Tänään oli Luun vuoro päästä tositoimiin. Se onkin saanut tyytyä pari päivää pelkkään lenkkeilyyn ja pikatokoihin Nipsun aksojen yhteydessä. Tänään treenattiin agilitya ja tokoa.

Edellisen kerran oltiinkin agiliidetty kisoissa melkein kaksi viikkoa sitten, kun viime viikon treenit jäivät Piiran takia välistä. Oli vähän semmoista... no, holtitonta. Ei Luu taaskaan vajonnut mihinkään super-tuhmaan moodiin, oli vaan aika riehakas. Teemana olivat kepit, jotka oli jaettu radalla kahteen osaan ja niitä sitten mentiin eri kulmista. Kulmat kyllä luonnistuu, mutta vaatii vielä malttia ja kunnon lähetystä, ei paikkaa onnettomia huiskaisuja tai väärään suuntaan linjaamista. Yksi avokulma oli liian vaikea, kun jäin siinä aina liikaa jälkeen. Luu meni ekasta välistä läpi, mutta ei osaanut lähteä pujottelemaan ihan epäloogiseen suuntaan.

Muuten siellä sattuikin sitten kaikennäköistä. Luu kaarratti ja lensi ja roiski rimoja. Kaksi kertaa se kaatoi siivekkeen, josta annan kyllä vielä astetta tiukempaa palautetta. Vähän saisi kunnioittaa radalla olevia kiinteitä objekteja. Pelottaa niin, että se vielä tappaa itsensä. Tai ainakin vammauttaa sairaseläkeläiseksi :(

Aikamme räpellettyämme sitten jäähkälenkille ja omaa ryhmää kouluttamaan. Sirpa oli tehnyt tosi hyvää suklaakakkua Pipan ekan nollan kunniaksi, nam!

Kotimatkalla poikkesin vielä yhdelle kentälle Hervantaan tokoilemaan. Luu teki saman koemaisen setin, jonka sen PITI tehdä maanantaina.

Ensin siis kaukoihin. Nyt alku ok (ei tietty liikkurointia, mikä vaikuttaa vireeseen) ja eka M-I hyvä! Loput vaihdot tein lähempää. I-S jätti taas toisen tassun taakse, siihen annoin uuden käskyn. Muut ihan ok, jopa S-I.

Tunnari, seitsemän kapulaa ringissä. Teki superhyvin, nosti oman heti, kun sille osui. Paluu reipasta ravia. Luovutusasennossa heilutti häntää ja oli tyytyväisen oloinen itseensä :) Tämä sivulletuloon asti.

Luoksetulon tein kentän reunustan nurtsilla, kun kenttä oli niin huonoa pohjaa. Hyödynsin idarin merkkejä. Alun maahanmenossa laittoi pään maahan, voi äh! Tää piti uusia muutaman kerran, ennen kuin jäi ok. Toppi perushuono, maahanmeno tosi hyvä ja välien vauhti ihan ok. Tais vähän ennakoida sivulle siirtymää...? Täytyy nyt vaan yrittää keskittyä iloitsemaan siitä, että kokonaisuus on hyvä, vaikkei seisominen toimikaan.

Idari järjestyksellä M-S-I. Ei istunut :( Voi paska, mun hermot ei vaan kestä tätä, vaikka viime aikoina on saatukin paljon onnistumisia. Uudella yrityksellä ei sitten mennyt edes maahan, kolmannella vasta teki kaikki asennot.

Merkille ja ruutuun, tarkoitus palkata ruutuun. Matkalla oli idarin merkkejä hämyjä ja ruudun vieressä treenikassit ja Tuittu. Merkeistä ei hämääntynyt, merkille menossa kyllä vilkaisi matkalla ollutta. Meni tosi hyvään paikkaan, mutta kun odotutin hetken, ennakoi maahanmenon. Nostin ylös, josta liikkui, ja kun yritin korjata, tuli jotain säätöä. Kutsuin sitten pois ja otin kokonaan uudestaan. Taas hyvä paikka, mutta nyt ennakoi maahan vielä nopeammin...! Käskin ylös ja menin kuitenkin palkkaamaan.

Sitten oli Tuitun vuoro. Mummeli oli jotenkin ihan liekeissä, se oli ihan täpöillä tulossa tekemään juttuja :) Tehtiin ruutua ja tunnaria. Ruutu oli ensin hakusessa, meni luonnollisesti niille treenikasseillekin. Mutta sitten ihan hyviä toistoja läheltä ja pari kauempaa.

Tunnarin Tuittu teki ihan täydellisesti :) Ihan kuin Luu, nosti oman heti sille osuttuaan, mutta palautti vaan lujempaa :) Jos Tuitun vaan saisi toimimaan kokeessa, niin se saisi varmaan helposti hyviä pisteitä. Se tekee parhaimmillaan pieneksi koiraksi aika näyttävästi ja saa plussana pikkukoiran söpöyslisää :) Nyt se saa kymppejä vaan meidän omissa treeneissä, mutta ne onkin rakkaudella annettuja kymppejä ne <3

Luu teki vielä toisen kierroksen. Ensin taidettiin fiksata sitä luoksetulon alkua. Sitkeässä se pään maahan laitto on, kun sille päälle sattuu, mutta sain lopulta palkkailtuakin.

Uudestaan merkille ja ruutuun. Nyt meni taas hyvälle paikalle ja pysyi tolpillaan :) Se siitä lajista ja sitten pari palkkausta merkille.

Idarissa S-I, jossa ekalla istui seisomisen... Tokalla ok.

Tehtiin myös seuraamispätkiä, ihan jees. Vähän askelsiirtymiä ja juoksukäännöksiä ja -pysähdyksiä.

Lopppuun muutama kauko. Luu oli jo aika poikki, eikä M-I ollut enää niin hyvä, läheltä ok. Huomasin, että käsimerkki vaikutti seiso-istussa, tai siltä se ainakin nyt tuntui! Täytyy kokeilla! Malttoi paremmin, kun annoin käsimerkin vähän käskyä myöhemmin.