Käytiin Katin kanssa SDP:llä treenailemassa. Tehtiin meille molemmille vaikeita ja epämukavia juttuja, eli takaaleikkauksia ja välistävetoja. Hyvä me!

Ensin välistävetoja. Mulla oli tavoitteena vain yksi, mutta Katin toiveesta laitettiin neljä hyppyä riviin. Ensin yritin Luun kanssa. Rimoja tippui ja olin myöhässä, mutta meni kyllä yli odotusten ja toiseen suuntaan selvittiin kertaalleen jopa koko rivistöstä. Ei siihen semmoista sulavaa rytmiä kyllä löydy, vaan joka esteellä olen aina enemmän ja enemmän myöhässä. Luu tulee välistävetoihin kyllä ihan hyvin, mutta sitten olen aina myöhässä kertomassa sitä seuraavaa hyppyä. Varmaan huonosta ohjauksesta johtuen Luu myös tuijottaa ihan liikaa mua ja hyppii huonosti, tekee semmoisia kamalia ankkahyppyjä tai sitten roiskii rimoja.

Nipsun kanssa rytmi on ihan erilainen, se juoksee enemmän kuin hyppää. Se tulee välistävetoihin tosi kiltisti mukaan, mutta sitten en vaan ehdi mihinkään. Pakkovalssimaisesti kääntyen tai peruuttaen ei ole mitään jakoja. Etuperin kulkienkin tuli kiire, kun välistävedossa piti kuitenkin vähän rytmittää. Tuntui jotenkin ihan holtittomalta :D

Vaihdettiin myös koiria, mä menin Inton kanssa ja Kati Luun ja Nipsun. Into on kyllä niin erilainen viedä kuin Luu. Molemmat menee lujaa, mutta Into liikkuu pehmeästi, silleen kevyesti leijaillen (vaikkei aina niin kevyesti ohjaudukaan) ja tietty hiljaa. Luu ryysii raivolla ja huutaa. Sain Intonkin tiputtamaan yhden riman, joten ehkä vika on vaan mussa ;) (Kati kyllä epäili mun kädessä olevaa lelua...) Katikin sai mentyä tyttöjen kanssa hyvin, varsinkin Nipsun. Luu nyt kerkesi ensin mm. hypätä yhden hypyn siivekkeen pystytuen yli... Kovaa ja korkealta.

Sitten toisen lempiaiheen kimppuun, eli takaaleikkauksia. Tehtiin vastaava kuvio kuin ässämmeissä maksien joukkuradalla keinun jälkeen. Keinun tilalla oli putki ja hypylle oli pakko tehdä takaaleikkaus. Laitettiin molemmille sivuille hypyt, niin päästiin tekemään se ulkokulma molempiin suuntiin.

Ensin taas Luu. Jotain alkukangertelua oli, mutta sitten saatiin nämä sujumaan ihan kivasti. Luun kanssa leikkaukset ovat kyllä paljon helpompia kuin Nipsun, enkä kammoa niitä IHAN yhtä paljon. Johtuen ehkä siitäkin, että sen kanssa oikeasti tulee tilanteita, joissa on vaan pakko ;)

Nipsun kanssa olikin sitten takkuisempaa. Yllättäen isoimmaksi haasteeksi tuli se sivuhyppy, jonka Nipsu bongasi edestäni. Hyvä ettei törmätty, kun se suikkasi sille. Sen kanssa en voinut leikata ihan niin aikaisin, koska se luki hypyn myöhemmin. Sitten kun vein vähän pidemmälle suoraan, niin saatiin jotenkuten menemään. Ei vaan tunnu hyvältä. Nipsun eteneminen on jotenkin niin semmoista herkkää, se saattaa yhtäkkiä muuttaa suuntaa tai jäädä paikalleen pyörimään.

Lopuksi molempien kanssa puomia. Luun kanssa huomio ylösmenoissa, mutta vahvistettiin samalla suoria alastuloja niin, että Kati palkkasi. Alastulot olikin tosi hyviä! Ei tainnut mennä kertaakaan vinoon ja osasi odottaa palkkaa oikeaan suuntaan. Vauhtikin ihan ok. Ylösmenoja yhden hypyn kautta melkein suorasta ja loivasti vinosta. Ensin ohjuri apuna, nämä teki kaikki tosi hyvin. Sitten ilman. Suorat ok vedättäenkin, vinoissa mokasi muutaman yhteen pötköön. Sen jälkeen yritti paremmin, mutta osui ihan siihen kriteerirajalle. Tykkäisin, että tähtäisi selkeämmin keskelle "laatikkoa", mutta toki nuokin on kehuttava ja palkattava.

Nipsun kanssa kontakti-putki-erottelua, puomin ylösnousun ympärillä oli u-putki. Nämä teki kaikki hyvin, pystyin vedättämään ja jäämään taakse. Alastulot oli hi-tai-ta :( En ymmärrä, mikä näissä mättää. Menee kyllä suorilta alas asti, mutta asettelee ne viimeiset askeleet ihan ylihuolellisesti. Tehtiin lopuksi muutama suoraan sivusta alastulolle meno, ja ne tekee kyllä ihan hyvällä asenteella, kerran meni vähän niinkuin läpikin.

Lopuksi kaikki koirat (mukana siis myös vanhusosaston Tuittu ja Svante) säätivät kentällä sikin sokin. Eipä tuo yksi juoksuinen narttu siellä seassa paljon hämminkiä aiheuttanut ;) Tuittu ja Svante tekivät Katin kanssa ihan pienesti tandem-liitoa. Hitsit, kun unohtui taas videokamera kotiin... Tuitullahan on aalla "juoksukontakti", mutta kun Svantekin pysähtyi, sekin pakitti läpi tultuaan 2on 2offiin :D