Lauantaina nähtiin Katin kanssa Sääksjärvellä ja mentiin jäljestämään! Tuuli melkoisesti ja taisi vähän vaikeuttaa koiria.

Luulle n. 600-metrinen jälki ja kuusi keppiä. Janalle lähti aika hyvin, mutta sitten pientä poukkoilua ja ylitti jäljen johonkin takaviistoon ihan väärään suuntaan. Päästiin kuitenkin alkamaan. Melkoista kaahotusta koko jälki. Pätkittäin näytti hyvältä ja keppejä nousi, mutta sähläsi kyllä useaan otteeseen. Kahdessa kohdassa saatiin pyöriä ihan huolella, että päästiin takaisin jäljelle. Kepit 4 ja 5 jäivät :/ Toinen jäi ilmeisesti johonkin poukkoiluun, toisesta taisi mennä yli. Vikan nosti onneksi hyvin, samoin kuin ekat kolme.

Jäljestelyjen jälkeen vielä tokoilemaan.

Ensin merkitöntä. Lelu joka kerta edessä. Näin teki ihan hyviä stoppeja, mutta alkoi heti niiden jälkeen ennakoida. Nyt myös ajatteli ekaa kertaa liikaa ruutua, kun olin sinne lähetellyt (ja joutunut vääntämään paikasta, kääntyi liian aikaisin). Lopuksi sitten ihan alkeistreeniä lelulle juosten :p

Alkeistreenit jatkuivat tolpan kanssa. Laitoin normaalit merkit ohjureiksi. Ihan läheltä lähetellen saatiin onnistumisiakin aikaiseksi. Mielellään kiertäisi kaiken, mutta meni jo paremmin kuin maanantaina.

Tunnarissa laaja kuvio. Meni ensin huolettomasti ja haisteli rivihkön ihan suurpiirteisesti. Kutsuin pois. Uudella lähetyksellä meni paremmin ja haisteli kapula kerrallaan. Yhden kai nappasi melkein suuhun, mutta oman toi.

Toisella kierroksella maahanmenoja pelkiltään ja yhdistettynä toiseen jäävään, ilman zetaa muuten.

Kaukoja "puolivirallisesti", liikkuroinnilla. S-M-S-I on hankala. En ole jaksanut opettaa tassujen siirtoa seisomisessa, joten jää siinä turhan pitkäksi.

Luoksetuloa osissa piti tehdä, mutta Luu ei tehnyt millään kunnon stoppia, joten en jaksanut hinkuttaa sen enempää.

Sunnuntaina käytiin Maijun kanssa hallilla vähän taas järkkäilemässä ja katsomassa paikkoja. Samalla tietty pienet treenit.

Luulle ensin tunnari. Iso tähtikuvio, jossa merkki keskellä. Ekalla Luu meni ja otti ekan kapulan ekasta kapulasta. Voi pöh. Uusinnalla parempi ja yhdellä kokonaan uudella vielä vähän parempi.

Zetaa. Muistuttelin maata taas ensin erikseen. Järkkä m-i-s. Ei tehnyt kumpaakaan maata ensin kunnolla, korjauksella / autettuna vasta.

Kaukoja liikkurilla, mutta korjaillen/palkkaillen. Sama teema kuin eilen ja samat vaikeudet. Muuten ok.

Tolppaa samanlaisilla merkkiavuilla kuin eilen. Taas vähän paremmin, sain hieman pidennettyä matkaakin. Joku ajatus Luulla alkaa olla, mutta mennessä kiertää vielä tosi helposti merkinkin.

Muutama mene-juttu eri suuntiin, ilman etupalkkaa. Ja etupalkalla, mutta silloinkin tähtää mieluummin kauempana olevalle merkille. Bordercollie.