Valkkuageissa oli Lauran koutsivuoro. Ratatreenin lisäksi Laura tarjosi meille Islan serti-marjapiirakkaa, nam.

Tehtiin uusimmassa agi.fi:ssä ollutta rataa, josta kellotettiin pätkille eri ohjausvaihtoehtoja. Ehdittiin tehdä pätkät 1-6, 6-9 ja 9-16 ja lopuksi "nollana" koko rata (meillä 19 estettä, lopetettiin muuriin). 8-putken tilalla oli pussi, mutta muuten rata oli vastaava kuin lehdessä.

Ekan pätkän tein ensin pakkovalssilla kolmoselle, valssilla neloselle ja valssilla vitoselta putkeen. Se oli ok. Variaationa kokeiltiin vitosen pyöritystä. Siitä ei meinannut tulla mitään, kun Nipsu kaarrotti neloselta ja hyppäsi vitosen väärään suuntaan. Sillä viimeisellä yrityksellä onnistui ihan hyvin, kun tein nelosella  vastakäännöksen ja vitosella sylivekkijaakotuksen. Oli se silti ekaa vaihtoehtoa hitaampi, mutta ero oli pienempi kuin makseilla.

Keppihommaa koitettiin kaikkiaan kolmella tapaa. Ensin menin keppien ja pussin välistä, jäin kepeillä taakse ja tein persjätön pussilla. Tää oli muuten ok, mutta Nipsu valui pussista pitkälle. Vaihdoin persjätön valssiksi, mutta valui silti. Kolmannella yrityksellä tein putkijarrutuksen, ja sillä sain Nipsun kääntymään paremmin. Ei tuo ollut tiukka käännös, mutta eihän se koira pussista tullessaan tietenkään tiedä yhtään, mihin suuntaan jatkaa, jos ei ennakoi... Kokeiltiin myös keppien vasemmalle jäänti, poispäinkäännös pussiin, leijeröinti ja putkeen veto. Ihan ok oli sekin, mutta vähän hitaampi.

Kolmas pätkä oli pitempi. Siinä varioitiin välin 12-14 ohjausta. Ensin tein ykkösvaihtoehtoni, eli persjätön hyplle 12 ja valssin 13-14 -väliin. Toisena vaihtoehtona tehtiin poispäinkäännös kolmelletoista ja takaaleikkaus neljälletoista. Ei mitenkään mukavuusaluetta, mutta Nipsupa tempaisi tämän nopeammin kuin edellisen...! Koitettiin vielä uudestaan, kun ei uskottu, ja sitten aika meni suunnilleen samoihin. Eli vähintään tasoissa mentiin, vaikka kuvittelin ekan nopeammaksi. Varsinkin takaaleikkaus sujui yllättävän hyvin. Siinä oli vaan se huono puoli, että Nipsu kääntyi niin tiukasti, että jouduin vähän korjaamaan linjaa aalle.

Koko rataa mennessä kosahti kepeillä. Ihan oikein sisään, mutta jotenkin sekoitti rytmin puolivälissä ja oikaisi kaksi väliä. Juuri tämmöinen "mikä tääkin nyt oli?", mhin ollaan kisaradoillakin totuttu... Muuten meni hyvin.

Ennen treenejä ehdittiin tokotella Luun kanssa. Tehtiin muutamat jäävät oikealla seuraamisesta. Kaikki asennot hyvin.

Ohjatun nostoja ja tuonteja kapulaa heitellen. Vasemmalta jäi ensin monta kertaa sen ihan pikkuriikkisen vinoon, mutta sitten hyvin. Oikealta tuli kerrasta hyvin.

Tunnari, kahdeksan kapulaa harvassa ringissä. Oma oli kello kahdessatoista. Luu kiersi taas kapuloiden taakse ja aloitti haistelun sieltä. Ei tarkistanut muita, kun löysi oman :) Ja paluukin edelleen laukkaa :)

Kaukoja erilaisina setteinä. Välillä palkkailin ekoja nousuja, välillä tein koko sarjoja. Ekat istumiset pääsääntöisesti ok, jonkun teki teputtamalla. Sen sijaan seisomista piti vähän treenata, kun teki kuuntelematta istumisen... Muutenkin alkoi yhdessä vaiheessa arpoa asentoja, mutta keskittyi sitten taas paremmin, kun kerroin, että semmoinen peli ei nyt vetele.