Nipsun kanssa treenattiin eilen valkkuryhmän treeneissä. Teemana oli tekniikka ja Tommi oli kehitellyt ratoja ja kellotti eri vaihtoehtoja. Ehdittiin tehdä kaksi pätkää, ratapiirrokset löytyvät valkkuryhmän blogista.

Ensimmäisellä radalla tuli muutama ylimääräinen yritys, kun Tommilla oli teknisiä vaikeuksia kellon kanssa ;) Ja kun kello toimi, sählättiin Nipen kanssa. Lopulta saatiin tehtyä kolme eri versiota. 1) sekä vitosen että kutosen kierrätys oikean siivekkeen kautta 2) vitosen kierrätys oikean ja kutosen vasemman kautta 3) sekä vitosen että kutosen kierrätys vasemman kautta. Etukäteen olisin pistänyt rahani (tai ainakin nollatuloksen...) likoon viimeisen vaihtoehdon puolesta, mutta kakkosversio oli nopein. Siinä tuli vähän kiirus ehtiä vitoselle, kun joutui kiertämään neloshyppyä (linja vähän erilainen kuin kuvassa). Onnistui kyllä, kun jätti koiran rohkeasti tekemään takaakiertoa kolmosella. Vitoselle sitten jaakotus ja kutoselle ennakoiva valssi ja heitto kepeille. Kepeillä ei tullut yhtään virhettä, hyvin onnistuivat avokulmat.

Toisella radalla pointti piti olla, että kummalta puolen kierrättää keppejä edeltävän hypyn, mutta keksittiin sitten melkoisesti muitakin variaatioita. Kutosen ohjaaminen ulkopuolelta ja saksalaisen tekeminen siihen jäi kuitenkin kokeilematta :D Väänsin ensimmäisenä versiona väkisin valssin sekä nelosen että vitosen jälkeen. Ei ollut sujuva, mutta pakko oli kokeilla... Sitten yritin viskileikkausta kutoselle, mutta en saanut sitä onnistumaan. Tuossa kutosen kierrättäminen alemman siivekkeen kautta oli joka tapauksessa nopeampi, joten loput versiot tehtiin siltä pohjalta. Nelosen jälkeisen valssin vaihdoin takaaleikkaukseksi, ja sillä saatiinkin nopein aikamme. Kokeilin myös pakkovalssia nelosen taakse, mikä olisi voinutkin toimia ihan hyvin, mutta Nipsu ajautui sillä aina kohti keppejä ja teki ison kaarroksen vitosen ja kutosen väliin.

Näitä lisää! Noillakin muutaman hypyn pätkillä saatiin parhaimmillaan yli puolen sekunnin eroja, joten ei ole samantekevää, minkälaisen ohjaussuunnitelman koiralleen valitsee. Tosin tällä hetkellä mulle riittäisi, että Nipsu tekisi sen yhden nollan ihan vaan ihanneajassa... mutta tulevaisuutta vartenhan tässä hommia tehdään ;)

Väliajalla tein puomia. Ärsyttävää! Etupalkalla menee hyvää vauhtia alas asti, eikä vilkaisekaan mua, olen sitten puomin alkupäässä tai sivussa puomin puolivälissä. Mutta kun palkan yrittää jättää pois, niin ei vaan pysty... Ehkä kokeilen laittaa sitä palkkaa vasta yhden esteen jälkeen. Jos saan kontaktin toimimaan silleen, niin palkka lienee helpompi häivyttää. Katsellaan.