Tiistaina treenattiin yksi kolmituntinen SDP:llä Katin, Annen, Hannan ja Katjan kanssa. Tehtiin kaksi kierrosta.

Ekassa setissä Luu teki ensin seuraamista. Anne käskytti, mutta mentiin vaan suoraa pätkää. Oli aika levotonta, treenaamattomuus ja ehkä myös uusi paikka (tai siis paikka, jossa Luu on tottunut vain katselemaan agiliitäviä koiria...) aiheuttivat. Härkki namikättä ja painoi.

Sitten maahanmeno ja seisominen kisamaisesti, mutta molemmat palkaten. Maahanmeno oli nyt jotenkin hidas, Luu vähän asetteli itseään. Ihan ok kuitenkin. Seisomisen olisi voinut tehdä napakammin, mutta ei niiannut yhtään. Pysymiset ja sivulle siirtymiset ok.

Noutoa puisella. Tehtiin ensin kapulan heittelyä käskytettynä. Ekasta käskystä Luu meinasi karata kapulalle. Sitten pysyi, mutta oli aika kytis. Palkkailin leikillä, kun otti katsekontaktin. Parin heittelyn jälkeen päästin hakemaan. Puri ja tuli taas ihan vinoon. Tehtiin pelkkiä tuonteja istumisesta, mutta tuli näissäkin taas sitkeästi vinoon. Vähän meni kyllä läskiksi tämä noutotreeni kaiken kaikkiaan.

Unohdettiin nouto ja tehtiin luoksetulon stoppeja kierroilla. Kolme pysäytystä ja väliin läpijuoksuja. Toka oli huono, mutta eka ja vika ihan hyviä. Vähän tassut lipsuivat, mutta näytti kyllä yrittävän ihan kunnolla. Annoin enää ihan pienen vartaloavun (tai ainakin siltä se itsestä tuntuu...)

Toisessa setissä ensin ruutua. Kävin näyttämässä ja lähetin jostain puolivälistä, toinen lähetys toiselta puolen. Meni molemilla sinne oikeaan kulmaan, mutta tarpeeksi syvälle. Palkka edelleen nami ja sitten leikkiä ruudussa. Tämä tuntuu toimivan :)

Sitten avon kaukoja Annen heiluessa vieressä. Into meni vähän putkeen tmv. naapurikentällä ja siitä Luu otti kovasti häiriötä. Ihan kuin olisi arvostanut agilityn tekemistä vähän enemmän kuin istumista ja maahanmenoa... Liikkurista ei juuri häiriköitynyt, mutta taisi tehdä pari omatoimista vaihtoa. Alkoi lopulta keskittyä paremmin.

Heti perään lisää pienen koiran kiusaamista, eli kontaktihäiriköintiä. Varsinkin Katin heittelemä pallo oli todella paha. Luu yritti kerran napata sen lennosta kiinnikin, mutta pysyi sentään sivulla istumassa. Nää on taas vähän unohtuneet, pitää muistaa ottaa ohjelmistoon.

Ja lopuksi tunnari, joka sekin meni ihan lekkeriksi. Luu nosteli vääriä ja toi vääriä. Tehtiin kaikkiaan kolme kertaa ja viimeisellä taisi vain nostella vääriä, mutta toi oman.

Loppuun tehti vielä paikkamakuu. Luulla juustot kuonon ympärillä ja lelu etupalkkana. Pysyi todella hyvin ja rauhassa! :) Kävin nopeasti piilossa muutamaan kertaan. Myös maahanmeno (rivin viimeisenä) ja sivullenousu (ekana) hyvin.

Aikaa oli vielä hetki, joten härdellöitiin kaikki yhtäaikaa. Tehtiin Luun kanssa hyppyä. Nyt hyppi ekasta käskystä ja tarpeeksi pitkälle. Tehtiin myös muutama istuminen hypyn jälkeen. Näissä on vielä epävarmuutta, varsinkin jos sanon käskyn liian aikaisin.

Jumpattiin myös kaukoja, joissa oli keskittymisvaikeuksia härdellistä johtuen. Saatiin niitäkin kuitenkin onnistumaan.

Lainattiin pariin otteeseen käytävällä ollutta harjoituskontaktia. Semmoinen olisi kyllä kiva. Lähettelin ja juoksin kontaktin ohi. Muutaman kerran sain Luun hyppäämään suunnilleen koko härpäkkeen yli ja kerran se keräili kontaktin harjalta alas, mutta teki hienojakin stoppeja.