Käytiin eilen Maijun kanssa tokoilemassa Tallilla. Luu pystyi keskittymään tokojuttuihin tosi hyvin, vaikka oltiin aksatreenipaikassa, jossa on viime aikoina lähinnä agiliidetty. Tuitulle Talli on ollut aina ihan hyvä paikka.

Aluksi paikkamakuu molempien kanssa. Tuitulla oli vähän vaikeuksia pysyä makaamassa, kun säädin Luun kanssa. Lopulta se jäi makaamaan vinottain Luun viereen, mutta pysyi siinä kyllä ihan tattina. Luu oli alkuun vähän levoton ja liikutteli päätä lattiatasossa. Kun selän taakse viereiselle kentälle tuli porukkaa, piti nostaa päätä. Muuten ok.

Luu teki ensin. Seuraamista pidempi pätkä käännöksillä ja stopeilla. Vähän levottomuutta, mutta ok. Muutama lyhyempi suora myös. Niin, ja juoksua! Luu oli vähän hämillään tästä uudesta jutusta ja jäi kerran istumaan kesken matkan, mutta tajusi sitten jatkaa seuraamista ihan hyvin. Ravasi ihan tasaisesti, eikä riehaantunut.

Seisominen ja maahanmeno ensimmäistä kertaa ihan käskyn kanssa seuraamisesta. Hyvin teki! Maahanmeno kokonaisena perusasentoon asti.

Seuraavaksi taidettiin tehdä ruutua. Ensin kutsuna, sitten lähetys. Meni kyllä suorilta oikein ruutuun, mutta teki siellä niin ison kaarroksen, että päätyi ihan oikeaan reunaan. Korjasin paikkaa paremmaksi ja seuraava otettiin näytöllä. Sama homma. Hmm. Tarjoaa sitten kyllä jossain vaiheessa parempaa paikkaa. Koitettiin vielä kerran tai pari, mutta kerrasta en saanut sitä oikeaan paikkaan.

Noutoa. Ei ollut siinä sopivalla paikalla mitään kierrettävää juttua, niin pistin Luun sitten kapulan kanssa putkeen. Se tuli sieltä yllättäen aika pelottavaa vauhtia, mutta hyvin jarrasi ja tuli hienosti eteen. Ja piti koko ajan kapulaa siististi! Tässä on nyt yhtäkkiä loksahtanut joku palikka paikalleen. Treenailtiin myös sivulla istumista kapulaa heitellessä. Tämä onkin vaikeaa, kun pitää kytätä niin kovasti. Kerran Luu varasti kapulalle, kun yritin palkata lelulla, mutta teki kyllä ihan nätin noudon... Nää pitää kyllä ottaa nyt ohjelmistoon.

Vikaksi pari hyppyä. Palkkasin ensin pelkästä hypystä, sitten seisomisesta. Hyvin lähtee hypylle kauempaakin, joten pitää olla tarkkana luvan odottamisen kanssa.

Tuitulla oli taas kissanruokaa loppupalkkana, mutta palkkailin myös liikkeistä. Tuitulla oli kivaa ja se teki hyvällä asenteella, ainakin melkein kaiken.

Seuraamista kaikilla temmoilla ja askelsiirtymillä. Ei pienintäkään haahuilua.

Istuminen kokonaisena, hyvin.

Luoksetulo. Valui seisomisen, mutta maahanmeno oli tosi hyvä. Palkkasin siitä. Uudestaan pelkkä seisominen, joka nyt parempi.

Hyppynoutoa, kerran kokonaisena ja sitten vähän vinoja heittoja. Tuittu teki tosi tomerana :) Lievästi vinot toi hyvin hypyn kautta, vaikka kiertämällä olisi päässyt suorempaa. Yhden lähes hypyn linjalla olevan toi kiertämällä. Kerran kapula pomppi takaisinpäin ihan kiinni esteeseen. Sitä Tuittu lähti etsimään ensin kauempaa, mutta bongasi sitten ja selviytyi hienosti hypystäkin.

Tunnari Maijun liikkuroimana. Tuittu nousi ylös kesken kapuloiden viennin (?!), pistin sen vähän tiukemmin takaisin istumaan. Ensimmäisestä noutokäskystä jäi pyörimään jalkoihin, mutta uudella yrityksellä jolkotteli kapuloille... Merkkasi heti oman, mutta haisteli rauhassa kaikkia ja tökkäisi vähän yhtä väärää. Toi lopulta oman. Perusasento jäi taas kilometrin vajaaksi. Tässä ei siis ollut asenne ihan kohdillaan, mutta pääasia että toi oman.

Viimeiseksi ennen kissanruokaa kaukoja. Ei parasta settiä tällä kertaa, jätti jonkun tekemättä, tuli vähän eteen, eikä meinannut pysyä seisomassa I-S jälkeen. Tehtiin sen verran pidempi sarja, että saatiin hyvät vaihdot.

Ruutua unohdin Tuitun kanssa treenata, hups...