Eilen aksattiin Maijun ja Saaran kanssa kolmistaan, kun Samu vietti isyyslomaa. Rakennettiin osa minien mm-hyppäristä, siitä missä oli se vaikea kepeillemeno.

minihyppis-normal.jpg

Tehtiin vaan renkaalle asti. Ja eka hyppy jätettiin pois, mutta koira piti jättää silti samalla tavalla. Kuvassa rata näyttää parissa kohtaa huomattavasti erilaiselta kuin kisoissa, jossa näytti, että esim. kasilta ysille tultiin suorempaa ja keppien jälkeisellä suoralla hyppy 11 oli enemmän tyrkyllä. Meidän rakentama versio oli sitten tietty vielä jotain muuta.

Aluksi oli ongelmaa putken pimeän kulman kanssa, Luu lähtikin liikkeen mukaan ja jouduin varmistelemaan putkea niin, että ei ollut mitään jakoja saada koiraa edes pussista seuraavalle hypylle... Kun putkeenmeno alkoi sujua, takaakiertoon astikin ehti ihan hyvin. Pakkovalssia putkelle en edes kokeillut, siitä tuntui niin mahdottomalta ehtiä. Ekan hypyn rimaa Luu tiputti useampaan kertaan, tyypillinen ongelma pakkovalsseissa. Samoin pussin jälkeinen hyppy oli hankala, koska väli oli aika lyhyt, eikä koira ehtinyt kunnolla hahmottaa hyppyä.

Pituutta tein sekä vastakäännöksellä (tuli ekan kerran sivusta, sen jälkeen kai ok) tai perinteisellä (valui enemmän). Persjättöä ennen keppejä en edes yrittänyt. Koitin ensin tunkea tuonne mukaan ja leikata kepeillä, mutta hämyhyppy oli niin lähellä, että jyräsin Luun väkisin vähintään kakkosväliin. Ei vaan riittänyt tila. Toisaalta en ehtinyt niin pitkälle, että olisin pystynyt kunnolla auttamaan kepeille. Kokeiltiin sitten "venäläistätiohjausta", eli lähetin heti pituuden jälkeen vaan suullisella käskyllä ja leijeröin hypyn 11. Kerran otti hämyhypyn ja oisko kerran mennyt väärin kepeille, mutta sen jälkeen tämä sujui. Nopein vaihtoehtohan tämä ei varmasti ollut, kun koira joutui mennessään vähän miettimään (vs. liikeellä vienti), mutta tällä kertaa ainoa toimiva :D

Lopussa leikkauksella 14-15-väli. Persjättö jäi tässäkin kokeilematta...

Tehtiin pätkä kerran kokonaan läpi meidän perustuloksella, eli yhdellä rimalla... Tää ois videollakin, mutta sain sen vaan Facebookkiin.