Rakettien paukkeessa ja koirien nukkuessa tyytyväisinä on hyvä aika perinteiselle tavoitteiden tarkistukselle. Harrastusvuosi 2011 jää mieleen monestakin asiasta.

Tuitun viime vuoden tavoitteet olivat seuraavanlaiset:

Tuittu agiliitää toivottavasti vielä satunnaisesti ilman huolen häivää. Keväällä tsekataan kunto talvitauon jäljiltä, ja jos mitään radikaalia ei ole tapahtunut, haetaan tuntumaa parillä treenillä ja käydään muutama kisa. Jos puuttuvat SM-nollat saadaan kivuttomasti kasaan, osallistutaan Tuitun kuudensiin SM-kisoihin. Ilman tulostavoitteita. Siitä eteenpäin katsellaan hetki kerrallaan. Mitään jäähyväiskisoja en halua asettaa, mutta ei tässä enää mitään aktiivivuotta vietetä. Niin se vain menee.

Tokoa treenaillaan myös ilman huolen häivää. En ole saanut treeneissä vaatimisella tai palkkaamattomuuden treenaamisella mitään edistystä koesuorituksiin, joten yhtä hyvin voidaan treenailla vain silleen, että on kivaa. Ja käydä kokeessa, jos siltä tuntuu.

SM-kisoissa käytiin ja tuloksellisesti jatkettiin perinteitä. Tuittu on tehnyt SM-kisoissa aina tasan yhden nollan - kerran yksilöissä ja muina viitenä kertana joukkueessa. Tänäkin vuonna oli siis joukkuenollan vuoro, mutta tällä kertaa se tuli Katin ohjaksissa Harrastavien Westieiden joukkueessa :D Joukkue olikin hienosti lopputuloksissa kahdeksas! Ja Katin ja Tuitun ankkureina tempoma nolla joukkueen nopein :) (Olisi aika riittänyt TamSKin joukkueenkin tulokseen.) Yksilöissä tehtiin aloitusvirhe kepeillä. SM-kisojen jälkeen on kisattu vain piirinmestaruuksissa. Siellä ei tullut edes joukkuemenestystä. Mutta ei se mitään :)

Tokoa ei olla oikeastaan edes treenattu, höntsäilty vaan. Tuittu on ollut aika liekeissä ja se on hyvä se. Kokeissa ei käyty.

Luun päänmenoksi suunniteltiin tämmöisiä:

Tokossa haluttaisiin suorittaa avoin luokka alkuvuodesta, voittaja kesän tienoilla ja ainakin korkata EVL vielä saman vuoden aikana. Sen tarkemmin en osaa sanoa. Kovasti treenataan ja katsotaan mihin se riittää, niinkuin on tapana sanoa.

Agilityvuodesta tulee jännä, sillä suunnitelmiin kuuluu kisauran korkkaus. Jos terveys sallii ja treenit etenevät johonkin malliin, päästään kaahottamaan ykkösten radoille ehkä joskus kesällä tai syksyllä. Ehkä jopa agirodussa...? Ikähän tulee täyteen huhtikuussa, mutta haluan venyttää rimojen nostamista pidemmälle. Eikä me ehkä muutenkaan oltais vielä kisavalmiita. Tulostavoitteita ei vielä ole, mutta toivoisin, että homma olisi loppuvuoteen mennessä semmoisessa paketissa, että selvittäisiin radoista kunnialla läpi.

Hakua päästään toivottavasti treenaamaan useammin kuin tänä vuonna. Myös tottispuolelle ja esineruudulle voisi alkaa tehdä jotain... Kisaamisesta ei vielä edes haaveilla, mutta jos joku sopiva sauma tulee, BH:n suorittamista voisi harkita. Sen kyllä ehtii myöhemminkin. Haku on meille kuitenkin ainakin toistaiseksi kolmoslaji, joten en aio ottaa stressiä sen treenaamisesta tai treenaamattomuudesta.

Muista asioista mainittakoon, että Luun luustokuvaus ja toivottavasti yksi ja ainoa näyttelykäynti pyritään myös hoitamaan vuoden 2011 aikana. Tai ainakin se kuvaus ja varmaan jo alkuvuodesta.

Tokon tulostavoitteet saavutettiin ja parin EVL-ykkösen verran ylikin. Treenaaminen on ollut haastavaa, tuskaisaa ja törkeän kivaa.

Agilityssä ei olla ihan niin pitkällä kuin olin ajatellut, mutta ei pahasti jäljessäkään. Loppuvuodesta päästiin sentään kisaamaan. Radoista kunnialla läpi selviäminen on vähän niin ja näin, vaikka se yksi nollakin jostain ilmestyi kisakirjaan. Agility on ollut erittäin haastavaa, äärimmäisen tuskaisaa ja joskus ihan kivaa. Mutta se tunne, kun joku joskus onnistuu!

Hakua ei edelleenkään treenattu kovin aktiivisesti, jokunen kerta kumminkin. Tottis-tottikselle ei olla tehty mitään, esineruutua tehtiin kerran T-leirillä :D BH antaa myös odottaa suorittamistaan. Mutta kuten vuosi sittenkin olen todennut, tästä ei stressata.

