Lauantaina 27.4. kisailtiin agilityn Pohjois-Hämeen piirinmestaruuksista. Oli TamSKin vuoro järkätä, eli päästiin kotikisoihin omalle hallille. Osallistujiakin oli tänä vuonna ihan mukavasti ja pikkumakseissa taidettiin tehdä ainakin tämän seudun ennätys: 31 koiraa!

Aloitettiin poikkeuksellisesti agilityradalla. Ritva Herralan rata oli ihan kivan tilava ja sujuva. Meiltä se ei ollut mikään nätti esitys, vaan varsin töksyvää menoa. Ja kun Luu roiskaisi rumasti heti alkusuoralla olleen puomin ja näin sivusilmällä tuomarin nostavan käden, lössähti vähän ohjauskin. Loppuun asti (onneksi) mentiin, mutta pidin hetken keinulla ja semmoista. Heti maaliintulon jälkeen lappukuski kävi sanomassa, että tuomari oli perunut vitosen! Luulla osui takatassu kontaktille puomilta poistuessa, vaikka ruman loikan tekikin, ja tämän tuomari oli huomannut vähän viiveellä. Tehtiin siis kuitenkin nolla...! Ja kiitos oman "luovuttamisen", 3. sija ja sekunnin verran tasoitusta kärkeen... Tulipahan kantapään kautta opetus, että jos on missään mestaruuskisoissa, niin ohjataan täysiä loppuun virheistä tai "virheistä" huolimatta!

Minna Väyrysen hyppärillä tapahtui sitten jotain lähes ainutlaatuista... Tein nollan toisellakin piirinmestaruusradalla! Nipsun kanssa en onnistunut tässä koskaan, Tuitun kanssa tehtiin tupla yhden ainoan kerran. Pienestä ylimääräisestä kiemurasta huolimatta tämä voitettiin, mutta aikaero ei riittänyt kirimään Kirin eroa umpeen ja piirinmestaruuksissa jäätiin hopealle n. kuuden kymmenyksen erolla. Mutta eipä huonoille hävitty! <3 Ja olin aivan äimänä ja superonnessani siitä, että tehtiin se kiven alla ollut tupla juuri piirinmestaruuksissa...! Se oli niinkuin pari mörköä yhdellä iskulla!

Luun yksilöradat

Kuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö ja ulkoilma

Sitten pitikin jo kiirehtiä maksien joukkueradalle. Meillä oli melkein uusinta viime vuoden hopeajoukkueesta, mutta pikkumakseihin siirtyneen Aune-tädin sijasta nuorisoa kaitsi Hilpi-täti :) Tuloskin uusiutui, eli hopeaa tuli taas! Eikä taaskaan Syyn ansioilla :D Nyt tehtiin sentään jo tulos. Alussa ihan ohjauskielto ja sitten vielä asiaan kuuluva keppivirhe.

Huiman Hilpeät ja Tarmokkaat Syypäät

Kuvan mahdollinen sisältö: ulkoilma

Joukkuekisojen alkaessa oltiin aikataulusta myöhässä ja sitä sitten päätettiin kiriä ex tempore yhdistämällä maksien ja pikkumaksien rataantutustumiset - ilman ennakkovaroitusta siis. Aika syvältä molemmissa luokissa kisaavalle, kun ei siihen koirien vaihtoon muutenkaan ollut ruhtinaallisesti aikaa. Luun kanssa vedettiin siis aika huonolla tutustumisella, kun en ehtinyt samassa miettiä molempien kuvioita kovin tarkkaan. Tästä meillä on onneksi ennenkin ihan hyviä kokemuksia ja nytkin tempaistiin semmoinen asennenolla :) Alla meillä oli Kirin nolla, Tepon vitonen ja Ilon hylly, eli mukava pakkorako vielä. Vitosella voitettiin pikkumaksit ihan suvereenisti, joten Luulle TRIPLAnolla ja kaksi mitskua!

Luu on kyllä ollut viime aikoina melkoinen joukkuepeluri <3 Meidän 0-prosentilla on aika kova, että tekee nollat sekä halli-SM-kisojen että piirinmestaruuksien joukkuekisassa. Luu toisti myös viimevuotisen ja sen nolla oli lisäksi koko joukkuekisan nopein pikkumakseista ja makseista :)

TamSKin Pikkumahtijoukkue

Kuvan mahdollinen sisältö: koira ja ulkoilma

Palkintojenjakoa odotellessa hain Hesestä evästä ja sen voimalla jäätiin vielä kisojen jälkeen tokoilemaan nuorten koirien ringin kanssa. Oltiin kyllä Syyn kanssa ihan poikki molemmat, eikä varmaan ollut kovin järkevä treeni. Lähinnä tehtiin jotain liikkeitä liikkuroituna ja yhdistettiin tähän niitä "uusia" välejä. Hiljaa Syy kyllä pysyi, eikä noussut yhtään liikaa. Melkein vaan päinvastoin.