Jokohan tässä olisi joulutauot taukoiltu? Tänään treenattiin tokoa ja jälkeä.

Ensin tokoa Katin kanssa Tallilla. Ehdin tehdä yksikseni vähän sivulletuloja ja noutojen palautuksia (muovikapulalla). Sivulletuloissa ei jäänyt kertaakaan vajaaksi, on tosin vähän turhan hidas. Kapulan kanssa oli huonompi, mutta tuli sentään muutaman kerran kunnollakin. Vikat toistot tehtiin kunnon häiriössä, kun Into ja Taito tulivat halliin ja siihen ympärille pyörimään :)

Liikkuroidussa setissä taas palkattomuutta. Nyt tuntuu vaan nousevan ja nousevan, mutta katsellaan.

Tunnari, reilummin kapuloita sikin sokin. Meni taas aika vauhdikkaasti kapuloille ja nuuski hätäisesti, mutta nosti oman heti kohdalla. Palautus edelleen vajaa.

Ohjattu, vasen. Pitiköhän ennen merkille menoa säätää jotain, en nyt muista. Merkillä tehtiin parit kaukot, kun oli niin nykivä. Kapulalla pysäytin. Pysähtyikin hyvin, mutta lähti tuomaan kehuista. Otettiin koko juttu uudestaan. Nyt teetin pysäytyksen jälkeen kaukoja, joita ei ensin pystynyt tekemään kunnolla, koska kapula. Lopulta pääsi tuomaan ja tuli kunnolla sivulle. Olipa monimutkainen ohjattu ;)

Hyppynouto muovikapulalla. Palkkasin heiton jälkeen ja lähetin lennosta noutamaan. Tässäkin ihan hyvä palautus.

Idari, S-M-I. Meni seisomisen maahan...! Kaksi kertaa! Ekalla ihan itsevarmana, ei kuunnellut yhtään. Tokalla oli kuulemma ollut jo korjaamassa. Kolmannella vihdoin onnistui. Seuraamisessa keuli ihan hulluna, joten sitä tehtiin vähän ekstraa.

Ruudun aloitusta. Ei päässyt merkille asti, palkkasin lopulta sivullaolosta.

Lopuksi vielä seuraamista ja jääviä. Seurattiin merkkien lähellä ja päin seiniä.

Ja kaukoja. Seiso-istu meni taas ihan mahdottomaksi yliyrittämiseksi, mutta saatiin se loppujen lopuksi onnistumaan pari kertaa. Luulla on alkanut sojottaa kaukoissa vasen takatassu sivulle, varmaan jotain jumia jossain.

Tallilta suoraan Sääksjärvelle tallaamaan jälkiä. Mulla oli helppo nakki, kun piti tehdä vain pari lyhyttä keppitreeniä Ihmeelle. Maiju-kiltti taas tallasi Luulle 800 metriä (toivoin väh. 500 m) pitkän jäljen. Keppejä oli neljä, nakkeja 20-30 askeleen välein.

Luun jälki ehti vanheta n. 1h 15 min. Janalta selvittiin nyt kohtuullisesti jälkeä oikeaan suuntaan. Alku oli melkoista liinan perässä roikkumista, muutaman sadan metrin jälkeen alkoi tahti rauhoittua ;) Liina kireällä silti mentiin loppuun asti. Yhdessä kohtaa piti miettiä hetki. Luu jäi kovasti nuuskuttamaan yhtä kohtaa, mutta ei löytänyt siitä kuitenkaan nakkia tai keppiä. Siitä ei ensin löytänyt jäljen jatkoa ja Maijukin muisteli kääntyneensä aiemmin. Palattiin jo vähän taaksepäin, mutta samaan suuntaan Luu päätyi. Lopulta se lähti kiskoen etenemään ja menin perässä, vaikka luultiin olevamme pois jäljeltä. Kas kummaa, koira oli oikeassa ;) Matka jatkui ja aika pian nousi keppikin.

Kaikki kepit nousivat hyvin. Kolmannella Luu tosin vain nosti kepin ja jäi maahan makaamaan. Se oli ihan puhki! Pienet lepotauot kepeillä auttoivat kuitenkin sen verran, että lähti jatkamaan aina uudella innolla. Pitää muistaa jatkossa ottaa vettä mukaan ja opettaa koira juomaan välillä. Nyt ei ole tullut moinen mieleenkään. Loppuun päästiin ja vika keppi nousi. Sitä olisi halunnut jäädä vain järsimään, mutta kun kaivoin Cuzin taskusta, jaksoi ihan ongelmitta juosta vielä sen kanssa pitkin metsää.

Jokohan se seuraavalle jäljelle tajuaisi lähteä vähän taloudellisemmalla tyylillä...

Mutta pakko sanoa, että jäljestyksessä joulukuussa on puolensa. Kovin hehkeää se vesisade, märkä metsä ja plus muutama aste ei ole, mutta eipä tarvitse kärsiä minkään sortin ötököistä, ei tarvitse pelätä käärmeitä eikä tule hiki. Koirille olosuhteet ovat varmaan varsin mukavat :)