Parin viikon agitauon jälkeen mentiin Nipsun kanssa valkkutreeneihin. Todella hyvin mielin alkoi treenit, kun kotoa lähtiessä tiputin kaksi kuukautta vanhan Lumian asfalttiin ja näyttö meni tuhannen säpäleiksi :(

No, treenit oli kivat ja syötiin Nipsun EO-kakkua :) (Tai suklaasydämiä, jos tarkkoja ollaan. Näköjään löytyi ikivanha resepti netistäkin. Mun sydämistä ei ikinä tule sellaisia kuin kuvassa, mutta ihan hyviä ne on.) Tommi oli koutsausvuorossa ja oli tehnyt kivan radan, jossa oli yksi sikavaikea kohta.

rata-normal.jpg

Muita ongelmia meillä ei oikeastaan ollutkaan, mutta keinulta putkeen oli tuskien takana. Yritin ensin erilaisia versioita, joissa menin keinulla aika pitkälle, koska Nipsu ei sitä tehnyt itse kohti tyhjää. Näillä ei vaan yksinkertaisesti ehtinyt. En ehtinyt aan puolelta juosten, en ehtinyt valssiin kutoselle, en ehtinyt kutosen leikkauksesta mihinkään.

Ainut vaihtoehto oli saada keinulta niin paljon sivuetäisyyttä, että pystyi valssaamaan kutosella. Käytännössä piti itse olla jo vitosen ohi, kun vapautti. Sitten vedolla putkeen, leikkaus ja koira putkensuulta mukaan. Valssi ysille ja liikkeellä vienti kepeille. Keinukin onnistui, kun tein pari kertaa etupalkalla. Tokalla kiekalla tehtiinkin kerran koko rata nollana, kun olin ensin ottanut keinulle asti palkalla. Sai sen ainakin kerran huijattua ;)

Putkelta renkaalle olin suunnitellutkin leikkauksen. Etukäteen kuvasta katoin, että vois olla saumat persjättöön, mutta ei kyllä ollut :D Kukaan ei ehtinyt. Putki oli ihan suora ja se piti ohjata kunnolla. Ekalla kertaa Nipsu ehti vähän kysyä, sitten ampui tosi hyvin, kun muistin käskyttää "mene" jo ennen putkea. 18 otin niistolla sisemmän siivekkeen kautta. Niin ei tarvinnut tehdä välistävetoa ;) Puomin kontakti kivasti!

Hauska rata oli, kiitos Tommille!

Jäähkälenkillä alkoi vähän jyristä ja paluumatkalla taivas pimeni... Jännättiin siinä sitten, että ehditäänkö autoille, vai kastutaanko. Täydellinen ajoitus, just ehdittiin! Kotimatkan saikin ajella pyyhkijät täpöillä, vettä tuli taivaan täydeltä. Ja joka puolella salamoi.

Luulla on ollut taas pari melkein lepopäivää. Eilen meni koko pitkä ilta tokovalkun näyttökokeessa. Sen alussa ehdittiin tehdä paristi hyppynoutoa. Meinasin, että olisin jossain vaiheessa treenannut muutakin, mutta ei siellä sitten ehtinyt.