Kuvissa käytiin ja hyvältä näyttivät :) Näyttelyssäkin käytiin, mutta se ei tuomarin mielestä näyttänyt yhtä hyvältä. Hoon metsästys jatkuu.

Nipsun suunnitelmat näyttivät tältä:

Nipsu menee maanantaina ultraan! Sitten selviää, jatkuuko tauko. Jos jatkuu ja jos kaikki menee kuin Strömsössä, palailtaan agilitykentille huhti-toukokuussa. Ehditään tempaista muutamat treenit ja toivottavasti parit kisat ennen SM-kisoja. Ensi vuoden arvokisoihin meillä ei vielä ole tavoitteita, johtuen kokemattomuudesta, treenaamattomuudesta, tauosta ja siitä, että Nipsu ei todennäköisesti ole edes fyysisesti vielä parhaassa mahdollisessa kunnossa. Mutta haetaan sitä kuuluisaa kokemusta. Ja mennään tietty täysiä ja yritetään kaikkemme! Tuloksellisiin tavoitteisiin kuuluu valioituminen sekä agi- että hyppypuolelta syksyllä. Muuten toivotaan paljon hyvää treeniä ja paljon hyviä kisaratoja. Paljon uuden oppimista ja paljon edistymistä. Paljon tekniikkaa, paljon rutiinia ja paljon asennetta.

Pentuja saatiin maailmaan ja kiitos eläinlääkärin, Nipsu ja kaksi pentua jäivät henkiin. Siitä saa olla kiitollinen. Arvokisoista saatiin sitä kokemusta ja SM-kisoista vähän höystettäkin joukkuehopean muodossa. Hymy jäi huulille myös karsinnoista, vaikkei tulosta saatukaan aikaan. Saatiin kuitenkin mennä kaikki radat, ja ne kaikki mentiin ihan huipulla fiiliksellä. Valioituminenkin meni kuin Strömsössä ikään, molemmat sertit ekoissa mahdollisissa kisoissa. Siinä ne tulokselliset huippuhetket taisivatkin olla, ehkä lisättynä vielä juhannuksen tuplanollavoitolla, kun päihitettiin n. 70 koiraa. Syksy on ollut yhtä alamäkeä. Tuloksia ei ole tullut ja suoritukset ovat olleet vajavaisia. Hyviä pätkiä ja välillä hyvää tsemppiäkin, mutta paketti ei vaan ole pysynyt kasassa. Vaikka en sitä ole kirjannutkaan, tavoitteena oli myös kerätä EO-nollia. Niitä ei saatu kovasta yrityksestä huolimatta tarpeeksi.

Sitten katse tulevaan.

Tuittu:

10-vuotiaalla tavoitteissa kuulunee ensimmäisenä mainita terveys. Toivottavasti Tuittu pysyy terveenä ja pirteänä omanarvontuntoisena itsenään.

Treeneissä höntsäillään samaan malliin. Olen ajatellut, että Tuitulle voisi mielenvirkistykseksi opettaa jotain temppuja. Se innostuu naksuttelusta niin suunnattomasti.

Luu:

Tokossa tavoitteena on valioitua, tai saada ainakin TK 4 ;) Toivoisin tämän tapahtuvan a.s.a.p., jotta voitaisiin keskittyä treenaamaan ja hiomaan liikkeiden osia. Joskus keväällä sitten yhteen tai kahteen kokeeseen harjoituksen vuoksi ja kesäkuussa SM-kisoihin. Ensi talven karsintojen suhteen en ole vielä päättänyt mitään, mutta jos meno alkaa näyttää joltain, saatetaan innostua niitä kiertämään. Suoritustasolla pitää saada teknisiä asioita paremmaksi ja toisaalta saada kisamaisiin suorituksiin varmuutta ja rutiinia. Oikea viretilakin on vielä aika hakusessa.

Agilityssä olisi tarkoitus kisata alkuvuodesta reilumminkin, jos vaan saadaan pidettyä ylösnousut jossain ruodussa. Kesällä keskittynen Nipsuun, mutta syksylle voisi haaveilla kolmosiin nousua. Tuloksia tärkeämpää olisi kuitenkin löytää jostain se yhteinen sävel :) Este- ja ohjausteknisesti on vain yksi tavoite: mahdollisimman hyvä.

Haussa voisin kopsata viime vuoden tekstin. Treenaillaan se mitä treenaillaan. Laatu korvaa määrän ;) Jos päästään edes joitakin treenejä tekemään, ehkä työskentely näyttäisi vuoden päästä jo etsinnän puolesta oikealta haulta...?

BH ja näyttely...? Ehkä en sano niistä mitään.

Nipsu:

Nipsun kanssa pidetään alkuvuosi kisataukoa ja treenataan. Keväällä palataan kisoihin ja yritetään löytää se kateissa ollut tatsi, uusilla opeilla ja taidoilla kohennettuna. Kesään ja arvokisoihin on puoli vuotta. En tiedä, ehditäänkö siinä tarpeeksi, mutta siihen pyritään, että kesällä ollaan iskussa ja luottamus tekemiseen huomattavasti nykyistä korkeammalla. Tulostavoitteita en aseta, mutta tuloksia tulee, jos muut asiat natsaavat :)

Onnea ja iloa kaikille vuoteen 2012!