Huoh, eipä ollut Luun tämänpäiväisissä aksatreeneissä taas häivähdystäkään niistä viime kerran onnistumisen tunteista. Kierroksia oli miljoona, eikä ajatus pysynyt hetkeäkään mukana. Luu vaan ryysi ja sikaili.

Aan jälkeen oli poikittainen (vai pitkittäinen...?) hyppy, jonka koitin tehdä ensin vetämällä ja työntämällä. Luu ei reagoinut mun ohjaukseen yhtään, vaan rynni suoraan mun ja hypyn välistä kohti putkea. Lopulta vaihdoin ohjauksen toiselle puolen viskileikkaukseksi. Siinäkin Luu vaan ryysi putkeen. Ja jos en ehtinyt karjaista sitä pois putken suulta, jatkoi putkelta vielä seuraavalle hypyllekin. Marke sanoi, että sen ilmekin näytti ihan semmoiselta "hähää, ehdinpäs!" aina, kun se pääsi livahtamaan ohjauksen läpi putkeen. Tiedän, että useimpien mielestä koirat eivät yksinkertaisesti voi olla veemäisiä, eivätkä tee tahallaan väärin... Mutta JOS koira voisi olla pirullinen, niin sitä Luu oli.

Toisessakin viskileikkauskohdassa takuttiin, mutta siinä oli itsellänikin rytmitysvaikeuksia. En hallitse yhtään tuommoisia kohtia, joissa ensin tullaan miljoonaa putkesta joku suoran pätkä ja sitten pitäisi kaukaa jotenkin kontrolloida sitä, mihin päin se koira lentää.

Radalla oli sekä puomi että aa. Puomille käännyttiin aika pienesti. Laitoin pituuden kulmakepin avuksi. Ekalla kertaa loikkasi yli, mutta seuraavat taisi tehdä ok. Alastuloilla meni hermot, kun aina länttäsi tassunsa siihen sivuun. (Ihan kuin olisi tehnyt senkin tahallaan.) Sain Luun myös ennakoimaan vapautusta ohjaamalla takaakiertoa. Sitäkin hinkattiin sitten tovi. Aan ylösmenot oli huonoja. Osui aika yläreunaan (ei musta tähdännyt kunnolla), eikä edes osunut aina.

Kuvaavaa treeneille oli, että viimeisen pätkän jälkeen koira näytti tältä:

Ei mitään käsitystä, mistä tuo tuli. Paras arvaus on musta putki, jossa Luu viipyi poikkeuksellisen kauan. Kuten Katikin arveli, "jos on mennyt vähän vauhdilla..." Erikoisintahan tässä on, että tuo vekki on 2-vuotiaan Luun ihkaensimmäinen urheiluvamma. Olen monesti jaksanut ihmetellä, miten sille ei koskaan satu mitään.