Torstai ja perjantai menivät koirilla enemmän ja vähemmän lepäillessä. Torstaina bortsut saivat kennelyskärokotteet. Luulla ei ole ollut kennelyskää niinä parina vuotena, kun sille on tuo sumute laitettu, joten toivotaan, että taika tehoaa edelleen.

Lauantaina Mannerin Nina tuli kouluttamaan TamSKille ja olin ilmoittanut Syyn mukaan. Olivat Tarmon kanssa tarkkisluokkalaisina samassa ryhmässä :D

Halusin saada Ninalta yleisesti vinkkejä tekemisen ja edistymiseen. Tuntuu, että jään niin helposti junnaamaan samoja asioita, enkä uskalla vaatia Syyltä vielä oikein mitään. Saatiinkin muutama uusi treenivinkki ja sopivaa rohkaisua etenemiseen, kun todettiin Syyn osaavan jo monta asiaa, mitä en olettanut sen osaavan.

Seuraamisessa siis lopetan tyytymisen pelkkiin hyviin pätkiin ja alan "vaatia" kontaktin pitämistä, ts. puutun haahuiluihin. Seuraamiseen voisi myös lisätä vaihtelua, kaarteita ja käännöksiä.

Jäävissä (istuminen ja seisominen, maahanmenoa ei ole edes aloitettu) alan vähentää apuja ja seisomiseen kokeillaan lelua. Istumisessa onnistui nytkin joko käsiavun vähentäminen tai liikkeen jatkaminen.

Noudossa unohdetaan pitotreeni, jota en ole saanut etenemään. Tehdään pitoa käsikosketuksen kautta. Sitäkin kokeiltiin nyt ekaa kertaa kapulalla ja osasihan Syy senkin. Vauhtinoudossa kapulasta irrotus onnistui, kun en yrittänytkään palkata heti, vaan annoin Syyn tuoda vähän matkaa. Ei nyt myöskään purrut, mutta katsellaan.

Tarmon treeneistä matkitaan ainakin kiskominen lelulle, jos sillä saisi vähän voimaa tuohon koikkelehtijaan :) Tosin Ninakin kommentoi, että Syy muistuttaa paljon emäänsä pentuna, joten uskon kyllä, että tälläkin se asenne kasvaa kokemuksen myötä.

Treenasin nopeasti Luunkin kanssa yhdessä välissä. Ensin vähän seuraamista, jossa piti taas alkuun muistuttaa paikasta.

Kaukoissa oli nyt suht kiva meininki, mutta liikutti monta kertaa vasenta takasta.

Sitten loppuaika tehtiin tule-juttuja eri liikkeissä. Ohjatussa tuli yksi moka täydestä palautusmatkasta, mutta lopulta saatiin sekin onnistumaan liikkeenä. Samoin tunnari meni hyvin, sekä vauhdista että perusasennosta lähetettynä. Suorassa luoksetulossa valahti myös ensin, mutta sitten oppi jarruttamaan.