Eilen taas Nipsun valkkuagit. Ensi viikolla onkin sitten fyssariaika, ja jos sieltä tulee hyviä uutisia, voidaan toivottavasti lisätä vähän treeniä. Kaikenlaista pitäisi päästä tekemään.

Lealla oli koulutusvuoro ja teemana oli rääkki. Tehtiin samanlaista harjoitusta kuin Pekan treeneissä joskus kesällä. Eli neljä kierrosta, ekalla 10, tokalla 20, kolmannella 30 ja neljännellä 40 estettä. Tutustua sai joka kierroksella vaan siihen kymmeneen viimeiseen. Hyvää muistitreeniä. Ja rääkkiä! Huh, kun olikin rankkaa. Rata ei ollut teknisesti vaikea, mutta vauhdikkuus ja pituus toivat siihen tällä rapakunnolla oman haasteensa. Muistamisen kanssa mulla ei ollut ongelmia, vaikka aika haastavasti samoilla esteillä pyörittiin.

Eka pätkä oli ainut, josta selvittiin kerrasta virheittä. Eipä siinä mitään kovin ihmeellistä ollutkaan. Yhteen kohtaan olisi kyllä sopinut hyvin tuplasylkkäri, mutta jäipä kokeilematta.

Tokalla pätkällä säädettiin keppien kohtaan. Kun menin keppien viertä ja valssasin päässä, Nipsu kaarratti vähän turhaan. Kun otin enemmän sivuetäisyyttä ja leijeröin yhden hypyn, sain sen kääntymään skarpimmin. Ihan kivalla vauhdilla jopa irtosi umpikulmaan ja sivuetäisyyden kesti ongelmitta. Tällä pätkällä tippui pari rimaa, eka suoralla, kun lähdin tekemään seuraavan hypyn rytmitystä riman päällä ja toinen välistävedossa. Rimahäiriötreeniä kaipaisi Nipsukin, vaikka pudotukset ovat ainakin osittain menneet jumien piikkiin. Mutta välistäveto onnistui joka kerta! Osattiin molemmat! Nipsu luki tosi hyvin jälkimmäisen hypyn, vaikka mulla oli siinä vähän kiireen tuntu. Putkelta kääntyi kerran ympäri, aaargh. Meni vähän hermot. Sen jälkeen Nipsu oli vähän sen oloinen, että empi putkensuulla, mutta meni sitten, ettei tule taas sanomista ;)

Kolmannelta pätkältä mieleen jäivät huonot puomit. Himmaa ja pysähtyy askeleen liian ylös :( Tässä sitä on projektia talveksi. Törkkäisy keppien avokulmaan toimi ihan hyvin, vaikka en niitä juuri tee.

Viimeiseltä kierrokselta muistan lähinnä hapotuksen ;) Aloin hyytyä varmaan jo puolessavälin rataa... Virheet olivat juuri niin tyypillisiä. KAKSI putkikieltoa ihan helpoista lähetyksistä (lähetin vähän sinne päin niinkuin maksikoiran, en kunnolla niinkuin pikkuseltti vaatii) ja kielto puomilta (juoksin ja käskytin, Nipsu tuli suoraan edessä olevasta puomista ohi). Lisäksi yksi rima hypyltä, jossa valssi oli ehkä vähän myöhässä.

Muuten tuntui ihan kivalta. Vikalla pätkällä toimivat hyvin keppien avokulma leikkauksella ja vaikea puomi-putki-erottelu. Pääsin jo viime kertaa paremmin rytmiin ja osasin jopa lähteä monesta paikkaa ajoissa liikkeelle, eikä seltti tainnut tulla missään jaloille.