Aamu aloitettiin (kiireellä pommiin nukkumisen jälkeen) Eteläpuistossa flyball-treeneillä. Oli muutama joukkuekoira paikalla, joten päästiin treenaamaan vaihtojakin. Meidän joukkueestamme oli tosin vain Into ja Luu, mutta kokeiltiin niiden kanssa sitten mahdollisimman nopeita vaihtoja. Into meni ensin ja Luu sitten. Ei haitannut kumpaakaan, vaikka aika ahnaasti päästin Luun menemään :) Luu oli muutenkin taas elementissään eikä tehnyt yhtään mokaa :)

Jäätiin Katin kanssa sitten toki tokoilemaan. Luu teki yhden kierroksen.

Ensin seuraamista liikkuroituna. Oisko flyball nostanut vähän kierroksia, mutta Luu oli aika kireän tuntuinen alussa ja kun seuraamisen alkuun tehtiin nopeita pysähdyksiä ja askelsiirtymiä, saatiin aikaiseksi parikin ääntä! Ihan siis semmoiset vaimeat piipit. No, askelsiirtymiä sitten luonnollisesti hinkattiin, kunnes sujuivat hiljaa. Näitä on sattunut ihan muutama kerta, aina ja vain seuraamisen aloituksissa. Toistaiseksi välitön puuttuminen on onneksi auttanut.

Muuten seuraaminen tuntui sen sijaan ihan kohtuulliselta. Käännöksissä oli huonoja, vasemmalle ei tehnyt nyt kunnolla. Mutta varsinkin normikävely tuntui tasaisemmalta. Juoksussa piti semmoista ihme kähinää (kuulosti ihan innostuneelta schipperkeltä :D), oli jotenkin aika piukeena.

Sitten ohjattu palkatta ja perään tunnari. Ohjatussa arvoin meille oikean. Merkki ei ihan parasta (tätä ois voinut vahvistaa ennen koetta...), mutta ok. Eteentulo taas vähän vino, korjasin sen.

Tunnari kisamaisesti, kapulat ringissä. Teki yhden rauhoittelukierroksensa, sen jälkeen etsi hyvin. Taisin ottaa tän sivulle asti.

Idari omavalintaisella järkällä M-S-I. Seuraaminen tosi pomppivaista - mutta ei valunut eteen ;) Seisomisenkin teki kuulemma silleen asentoon hyppäämällä... Asennot kuitenkin oikeat.

Ja vähän kakkakaukoja. Alut liikkuroituna ja S-I-tekniikkaa lähempää. Ensin I-S-M, jossa ekalla toistolla taas pompsahti eteen. Tokalla ok. S-I ei luonnollisesti onnistunut kaukaa, sitä hinkutettiin hetki lähempää. Mutta kun ei suju niin ei suju... Voisin ihan hyvin hyväksyä sen takatassun keventämisen, jos voisin jotenkin tehdä koiralle selväksi, että tassua saa nostaa ja laskea niillä sijoillaan, mutta ei siirtää... Yhden hyvän teki taas etujalat tasajalkaa, mutta en ole vielä keksinyt, millä treenata tätä. (Kurre-temppu vaihdon yhteydessä aiheuttaa takajalkojen liikkumisen.)

Sitten pikaisesti kodin kautta nipsulaan vaihtamaan Tuittu ja Luu Nipsuun. Nipen kanssa lähdettiin ihan kaksin kisareissuun Hyvinkäälle. Vähän oli epävarmat fiilikset, mutta tavoitteena vain hyvä mieli. Äiti oli kyllä psyykannut Nipsua tekemään edes yhden nollan ;)

A-agilityradalla aloitettiin. Se oli sama kuin makseilla, joten järjestys oli tutustumisessa jo tuttu, kun ehdin muutaman koiran katsella. Joku ratahenkilö oli vaan huolimattomuuttaan tehnyt kivan källin ekalle tutustumisryhmälle siirtämällä yhden hypyn numeron toiselle puolelle. Siinä sitä kaikki ihmettelivät, osa tutustui sitkeästi maksien radan mukaan, mä takaakiertona numeron mukaan. Noin puolivälissä tutustumista numero siirrettiin takaisin hypyn etupuolelle. Onneksi on valkkutreeneissäkin ollut kaikenlaisia erikoisia järjestelyitä, joten ei menneet pasmat tuosta sekaisin. Vaikka musta olisikin ollut kohtuullista antaa meidän ryhmällemme vähän lisäaikaa tutustumiseen.

Radalla oli puomi niin, että oli pikku pakko ottaa sivuetäisyyttä ja jäädä taakse. Tiesin, että tämä ei tällä hetkellä Nipsun kanssa toimi, mutta pakko oli jotenkin yrittää räpeltää. Jouduin sitä siinä sitten valuttelemaan ja askeleet eivät sen jälkeen oikein enää sopineet valssiin, joten hypyn jälkeen Nipsu pääsi livahtamaan selän taakse. Se oli hetken multa ihan hukassa, mutta löytyi onneksi ihan viime hetkellä oikealta puolelta :) Muuten rata meni suunnitelmien mukaan. Ei mitenkään parhaan tuntuista menoa, mutta onhan tässä ollut tätä taukoakin. Aika riitti lopulta nipin napin voittoon!

Rata A

Toinen agilityrata ei ollut yhtään meidän juttu. Kaksi välistävetoa ja puomi taas niin, että palattiin 180 astetta takaisin. Siihen nähden meni ihan siedettävästi. Parissa kohtaa tosi kököt valssit ja kiireen tuntua, mutta ei isompia vaikeuksia. Toisessa välistävedossa tippui ekan hypyn rima, joten tulokseksi tuttu 5. Ei ollut onneksi nopein aika, mutta otin kyllä riman jälkeen kontaktit pitemmän kaavan mukaan. Puomilla autoin liikkeellä sinne loppuun asti ja pakitin sitten tekemään käännöstä. Aalla olin ekalla vapauttanut tosi nopsaan, joten nyt vedätin ja pidin hetken (hyvin pysyi).

Hyppärillä tulostaso vaan laski, mutta suorituksena se tuntui ehdottomasti parhaalta. Harmi, kun ei ole tätä videolla. Ainut moka oli se hyllyyn johtanut. Tein vähän riskialttiin persjätön pussille - tai siis suunnittelin, mutta en toteuttanut :D Vähän paremmin kun olisi päässyt pakkovalssi-jaakotuksesta liikkeelle, niin ois kyllä onnistunut. Lähellä oli nytkin, mutta Nipsu ehti juuri livahtaa mun oikealta puolelta ohi. Hyppäsi vielä okserin, joka pitikin hypätä, mutta kääntyi tietenkin väärin päin. Hetki mentiin "tonne-eikun-tänne" -leikkiä, mutta ohjaajan refleksit eivät riittäneet, vaan Nipsu kiersi takaisin okserin eteen ja hyppäsi sen uudestaan. Ei ees kauheesti haitannut, nauratti lähinnä. Pieni arviointivirhe vaan.

Kaksi SM-nollaa kasassa :p Mutta ehkä mä uskaltaudun vielä uusiinkin kisoihin, koska nytkin jäätiin kivan puolelle :)