Tänään unohdettiin toko päiväksi ja käytiin kaahottamassa ekoissa kakkosluokan kisoissa Takkujen kentällä. Jos näissä lajeissa ei muuten paljon samaa olekaan, niin sama auringonpaiste"kirous" näyttää langenneen myös agilitymme päälle. Tässä tapauksessa en toki valita! Vielä tunti ennen kisoihin lähtöä vettä tuli ihan taivaan täydeltä, mutta sitten kaikki harmaat pilvet väistyivät ja kisat saatiin kisata t-paidassa auringon paistaessa :)

Tuomarina oli Leena Rantamäki-Lahtinen. Olin odottanut niitä semmoisia kivoja kakkosten ratoja, mutta mua on vissiin huijattu :D Nää oli melkoista kaahotusta. Ja sen tietää, minne reikäpäinen bordercollie tämmöisillä radoilla päätyy. All over the place.

Agiradalle lähtiessä oma asenne oli jotenkin vähän poissaoleva, en keskittynyt ihan satasella. Ja kun koira ampuu radalle se 110 lasissa, niin ei hyvä heilu. Tuli heti ekasta ihmisnuolesta täpöt läpi. Korjasi linjan kuin ihmeen kaupalla aalle, vaikka oli menossa ohi (kun ei reagoinut mun jarruun...). Päädyn päällejuoksussa rima alas ja seuraavaa pitkittäishyppyä ei lukenut. Sitten päästiin muutama este ihan nätisti. Haki hyvin kepit. Ihan pikkuisen muuten saa pistää tossua toisen esteen, että saa kepeillä tarvittavan etumatkan... Okserin käännös oli tosi nätti, tässä reagoi hyvin rytmitykseen! Keinu oli ns. vähän nopee. Itse asiassa olin ihan varma, että nyt tuli lentokeinu ja tuomarikin jo nostaa kättänsä... mutta jotenkin se sai ne takajalkansa sinne iskettyä :D Aika makee, mutta ehkä vähän turhan hilkulla... Keinulta sitten lähti vähän niinkuin ilman lupaa, enkä jotenkin tajunnut. Hups. Ennen vikaa putkea tein vähän kankean valssin, mutta en keksinyt muutakaan tapaa saada edes jotain mahkuja loppusuoralle (joka ei ollut ihan suora). Siinä oli ohjaus vähän myöhässä, mutta Luu ei kyllä yrittänytkään reagoida, räiskäisi aika huolella läpi. Vikasta hypystä sitten vielä ohi, kiisi vaan etsimään Cuziaan. Heh, jos oisin jaksanut korjata, oltais päästy palkinnoille. Luokassa tuli vaan kaksi tulosta.

Agilityrata

Hyppärille asenne oli parempi, rento, mutta rataprofiiliin nähden hämmästyttävän itsevarma. Luukin oli kiltimpi. Alku menikin ihan kivasti. Okseri oltais voitu ottaa tiukemmin, mutta lensi sentään oikeaan suuntaan. Pussin jälkeen taas ihan järkyttävää kankiohjausta. Ehkä jotain sylkkäriä ois voinut kokeilla, mutta ei vaan tuntunut hyvältä oikein mikään vaihtoehto. Kyllä mä sen sitten taistelin niillä valsseilla, vaikka ihan kauheelta näyttikin. Putken jälkeen epäilytti oma ehtiminen päällejuoksuun, eikä suotta.Olin myöhässä, enkä saanut Luuta törkättyä seuraavalle hypylle. Tästä ei ihme kyllä tullut kieltoa, vaikka niin toki luulin ja tyhmänä ehkä annoin loppusuoran mennä vähän rallatellen. Ja sitten vikasta hypystä ohi :D No, en mä kyllä tuota loppusuoraa olisi oikein osannut kunnolla ohjatakaan, joten en tiedä oisko onnistunut kuitenkaan. Nyt viitsin korjata vikan hypyn ja tultiin vitosilla toisiksi. Palkintoja siis edes! Vähänkö kivaa tää kakkosissa kisaaminen :D

Hyppyrata