Suunnattiin aamulenkki Birgitan polun maastoihin ja tehtiin samalla janatreeniä. Talloin kaksi janaa vasempaan ja tien toiselle puolen kaksi oikeaan. Vähän oli rytöä, joten syvyyttä sain janoille semmoiset 15-20 m. Eka jälki vanheni vajaan tunnin.

Ensimmäinen jana kamalaa säätöä. Luu poukkoili sivuille (en päästänyt) ja kun lopulta pääsi jäljelle asti, otti takajäljen. Jarrutin liinasta, mutta koska veti itsepintaisesti, annoin jäljestää takajälkeä takaisin tielle. Hetken tauon jälkeen uusi yritys. Taas vaikeuksia mennä suoraan, mutta jäljelle oikeaan suuntaan. Vauhdilla kepille.

Toinen oli sitten taas ihan oppikirjasta. Tai näin olettaisin, yhtään jälkioppikirjaa en ole lukenut :D Suora eteneminen ja janamerkillä suora kulma oikeaan suuntaan. Ja taas vauhdilla kepille.

Sitten toiselle puolelle. Ekalla lähti muistaakseni suoraan eteenpäin, mutta sitten meni jäljestä vähän yli ja otti takajäljen. Mutta lipsahti heti liina irti kädestä, joten sai taas mennä keskenään tielle... Uusinnalla poukkoilua, mutta jäljen päällä oikean suunnan nosto nätisti. Ja pian oltiin taas kepillä.

Viimeisellä yritti kovasti punkea oikealle. Sai ehkä sieltä hajua jäljestä...? Pidin vaan sitkeästi liinan kireällä, kunnes suostui etenemään suoraan. Jäljen nappasi oikeaan suuntaan. Eka keppi nousi taas hyvin. Vikalta janalta olin tallonut n. 150 metrin jäljen, jossa kolme keppiä. Tuo eka oli heti jossain 20-30 metrissä. Toinen oli kaatuneen koivunrungon päällä. Muistin paikan hyvin ja kun näin Luun kaahaavan ihan päältä yli, otin sen vähän matkaa takaisin. Uudella yrityksellä bongasi kepin. Lopussa oli aika jyrkkä u-mutka. Ei ihan piikki, mutta potentiaalinen oikomispaikka kuitenkin. Tämän Luu jäljesti kivan huolellisesti :) Jostain syystä meni sitten kuitenkin vikasta kepistä yli... Hmmm. Mietin hetken, lopetetaanko vaan ilman palkkaa, mutta päädyin kuitenkin kutsumaan Luun takaisin tieltä, johon se oli jo itsensä jäljestänyt. Lähestyttiin keppipaikkaa uudestaan, jolloin se nousi. Lopuksi heittelin keppiä vielä ympäristöön ja Luu sai etsiskellä sitä. Ihan kuin sillä olisi hajuaistissa vikaa, tarkensi ja tarkensi n. neliömetrin alueella vaikka kuinka pitkään...!