Sunnuntaina ei enää tarvinnut lähteä Paimioon, joten käytiin Syyn kanssa treenailemassa tokoa ja aksaa. Aksassa tehtiin sisällä puomia ja vähän keppejä ja ulkona lisää keppejä, keinua ja vielä vähän putkesta putkeen -juoksupätkää, jossa fokusoi ja irtosi ihan hyvin.

Tiistaina valkkuagit Merjan vuorolla. Olipa taas vaikeita pätkiä, mutta kivasti saatiin niissä edistystä!

Mersu%20060849.jpg

Ensin säätöä saksalaisten ja kepeillemenon kanssa, mutta saatiinpa alkupätkäkin onnistumaan, kun tein nelosen pakkovalssilla ja oli verkko kepeillä. Puomilta putkeen oli liian vaikea (ei osunut), joten tehtiin puomi erikseen. 10-13 -pätkässä Syy meni ensin kympiltä putkeen ja sitten juoksi ohi yhdentoista päällejuoksusta. Tätä palkkailtiinkin sitten ahkerasti, mutta Syylle tuli vaan se väärä ilme heti, kun yritin lisätä liikettä. Kun sitten jotenkin saatiin pari kertaa palkattua helpotettuna (Merja ehkä vähän blokkaamassa ohijuoksua...), niin alkoi sujua! Tulipa hyvä mieli, kun treeni vei eteenpäin! :D In-in hypylle 13 toimi tosi hyvin. Yritettiin vielä vähän välistävetoja, mutta oltiin molemmat jo sen verran puhki, että luovutettiin. Koitettiin 9-12 vielä Merjan mieliksi toiselta puolelta ja onnistui se sieltäkin.

Torstaina käytiin Ortopetissa kuvaamassa Luun tassu. Sillä on yksi varvas vähän paksuuntunut ja tokon eläinlääkärikin kiinnitti siihen huomiota. Päätin sitten selvittää, mitä sieltä löytyy. Varpaista löytyi tuon lisäksi muutama muukin vanha vamma, jotka ovat kaikki aikoinaan olleet oireettomia. Mitään sen ihmeempää ei onneksi ollut, eikä tuossa paksummassa kohdassa näkynyt vielä nivelrikkoakaan :) Ortopedin mukaan ihan tyypilliset tassut noilla kilometreillä. Näillä mennään siis vielä ja katsotaan tilannetta uudestaan, jos alkaa joskus vaivata.

Illan koulutusvuoron jälkeen Syy sai taas tokoilla ja aksata. Tokoista ei muista myöhemmin mitään, mutta samoja juttuja tehdään aina... Pitäisi kyllä keksiä Syylle vaihteluksi vähän uusiakin asioita opeteltavaksi, vaikka nämä vanhatkaan eivät huimalla tahdilla edisty. Paikkista ollaan saatu vähän eteenpäin, vaikka tässä yksi päivä huomasin, että olen opettanut Syyn siirtämään takatassuja maahan mennessä... Onneksi näyttää, että päästään tavasta helpohkosti eroon, mutta tuli hetkeksi vähän takapakkia. Aksassa tehtiin taas tukiopetusesteitä.

Lauantai-iltana tokoiltiin nuorten koirien rinkiläisten kanssa Kyötikkälässä. Syy sai ensin juosta ruutuun ja kiertoon vuorotellen. Nyt se tekikin näitä aika kivasti. Liikkuroituna tehtiin muutama liike, oisko ollut seuraaminen, luoksetulo ja se kierto tj. Seuraamisessa tiputteli ensin kontaktia ja oli vähän puolivaloilla, mutta paransi. Eikä tullut yhtään ääntä! Kaukoja ja maahanmenoja tehtiin vielä erikseen, nää on nyt vähän plääh.

6Z3A8002.jpg
(Kaisa Jalava)

6Z3A8019.jpg
(Kaisa Jalava)

6Z3A8037.jpg
(Kaisa Jalava)

6Z3A8043.jpg
(Kaisa Jalava)

6Z3A8046.jpg
(Kaisa Jalava)

6Z3A8049.jpg
(Kaisa Jalava)

Sunnuntaina treenattiin agivalkun kanssa Maiju Korhosen koulutuksessa. Tosi kiva rata ja mukavat treenit!

2019_08_11_Maiju%20Korhonen.jpg

Nelosen in-iniä ei saatu toimimaan vauhdissa, nää vaatis vielä paljon treeniä. Mutta sellaisen huomion Maiju teki, että Syy tarvi tässä tosi paljon tilaa. Koulutuskysymys toki sekin, mutta yhden esteen takaa ottaen onnistui, kun pysyin sivusuunnassa tarpeeksi kaukana. Saksalainen vitoselle toimi, kun autoin katseella. Kasin takaakierto toimi, kun maltoin rauhoittaa oman liikkeen ja lähettää! Tää oli hyvä oivallus itselle. In-init hypyille 9 ja 12 myös ihan jees, vaikka varsinkin jälkimmäiseen tuli vähän kiire :D Keinua ei tehty ja sen jälkeinen pätkä oli meille helpompaa. Kepitkin saatiin onnistumaan (verkon kanssa) muutaman esteen takaa, mutta ei ihan esteeltä 14 asti. Täytyy vaan saada lisättyä esteitä alle vähitellen.

Mä sain taas tyypilliset kehut siitä, että toimin koiran kanssa hyvin ja kärsivällisesti :D Syy oli siis ihan oma kiihkeä itsensä.