Sunnuntaina, maanantaina ja tiistaina ei treenattu mitään! Metsälenkeillä on koitettu käydä, vaikka joka paikka onkin ihan jäässä :(

Tänään oli vuorossa agilitytreenit ja agilitytreeneistä kolmen lepopäivän jälkeen tuli mieleen vain yksi sana: ei. Käytiin siis aamupäivällä jäljestämässä, joulukuiset kelit kun sen hyvin sallivat. Tallasin Sääksjärvelle n. 550 m pitkän jäljen. Viisi keppiä, kaikki normikokoisia. Ehti vanheta 1 h 15 min, kun käytiin välissä lenkillä.

Jana taas vaan muutaman metrin, mutta meni ihan sählingiksi. Luu lähti tarkistamaan takajälkeä ja annoin mennä. No sehän meni. Pidettiin pieni tauko ja yritettiin uudestaan. Taas lähti pyörimään takajäljen suuntaan ja ties minne, nyt jarrutin liinasta ja päästiin lopulta jäljelle. Pitäisi varmaan treenata janoja jossain vaiheessa erikseen, ei niissä ole vielä mitään järkeä.

Oli aika levotonta menoa koko matkan, mutta suurin osa taidettiin mennä ihan jäljen päällä. Yksi keppi jäi, aika varmasti ensimmäinen. En huomannut sitä itsekään, joten en tiedä, miten meni yli. Kolme seuraavaa nosti hyvin. Viimeisestä meni yli, mutta kaahasi samalla pois jäljeltä (olin kääntynyt kepin jälkeen aika pian toiseen suuntaan, Luu jatkoi suoraan), ja palatessaan etsimään jälkeä bongasi kepin.

Luu oli musta tällä kertaa paljon väsyneemmän oloinen jo kesken jäljen. Välillä ihan pysähtyi "vetämään henkeä" ja jatkoi, kun en reagoinut mitenkään. Voi olla, että pysähtelyt ovat seurausta myös liinalla jarruttelusta (?), mutta ainakin nyt tuntuu paremmalta, että se vaikeissa paikoissa välillä jopa himmaa, eikä vaan kaahaa lujempaa eteenpäin. Ei tarvitse kuitenkaan minkäänlaista rohkaisua jatkamiseen. En ole ennen huomannut, että se väsyisi jäljestä oikein mitenkään, mutta onhan sen työskentelytapa aika rankka. Pitäisi varmaan tallata sille nyt aika paljon pitkiä jälkiä, jos se oppisi vaikka vähän säännöstelemään kaahotustaan ja oppisi, että rauhallisestikin tekemällä pääsee eteenpäin :)

Alkuillasta sitten sinne aksaamaan. Oltiin ilman Samua, mutta muuten koko ryhmä koossa. Matkittiin Elinan treeneistä rataa, jota Maiju oli tehnyt Ihmeen kanssa. Se näytti tosi kivalta, mutta treeneissä mieli muuttui. Ei se mennytkään ihan niinkuin Maiju ja Ihme tai Elina ja Kiss-pentunen videoilla :D

Koitin alun serpentiiniä pari kertaa vastaanottona kolmoselta, mutta kuten arvasinkin, ei se vaan onnistunut. Ei Luu käänny mua kohti ladatessaan mihinkään. En halunnut käyttää siihen aikaa, joten tein sitten kakkoselta välistävetona.

Keppien ja suoran putken jälkeistä kuviota tehtiin aika paljon. En uskaltanut ensin edes kokeilla persjättöä, joten tein leikkauksella ja poispäinkäännöksellä. Kerran tää onnistuikin (kauheilla kaarroksilla), mutta sitten en ehtinyt pikkuputken jälkeiseen takaakiertoon. Seuraavilla yrityksillä en saanut Luuta enää kääntymään mitenkään sillä leikkauksella, vaan se latasi putkesta hypylle semmoisia viiden metrin leiskautuksia. Uskaltaudin kokeilemaan sitten sitä persjättöäkin, ja ehdin! Jatko ei tosin onnistunut siltikään, Luu vaan lensi ja hajotti esteitä. En saanut sitä yhtään hanskaan ja jäin vaan entistä avuttomampana piipertämään.

Seuraavaan persjättökohtaan tein suosiolla poispäinkäännöksen. Se saatiin jopa onnistumaan, jollain yrityksellä. Siitä kepeille päästiin hyvin. Puomi tehtiin vain kerran, silleen että talutin Luun niskasta 2on 2offiin, kun se jäi jäkittämään. Tosi kivaa.

Tämän jälkeen pari putkea, hyppy putkien välissä ja poispäinkäännös hypylle. Tässä Luu vaan flänkkäsi ja seisoin kädettömänä keskellä kuviota. Ensin meni putkesta putkeen, sitten kiersi poispäinkäännöksessä koko hypyn jne. Lopun neljä estettä saatiin menemään kerrasta, jei.

Tuli paha mieli treeneistä. Harmittaa, että viime aikoina on mennyt hermot tosi monissa treeneissä. Nytkin olin tutustunut rataan etukäteen ja miettinyt sopivia pätkiä, joista palkata. Mutta sitten kun edes ne pätkät ei onnistu, koira roiskii rimoja, kaataa siivekkeitä, lentää valsseissa eikä suostu menemään puomia, niin ei vaan jaksa. Ja tähän päälle vielä se, että on itse huono ja tekee virheitä, vaikka semmoiseen ei olisi tuommoisen koiran kanssa varaa. Haluaisin osata suunnitella niin helpot treenit, että onnistutaan, mutta en näköjään osaa sitäkään. Seuraavalla kerralla pelkkää lähtöä...?