Luu sai tänään vapaapäivän ja Nipsu pääsi valmennusryhmätreeneihinsä. Paula oli koutsivuorossa ja rataa tehtiin. Rata oli saanut innoituksensa jostain Mouhiksen treeneistä. Semmoinen tosi vauhdikas, jossa välillä piti ottaa kiinni. Hauska!

Alussa mentiin putkesta aan alla olevaan putkeen. Sen jälkeen oli suotavaa ehtiä vaihtaa puolta. Tein ensin valssilla. Putkijarrun kanssa ihan ok, mutta vähän siinä kiireellä valssiin rynnätessä oli koira ja esteet hukassa. Loppuun koitettiin persjättöä niin, että tein sen jo ennen putkeenmenoa. Tähän kun yhdisti vielä putkijarrun ja Nipsun huutelun putkesta, saatiin se suunnilleen oikeaan suuntaan :D Nää putkista valumiset on vaan ikuinen ongelma... Mutta tärkeintä oli, että lähti heti kääntymään oikeaan suuntaan. Huomattiin, että se huutaminen tämmöisessä kohdassa auttaa. Ääntäkin voisi siis joskus käyttää... Just kun on oppinut olemaan hiljaa ;)

Seuraava ongelma tuli yllättäen pyörityksessä. En saanut Nipsua kunnolla mukaan liikkeeseen, vaan se lähti kaarrattamaan hypyn jälkeen ja tuli seuraavasta esteestä ohi. Ainakin kahdesti! Sitten piti ihan keskittyä siihen pyöritykseen ja varoa ottamasta pienintäkään taka-askelta. Kunnon stoppi esteelle ja koira ohjaukseen, sillä se tuli. Yhtään ei voi antaa löysää tämmöisissä.

Keinulta mentiin kepeille avokulmaan, ohjaaja sisäkaarteessa. Ulkokaarteen puolella oli putkensuu. En edes varonut sitä, olin ihan varma, että kyllä se nyt suoraan edessä oleville kepeille menee... Paula vaan nauroi ja sanoi rataa piirtäessään olleensa ihan varma, että Nipsu menee putkeen! Arvatkaa, kumpi oli oikeassa? :D Vein kepeille sitten törkkäämällä.

Esteet 19-25 oli radan vaikein kohta. Ensin serpentiinihkö vinossa linjassa olevilla hypyillä, joka alkoi välistävedolla. Sitten piti ehtiä pyörittämään tai niistämään ja saada poispäinkäännettyä koira kepeille sen putken edestä. Välistävetokohdan tein japanilaisella ja se saatiin toimimaan kuin häkä. Joka kerta oli semmoinen olo, että tuleekohan se koira, mutta hyvin se tuli. Japanilaisessa on varmaan tökkinyt se, että yritän varmistaa liian pitkään ponnistuspuolelle tuloa. Nyt lähdin kääntämään aikaisemmin, eikä Nipsu mennyt kertaakaan hypyn taakse. "Niistossa" (johon en ehtinyt oikeasti niistämään) saatiin taas virheitä aikaiseksi. Ensin jäi rintama liikaa hypylle ja Nipsu hyppäsi ristiin. Sitten rytmitin liikaa ja Nipsu kääntyi poispäin. Ei oo aina helppoo saada kaikkea kohdilleen. Kepeillemeno oli hyvä.

Lopussa oli vielä puomi pienellä sivuirtoamisella. Muisti pysähtyä! Paitsi kun lopuksi tein sitä vielä erikseen, tuli yhtäkkiä kerran ihan miljoonaa läpi... Mistähän nää aina putkahtaa? :D Jännää, miten kisoissa käy.

Toisella kierroksella tehtiin rata kerran melkein nollana läpi. Yksi rima tippui ekalla yrityksellä ja aloitettiin sitten vasta jostain esteeltä neljä ;) Oltiin kuitenkin juostu jo tarpeeksi, joten tehtiin loppuajalla vaan keinua ja puomia.

Kivat treenit oli!