Päästiin eilen Nipsun kanssa tuuraamaan Maijua ja Elliä Marian treeneihin Mouhikselle. Kiitos!

Tehtiin 22 esteen rataa, jossa oli aika monta takaakiertoa. Heti radan alussa tuntui kuin olisimme palanneet ajassa vuoden taaksepäin. Silloinhan olimme Marian kurssilla ja aika iso osa treeniajasta kului siihen, kun Nipsu juoksenteli putkeen tai kaarrotti muuten ihan päättömänä. Nipsusta on sittemmin tullut ihan kiltti ja kuuliainen, mutta nyt se sinkosi sitkeästi yhteen putkeen... Ensimmäisellä kierroksella kyllä huitaisin kädellä sinne päin, mutta seuraavilla ohjasin aina vaan tiukemmin ja tiukemmin. Lopulta Maria meni putken suulle seisomaan ja suuttui Nipsulle. Viimeisellä kierroksella sheltti lähtikin ohjaukseeni mukaan lähes pohkeita nuollen ;)

Kun tämä saatiin onnistumaan, taidettiin tehdä puhdas rata viimeistä (Nipsun taidoille vielä liian haastavaa) kepeille menoa lukuuottamatta. Mitään nättiä se ei ihan joka kohdassa ollut ;) Alun poispäinkäännös ja takaakierrot menivät kyllä hienosti. Hiottiin yhtä vauhtisuoran jälkeistä takaakiertokohtaa, joka oli aina vähän töksähtävä. Parani sentään vähän.

Toisella kierroksella kellotettiin vapaavalintaista pätkää eri ohjauksilla. Valitsin sen saman takaakierron, jonka tein vaihtoehtoisesti sisäkautta kierrättäen sekä niisto-persjätöllä että niistolla ja viskileikkauksella. Alkuperäinen oli kuitenkin nopein, mutta tuntui, että niistopersjättö olisi nappiin onnistuessaan voinut päihittää sen. Viimeisenä koitettiin vielä leijeröintiä samaan takaakiertoon, mutta ei saatu sitä parilla yrityksellä onnistumaan. Toisella kuulemma ohjasin jo ihan hyvin, mutta Nipsu ei vaan osannut. Tämä jäi siis kotiläksyksi.

Harjoitteluun menee myös keppikulma, jossa piti lähettää koira avokulmaan ulkopuolelta. Loivempana ollaan semmoista onnistuneesti tehty, mutta näin jyrkkä ei onnistunut. Nipsu ei osaa tarpeeksi hyvin hakea keppejä pelkällä käskyllä, vaan jää kyttäämään minua, kun joudun itsekin ryysimään keppejä kohti. No, keppikulmat ovat muutenkin aika pitkälti työn alla. Pikku hiljaa!