Osallistuttiin tänä syksynä Jämin T-leirille vain päiväkävijöinä lauantaina. Ihan hyvä näinkin, kun sai nukkua kotona, mutta pääsi kuitenkin treenaamaan ihan kunnolla. Olikin sen verran pitkä päivä, että sunnuntai olisikin voinut olla jo liikaa. Ohjaajalle siis :D Kati lähti kanssa ja jotenkin onnistuttiin vielä ahtautumaan yhteen autoon.

Aamupäivä oltiin jälkimetsässä Ninan ja Timon kanssa. Neljä ihmistä ja kahdeksan koiraa ;) Silti ehdittiin ajoissa lounaalle, eikä tullut edes kiire!

Syy teki Timon tallaaman n. 100-metrisen jäljen. Kolme purkkia matkalla. Alussa ei oikein päässyt hommaan kiinni ja jäi vähän ihmettelemäänkin. Oli kuitenkin eka jonkun muun tallaama jälki ja eka kerta, kun joku käveli perässä. Ekasta purkista meni ohi, mutta toiseen jo reagoi. Alkuun päästyään jäljestikin jo jotenkin :)

Luun jälki oli n. 800 m. Jana oli vaikeasti vähän viistoon. Ollaan tosiaan aina lähetetty kohtisuoraan tiestä ja hyvin on koira tähän fiksoitunut! Alku oli muutenkin aika kaoottinen. Luu sinkoili sinne ja tänne, eikä mulla ollut mitään käsitystä, mihin sitä pitäisi seurata. Ja sitten nousi eka keppi :D Vähän matkan päästä meno taas rauhoittui ja Luu pysyi hyvinkin jäljen päällä. Yhden kepin bongasi, vaikka kiersi ensin ison kannon eri puolelta. Hyvin on keppinenä auki! Yksi keppi kuudesta jäi silti, luultavasti semmoiselle pitkälle suorahkolle.

Iltapäivä meni sitten pentujen kanssa! Kaikki E-pennut olivat paikalla, sisältäen tietenkin adoptioveli Tarmon :) Ensin oltiin maastossa. Tallattiin ensin kaikille pennuille jäljet, jotka kaikki suorittivat omilla tavoillaan. Syy teki vastaavan kuin aamupäivällä. Nyt vaan laitettiin alkuun nameja, joiden avulla pääsikin paremmin juttuun kiinni. Bongasi jo kaikki purkit. Aluksi ne eivät merkanneet sille vielä mitään, mutta nyt on hoksannut, että semmoisia kannattaa etsiä.

Sitten osa aikuisista hakuili ja lopuksi siirryttiin tokokentälle. Muusa ja Luu tokoilivat ennen pentuja. Luulle pyysin ylläri-kisamaisen yllärikälleillä.

Luoksetulolla aloitettiin. Seisomisessa Sirke heitti kävyn Luulle ja sehän lähti perään :D Uusinnalla oli sitten keskittyneempi, eikä mennyt Sirken huomionhakuihin ;)

En muista enää järjestystä, mutta oisko sitten ollut ruutu. Siinä ei muuta ihmeellistä kuin ylimääräisiä merkkejä ja leluja ruutumerkkien päällä. Lelu ruudussa ja pullo ohjurina. Eteenmeno ok, mutta sitten lähti taas flänkille! Pöh! Korjasin tämän ympyrästä eteenpäin.

Tunnarissa oma oli matalassa merkissä. Meni vähän rumasti ja heitti kys. merkin kumoon. Bongasi oman sitten takaisinpäin tullessaan.

Ohjatussa haettiin oikea. Sirke heitti taas käpyjä Luun nostaessa kapulaa. Nyt vaan sisuuntui ja teki jopa suht näppärän noston.

Tehtiin erikseen ruutu vielä uudestaan, että saatiin onnistumaan kokonaisuutena.

Syy sitten teki pentujuttujaan, varmaan kaiken, mitä osasi. Luoksetulo ihmisten läpi ei uutena juttuna aiheuttanut ongelmaa. Hieman näkyi väsymys menossa ja seuraamisessa haahuili normaalia enemmän omia ja jäi katselemaan. Tätä kun on tehty nyt tarjoamisen kautta, niin moinen on tavallaan sallittuakin... :p

Lopuksi otettiin yhteiskuva. Aateltiin, että pennut olisivat niin väsyneitä, että pysyisivät ihan jopa paikallaan. Eivät pysyneet, vaan lähtivät joukkohysteerisina rallattamaan ympäri kenttää, eikä meinattu saada niitä kiinni. Siinä vaiheessa kasvattaja ystävällisesti ehdotti, että jos otettaisiin semmoinen kuva, jossa ohjaajatkin ovat mukana :D

Kiva oli nähdä sisaruksia ja sukulaisia. Ja kiva oli päästä treenaamaan, vaikka pitkä päivä vei kyllä kaikki mehut. Paitsi ei pennusta, jolla oli täysi tohina päällä, kun päästiin automatkan jälkeen kotiin.