Piti treenata Luun kanssa tänään tokoa, mutta ei sitten treenattukaan. Treenattiin vaan agilitya. Se oli kivaa!

Rata oli aika helppo ja vauhdikas. Kaksi kertaa mentiin hyppyneliöön, johon piti itse keksiä ohjaukset. En halunnut vääntää vinohyppyjen rimojen kanssa, joten tein vaan niistoja ja ennakoivia valsseja. Ne menikin ihan kivasti. Niistoissa alkoi tippua rimoja, ja muistin laittaa apuriman vasta sen jälkeen. (Vois tietty välillä muistutella niistoja myös pysäyttämällä/palkkaamalla!) Valssit valui vain, jos olin myöhässä tai jos tein jarrun koiranpuoleisella kädellä. Kunnon stoppi ja vastainen (käytännössä kädetön ohjaus) toimivat hyvin. Alan tottua siihen, että Luu ei mielellään kokoa näissä kunnolla, mutta se kääntyy hyvin :) Voisi joskus yrittää kellottaakin, mutta luulen, että tekee leiskautuksella nopeammin. Ja molemmille kivempi, kun ei tarvitse vääntää :)

Kontakteista oli puomi ja aa, joista puomia mentiin monta kertaa. Aina pääsi vähän vedättämään ja kontaktit oli hyviä. Varasti kyllä monta kertaa ja tuli melkein läpikin, mutta nää ei mua niin haittaa. Korjaan toki, mutta otan niin paljon mieluummin lipsuilun kuin himmailun! Kerran mokasi jopa kaksi kertaa putkeen, mutta muuten korjasi kuitenkin hyvin, eikä sitten mennyt enää isoihinkaan hämyihin. Puomilta mentiin pari kertaa putken kauempaan päähän. Tää oli hyvä myös vetämällä ja leikkaamalla. Ihan hyvin voisi käyttää noitakin, ei tarvitse aina tunkea persjättämään tms.

Lopussa oli välistäveto, jonka tein ihan vapaaehtoisesti sylkkärillä...! Luu ennakoi hyppyä, mutta teki tosi nätin kurvin. Vikalla vedin sitä vähän tiukemmalla kädellä pitkäksi ja kyllä se siihen aika kiltisti tuli. Piti lopuksi vielä palkata sylkkärikäteen, mutta unohdin! Sylkkärillä hypylle, kepeille ja renkaalle. Kepeille malttoi hakea hyvin täydestä vauhdista, vaikka provosoinkin kiihdyttämällä itse. Renkaalta käänsin täyskäännöksen takaisin, koska näissä on ollut vaikeuksia renkaan hyppäämisessä. Niin nytkin. Ekalla rysäytti itse asiassa jo etuosalla renkaan säpäleiksi. Sen jälkeen takajaloilla, kun kääntyy liian ahnaasti. Lopulta onnistui kerran myös vauhdilla. Harvoin noin tiukkoja käännöksiä renkaalla onkaan, mutta haluaisin, että Luu kunnioittaisi sitä joka tilanteessa. Joten hyvä paikka harjoitella jatkossakin...

Ai niin, ekalla yrityksellä tehtiin 13 estettä heti nollana! Eikä keskeytetty edes virheeseen, vaan tajusin palkata! :) Suoran posotuksen lisäksi tähän kuului viisi hyppyä hyppyneliössä, johon tein kaksi niistoa ja kolme ennakoivaa valssia. Luu tuntui menevän tosi kovaa ja hyppyneliössä rimat vähän rapsahteli. Mutta tuntui hyvältä. Muutenkin kivat treenit, molempien mielentila pysyi hyvänä.