Maanantaina Luulla ja Nipsulla oli Piira-päivä. Molemmilla mutkaa ja jäykkyyttä rintarangan alueella ja vähän muuallakin, lantiot kuitenkin suorassa. Nipsulle ei tainnut tulla mitään uutta sanottavaa. Mitä nyt lintujen jahtaaminen pihassa pannaan... Luulla oli luonnollisesti tokojumia, kun sattuneesta syystä on treenattu aika paljon. Oli kuulemma sen tuntuinen, että ei ole palautunut kunnolla treeneistä. Ollaan siis parempia verryttelyjen ja sivutaivutusten kanssa. Niskaa voisi hieroa myös itse. Ja palautusjuomaa (myös reissuun mukaan!) voisi antaa myös tokotreeneissä, kun olen antanut vaan agissa. BoTtia niskaan eikä sitten sen kummempia.

Loppupäivä lepäiltiin, ja hyvin pitkälti vielä tiistaikin. Aamulenkin yhteydessä käytiin tekemässä vaan vähän paikkamakuun alkuja ja kaukoja. Mentiin "riviin" ja annoin käskyn viiveellä. Ihan hyvin meni joka kerta. Luu oikealla puolella sain sen vähän koomaan, mutta vasemmalla puolella ei ongelmia.

Tänään oli lämmin! Joten tietty treenattiin! Mulla oli valkun tokoryhmien koulutusvuoro Eteläpuistossa ja tein Luun kanssa ennen ja jälkeen sen. Piti tehdä vaan ennen, mutta olin vähän myöhässä, eikä kentälle mahtunut agitreenien ja pesiksen lisäksi ruutua ja muuta.

Ensimmäinen setti tehtiin siinä lämpimässä paisteessa. Kyllä alkoi koira heti helpommin läähättää, joten onneksi saatiin edes vähän totuttelua jo Suomen kamaralla.

Ensin lyhyt paikkaistuminen ja sen jälkeen pari platzia. Hyvin meni taas. En taida saada ongelmaa esiin yksin treenatessa, vaikka ois viivettä ja häiriötä. Mutta pääsin sentään palkkaamaan hyvistä :)

Luoksetulon osia. Tehtiin siinä nurtsikaistaleella. Stoppeja ensin pari läheltä nameja heitellen, sitten kauempaa tolpankierrolla. Yhden tosi huonon hylkäsin, mutta teki kyllä nurtsistopeiksi hyviäkin. Maahanmenoja läheltä peruutellen. Ne on nyt vähän teputtavia. Ja sitten vielä loppua maasta ja ihan läheltä. Tässä alkoi olla jo läkähtyneen oloinen.

Tunnari, rinkula, ihan vähän ylimatkaa. Nosti oman heti kohdalla, hyvä! Palautuskin taas laukkaa, tosin löysää. Muutama palautus läheltä erikseen. Sain jossain kohtaa mälväämään kapulaa, joten piti siihen pitämiseenkin kiinnittää huomiota.

Vielä kaukojen tekniikkaa läheltä. Ei ois jaksanut oikein tsempata, mutta saatiin kaikki onnistumaan.

Sitten yhdeksän jälkeen lisää. Nyt oli jo viileämpää, mutta ihanan lämmin vielä. Kesäinen ilta ;) Kompensoitiin sitten viilempiä olosuhteita juoksemalla paljon...

Ensin ruutua, josta ensin alkua ja merkkiä. Koulutuksessa oli ollut teemana häiriöt ja kenttä täynnä leluja ja kapuloita. Annoin niiden jäädä siihen merkin ja ruudun väliin. Eivät hidastaneet Luuta, mutta himmasi ruudussa mun makuun turhan aikaisin. Päätyi kyllä hyväksyttävään paikkaan, mutta kuitenkin. Laitoin sitten noutokapulat ja yhden lelun ruudun etuosaan. Tää olikin vaikea, kun niitä piti väistää! Lopulta sain sen menemään tarpeeksi syvälle, joskin edelleen aika sivuun.

Ohjattua, kapulat tietty siellä sälän seassa. Luu oli vähän tuhmeliini (semmoinen viattomampi versio tuhmasta) ja rallatteli kaikenlaista. Vasenta hakiesta se hyppäsi kapulan viereisen hypyn ja haki pokalla sieltä takaa jonkun lelun. Oikeaakaan ei heti löytänyt treenikassin takaa ja päätyi pinkkiin cuziin... Pientä hulvattomuutta siis ilmassa, kyllä se nyt pystyy vähän parempaan ;) No, nääkin saatiin sitten onnistumaan. Ja kertaakaan ei mennyt keskikapulalle, vaikka aika läheltä juoksikin. Vauhtipalkkauksien jälkeen vielä molempien suuntien palautukset eteen asti, ja erikseen irrotus sekä sivulle siirtymä. Oikealta tullessa jätin merkin ohjuriksi, suoristi tosi hyvin. Vasen ok ilman apujakin.

Vielä hyppynoutoa palasina. Luu oli juossut tosi paljon ja läähätti jo aika tavalla, lopussa ei meinannut pystyä pitämään kapulaa suussa ollenkaan. Tehtiin nostoja hypyn takana ja hypyn kautta sekä pitoa edessä ja palautusta läheltä. Kerran ylikiersi, mutta sain sen korjattua yhdellä helpotetulla :) Nostojen palkkailun jälkeen piti taas hetken huonosti, tää on hyvä muistaa viimeistelytreeneissä...

Loppulenkillä yritti tunkea järveen melkein väkisin, kun huuhtaisin hiekalla kuorrutettuja käsiäni rantavedessä. Vähän saa vesi vielä lämmetä, sori Luu!