin edellisellä kerralla...? Ja se fiilis...? Kun se on vaan niin väärä...?

Onneksi oli pitkä kotimatka. Matka Seinäjoelta Tampereelle voi muuten kestää yllättävän kauan ;) Koe loppui ennen kolmea ja oltiin kotona puoli kahdeksan jälkeen. Tunnin lenkin ja kahden pysähdyksen taktiikalla tehdyn matkan aikana savu ehti vähän hälvetä sieltä korvien välistä. Mietittiin jo uusia treenisuunnitelmiakin. Kiitos Maijulle ja Ihmeelle huipusta reissuseurasta! :)

Ja onneksi on myös iVertaistuki. Helpottaa, kun joku ymmärtää. Ja lievittää tuskaa, kun tietää, että kaikki ei ole vain omaa huonoutta (vaikka en kokemattomana olekaan osannut tehdä kaikkea oikein), vaan koira voi oikeasti olla vähän haastava. Kyllä me nää iKuplat vielä puhkaistaan.