Nyt on kaikki valkkukaudet päätetty ja avattu. Tänään oli uuden agivalkun ekat treenit. Nipe on vielä tauolla, joten olin lupautunut koutsaamaan ekan kerran. Löysin arkistoistani radan ProCaniksen TamSKin valmennusryhmän treeneistä - vuodelta 2008. Varsinaista vuosikertaa jo, pitihän se testata! Oma blogipäivitys kyseisistä treeneistä oli suppeahko, mutta yhtä kohtaa radasta muistan Tuitun kanssa hinkanneeni :)

Illalla piti käydä vielä valaistulla pikkukentällä Luun kanssa. Meidän kotikenttätreenimme alkavat aina yhdellä vaikealla harjoituksella, nimittäin Luun pissalla käynnillä. Jos menemme treenaamaan ennen lenkkiä, teemme ihan pikkukävelyn lähipusikoissa ja lämppäämme kentällä. Kun treenikamppeet ovat mukana, Luu tietää pääsevänsä treenaamaan, ja silloin pissalla käyminen ei kuulu hänen prioriteettilistalleen. Joskus olen hävinnyt väsytystaistelun ja koira on saanut treenata rakko täynnä, mutta tänään päästiin kohtuullisen helpolla. Eräänlaista luopumistreeniä tämäkin :D

Alkuhömppänä kokeilin uudestaan niitä vahvistealuetreenejä. Nyt meni paremmin, kun ei ollut esteitä eikä muutakaan. Jarruissa on vielä säätämistä, mutta ei flänkännyt niin pahasti ja ajatustakin oli. Pyörimiset menivät jo ihan hyvin.

Seuraamisesta tehtiin vain tylsä pätkä hidasta. Vempuloi muutaman kertaan päällään. Luulen, että kuvittelee jotenkin ennakoivansa käännöksiä...? Tasaantui sitten. Paikka ja etäisyys pysyivät hyvinä.

Lisää tylsyyttä, eli luoksetulon stoppeja. Mä en kyllä tykkää yhdestäkään treenitavasta, jota olen kokeillut. Tai siis mikään ei tunnu toimivalta. Tääkin on semmoista hinkutusta vaan, enkä näe mitään edistystä. Pari hyvää teki, voimakkailla vartaloavuilla.

Kierroista pari eteentuloa ja sivullesiirtymää. Nää ok, paitsi yhdellä yrityksellä astui varpaiden päälle.

Kaukoja, S-M- ja S-I-vaihtoja läheltä. On ne takatassut niin kevyet... Pitäisiköhän kokeilla jotain lyijypainoja?

Tunnari, harva rivi, oma toinen vasemmalta. Luu aloitti taas vasemmalta, kävi koko rivin läpi ja nosti toisella kierroksella. Tykkäisin tietty, että nostaisi heti, eikä tarkistaisi loppuja, mutta onhan tämä nyt taas kokonaisuudessaan tällä hetkellä aika ehjä.

Uusi pitkänaruinenpallo on muuten aika kätevä. Sillä voi myös taluttaa koiran kotiin treeneistä.