Tänään tokoiltiin. Maajoukkuelaisia tuli tänne treenaamaan ja Kati oli oikein hankkinut porukalle luvan Haikan kentän käyttöön. Aamu näytti vähän pilviseltä ja viileältä, mutta pian aurinko alkoi paistaa, ja iltapäivällä tuli suorastaan kuuma. Tuo kenttä on kyllä kiva paikka treenata varsinkin kesäkelillä, kun koiratkin pääsevät käymään välillä järvessä. Aamupäivällä rakennettiin kehät ja tehtiin enemmän tai vähemmän kisamaista treeniä neljässä kehässä yhtäaikaa. Ruokatauon jälkeen iltapäivällä jatkettiin treenejä vielä pienemmällä porukalla.

Alkuun paikallaolot, ensin makuu. Luu oli taas aika makaroonia, mutta meni alas hyvin ja nousikin ihan ok. Ei häiriintynyt liikkurista, muiden koirien komenteluista eikä Zenin aploodeista. Istumisessa huomasin palatessa, että toinen takajalka oli vähän lösähtänyt. En tiedä, jäikö niin, vai valuiko istumisen aikana. Sen mitä kurkin, niin vähän käänteli päätään, mutta pysyi ihan kiltisti.

Yksilöliikkeet tehtiin kolmessa kehässä, Mari liikkuroi (ja antoi vinkkejä :) ). Olin valinnut semmoisia liikkeitä, joita voidaan kokeilla kisamaisesti. Ensin seuraamista voi-luokan tyyliin. Oli aika levotonta, istui parissa käännöksessä ja tuli kaksi kertaa täyskäännöksestä pysähdyksessä eteen istumaan... ym. Askelsiirtymissä näkyy kokemattomuus, mutta eipä niitä olla paljon tehtykään.

Seuraavassa kehässä luoksetulo ja kaukot. Luoksetuloa ei olla ennen tehty voittajan tyyliin kokonaisena, nyt kokeiltiin. Aloituksessa oli säätöä, kun Luu lusmuili, enkä meinannut saada sitä pää ylhäällä maahan. Lähti ja teki kuitenkin ihan hyvällä asenteella. Seisomisessa ei lukkojarruttanut kunnolla, mutta yritti ja pysähtyi ihan hyvin. Maahanmeno hyvä. Loppupätkän vauhtikin ok.

Kaukot tehtiin avoimen vaihdoilla, kun ei niitä muita vielä osata. Tässäkin oli jätössä vähän väärässä moodissa, jäi hiukan mutkalle. Teki silti hyvin, eka istuminen oli tosi hyvä. Toisen istumisen jäi kuulemma vähän vajaaksi, vaikka tekikin oikealla tekniikalla. Tähän täytyy kiinnittää huomiota, sillä en ole aiemmin huomannut vastaavaa. Eikä sitä edestäpäin kunnolla näekään.

Viimeisessä kehässä tasamaanouto puisella ja tunnari. Noudossa annoin muistutuskäskyn, jolla kiersi taakse. Eteentulo oli vähän vino, ja törmäsi.

Tunnarissa vähän lyhyempi matka, kapulat rivissä. Luulla kesti tosi kauan, nuuski kapuloiden ulkopuollakin. Malttoi kuitenkin tehdä tosi rauhallisesti, eikä meinannutkaan härkkiä vääriä. Löytyi se omakin lopulta. Hyvä!

Juteltiin noista liikkeiden aluista ja siirtymistä, kun Marikin on huomannut, että ne ovat tällä hetkellä se heikoin lenkki. Olen sen tiedostanutkin, mutta jotenkin vaan niihin keskittyminen aina jää, kun se on niin tylsää ;) Mutta pakko ne on pistää kuntoon, joten nyt alan palkkailla aloituksia ihan joka treenissä. No niin, nyt se on kirjoitettu tännekin! Treenikaverit saa valvoa, etten lipsuile ;)

Iltapäivällä tehtiin sitten semmoisia vapaamuotoisia juttuja ilman liikkurointia. Ensin seuraamista, lähinnä suoraa. Tein pitkää pätkää, mutta ei se siitä oikein muuksi muuttunut. Luu oli vähän turhan jännittynyt ja edessä. Hipoikin jalkaa. Täytyy nyt vaan alkaa taas treenata useammin, jospa se siitä.

Liikkeestä istumia hillumisesta ja vierellä kävelystä. Jäi vissiin pari-kolme kertaa seisomaan, joten vähän unohduksissa tämäkin. Kyllä se siitä.

Metallilla tehtiin ensin pitoa ja sitten pari nostoa. Pitämisessä päästiin jo maalinkertoon. Nostoissa otti oikein, mutta ennakoi edelleen palkkaa ja pitää tosi huonosti.

Kaukojen tekniikkaa peruutellen, lähinnä ihan läheltä. On se vaikeeta. Täytyis muuten muistaa palkkailla ylösnousujakin, nyt niistä on jo melkein tullut semmoinen välttämätön paha, kun treenataan maahanmenoa tai istumista.

Viimeiseksi ruutua. Ensin näyttö ja lähetys niin, että jäin lähemmäksi ruudun vasemmalle. Nyt meni vasempaan reunaan. Olisi voinut olla myös inasen taaempana. Kehuessa korjaili kyllä sinne parempaan paikkaan. Toinen lähetys voi-tyyliin. Oli parempi, tosin keikkui ihan siinä kriteerirajan etureunalla.

Kiva päivä, kiitos kaikille seurasta!