Eilen päädyttiin Nipsun kanssa lyhyehköllä varoitusajalla vierailemaan kutistuneisiin valmennusryhmän treeneihin. Tai se varoitusaika oli ihan riittävä, kampaamolla käyntini vaan vähän vaikeutti ehtimistä... No, koirakin tuli lämmiteltyä eikä myöhästytty ihan hirveästi.

Kata veti treenit tekniikkateemalla. Tehtiin ensin kymmenen esteen pätkä kahdella tavalla, joista molemmista kellotettiin pari yritystä. Ensin piti viedä koira ihan kädessä vieden ja sitten kauempaa vastaaottaen ja lähetellen. Nipsulla se ensimmäinen versio ei ollut sujuva oikein mitenkään päin. Varsinkin loppusuora tuotti vaikeuksia, kun eihän Nipsu osannut oikein irrota, kun sen oli ensin saanut hanskaan. Autettiin loppua sitten lelun kanssa. Muistinpa samalla, etten ole aikoihin tehnyt irtoamisharjoituksia, joten pitäisi niitäkin muistutella! Kauempaa ohjaaminen tuntui heti paremmalta ja oli itselle paljon helpompaa. Tehtiinkin niin n. sekunnin parempia aikoja kuin ekoilla kierroksilla. Nopeimmalla pätkällä Nipsu päihitti maksitkin ;) Noin pienillä eroilla ei käsiajanottoon voi luottaa, mutta siis aikalailla samaa kyytiä se paineli muiden kanssa.

Sitten tehtiin valssi- takaaleikkaus -vertailuja kolmella hypyllä. Muutama yritys kumpaakin kumpaankin suuntaan. Aloitettiin vasemmalta, jossa Nipsulla ei tullut eroja suuntaan eikä toiseen, vaan otanta oli varsin tasainen. Toiseen suuntaan se alkoi ehkä vähän väsyä ja ennakoi käännöstä. Ei saatu varsinkaan takaaleikkauksiin kovin hyviä toistoja, joten sillä valssit jäivät nopeammiksi.

Tarkat ajat ja Katan selvitys treeneistä löytyy valmennusryhmän omasta blogista

Lauantaina oli suunnitelmissa mennä Lean kanssa treenailemaan, mutta muuten täytyy vähän katsoa Nipsun suunnitelmia. Se on päässyt kasvattamaan aikamoiset ihrakerrokset kylkiensä ympärille, joten jos laihdutuskuuri ei ala tuottaa tulosta, pistetään agility hetkeksi jäihin...

Luukin oli tietenkin taas haistelemassa treenituulia. Se sai juoksennella hetken kentällä ennen treenien alkua ja nukkua taas loppuajan. Kun lähdettiin jäähdyttelylenkille, Pekka jäi sisälle jalkatoipilas Spotin ja Luun kanssa. Luu ei ollut paljon ihmetellyt, kun melkein vieras tyyppi otti sen boksista hengailemaan ja leikkimään. Kaikilla oli vissiin ollut ihan kivaa :)

Kotosalla ollaan jatkettu sisätreenailuja (seuraamista, sivulla istumista ja metallin nostoa) ja odoteltu kelien lauhtumista, että voisi touhuta jotain ulkonakin. Yksi päivä käväistiin taas Duon parkkihallissa katselemassa ihmisiä ja autoja ja vähän leikkimässä. Eilen poikettiin pikavisiitillä eläinkaupassa hakemassa uusi säkki penturuokaa. Luu jännäsi uutta paikkaa ehkä n. kolme sekuntia ja veti sen jälkeen niin reteenä ympäri liikettä, että pelkäsin sen syövän jotain. Ei tainnut ehtiä, mutta olisi varmaan saanut tuhotkin anteeksi söpöydellään.

Tuitun kanssa menee koko ajan paremmin :) Pikkumusta on jo selvästi rentoutunut ja alkaa olla oma itsensä. Tänään se yllätti mut pyytämällä apua lipaston alle karanneen pöllö-vingun kanssa. Tuittu on hädin tuskin koskenut leluihinsa sen jälkeen, kun pentu tuli ja saastutti ne, mutta nyt se jopa intoutui vähän vinguttelemaan ;) (Sori naapurit, en hennonut keskeyttää.) Se oli myös varsin kiinnostunut semmoisesta pahvihylsystä, jonka toin töistä Luulle tuliaiseksi, ja järsi sitä itsekin tilaisuuden tullen. Halvat on kyllä koirien huvit, pentukin viihtyi pahvitötterön kimpussa kauemmin kuin yhdenkään oikean lelun.

Montaa yhteiskuvaa en ole tytöistä saanut, tämä on sieltä onnistuneimmasta päästä :D