Olin tänään kuuntelemassa Maria Brandelin jälkiluentoa. Nyt olisi tietty hyvä päästä muutamalle muullekin erilaiselle jälkiluennolle, että saisi perspektiiviä. Hassua, kun ei osaa suhtautua mihinkään näkemyksiin silleen "Oho, toi oli ihan uutta!", koska... no, aika lailla kaikki on yhtä uutta ;) No, jotain koulukuntaeroja tuli jo havaittua. Mielenkiintoista joka tapauksessa! Ja jotain treeni-ideoitakin, jotka kävivät ainakin noviisin järkeen.

Ennen luentoa käytiin teeman mukaisesti jäljestämässä. Tallasin Sääksjärvelle n. 350-metrisen jäljen. Alkuun pieni kasa nameja ja alku tiheämmin namitettu. Neljä keppiä. Vanheni tunnin, käytiin välissä lenkillä. Luu oli taas jo lenkillä kierroksilla, poispäin mennessä kävi koko ajan tökkimässä ja takaisin palatessa kaahotti edellä juuri ja juuri näköetäisyydellä.

Ennen jäljelle lähtöä vaadinkin siltä rauhoittumista ja janan alkuun kävellessä (n. 15 m...) piti malttaa pysyä vierellä. Edettiin askel kerrallaan, mutta päästiin kuitenkin. Ennen "janalle lähetystä" sai istuskella vielä hetken rauhassa. Vaan heti kun liinaa antoi, niin lähti. Jarrutin sen verran, että sain sen syömään osan alun nameista. Ja söi jopa muutaman namin ekalta suoralta. Ekalle kepille päästiin ihan suht hyvin, kaahottaen, mutta kumminkin. Kepin ilmaisi hyvin.

Kepiltä lähdettäessä hukkasi jäljen varmaan aika pian. En ollut itsekään kartalla, mutta näytti siltä, että huiteli vaan. Yhtäkkiä ilmaisi kuitenkin kakkoskepin. Tultiin sille mun mielestä väärästä suunnasta, joten oikaisi varmaan jostain. Siitä jatkettiin musta hetki oikeeseen suuntaan (hetken näytti jopa hyvältä), mutta sitten mentiin taas. Nyt olen ainakin jo näkevinäni Luusta, onko se jäljellä vai ei. Nyt vaan kiskoi mua ympäri metsää. Päädyttiin onneksi lähelle tietä, josta Luu pääsi vähäeleisesti autoon.

Otin samalla ovenavauksella Tuitun liinan päähän. Luu jäi autoon haukkumaan, hah! :D Tuittu taisi eksyä niille samoille Luun harhailujäljille, mutta löydettiin yhdessä kaksi jäänyttä keppiä. Hyvin se jaksoi yrittää, vaikka oli aika rankka setti pelkkiä lyhyitä nurtsijälkiä nuuskuttaneelle mummelille :) Merkkasi kepinkin!