Olin tänään arkkitehtuuriviikon seminaarissa ja koirat olivat pitkästä aikaa työpäivän mittaisen ajan keskenään. Tuittukin tuli ihan lelu suussa innoissaan vastaan, kun kotiuduin ;) Kiiruusti metsälenkille, jossa väännettiin Luun kanssa "nätisti" kulkemisesta. Kun musta tämä käsky tarkoittaa sitä, että koira kulkee vierellä suunnilleen jalan kohdalla ja hidastaa/pysähtyy ohjaajan hidastaessa/pysähtyessä. Luun mielestä se tarkoitti tänään sitä, että voi lusmuilla, kyylätä ja yrittää livetä edelle. Eikä ainakaan mitään lupia voinut pyytää katsekontaktilla. Mä voitin ja loppulenkin Luu sai kehuja ja nameja, kun oli sama mieltä kanssani :) Sille ne toki olivat nihkeä korvaus siitä, että ei saanut mennä mielensä mukaan.

Lenkin jälkeen sitten tokoilemaan. Ois pitänyt jo tajuta, että olin siihen liian väsynyt, nälkäinen ja kireähermoinen. Ei tehty ihan semmoista kivaa hyvänmielen treeniä, kuin piti. Tarkoitus oli tehdä evl suunnilleen läpi kahdessa setissä.

Seuraaminen oli ihan kivaa, tehtiin kaikkea, eikä mokannut mitään. Normikäynnissä tuntui välillä olevan inasen edessä, täytyy tarkkailla. Palkatta.

Idari, namia alusta. I-S-M. Nami seisomisesta, ei istunut! :) So far, so good.

Luoksetulo, nami alun maahanmenosta. Kokonaisena, palkatta. Maahanmenoa vähän ennakoi, odotin että kiihdyttää uudestaan ja pistin vasta sitten maahan.

Ruutu, josta se riemu sitten repesi! :D Ensin meni niin nihkeästi merkille, että en voinut hyväksyä. Otin pari kertaa pois kesken matkan. Pienellä sanallisella hetsauksella sitten vähän paremmin, mutta tää on nyt jostain syystä huonontunut. Ruudussa meni yli, taas. Varmaan miljoona kertaa. Jos ei muuten, niin peruuttamalla. Ajattelin jo, että en voi enää juoksuttaa sitä, mutta oli pakko... Lopulta palkkasin kerran mulla olevaan leluun vauhdista juuri, kun meni ruutuun. Silläkin riskillä, että sitten tapellaan taas etureunalle himmaamisen kanssa. Seuraavalla jäikin aika keskelle, melkein jo liian eteen. Sitten en enää uskaltanut.

Pienen tauon jälkeen toinen setti.

Ohjattu. Oikea. Mokasi noston ihan kunnolla, ei meinannutkaan saada kapulaa suuhun. Tää siis seis ja uusiksi. Nyt nosti vaan kaarrottaen. Mutta sitten tuli taas aivan vinoon. Ei edes yrittänyt suoristaa, vaan jäi sille linjalle, jolla oli tulossa. Tässä vaiheessa mulla meni hermot. Jos en jotain siedä niin sitä, jos koira ei yritä. Tätäkin asiaa on kyllä harjoiteltu, ja vaikka Luu ei osaa tulla täysin suoraan, sen pitäisi osata suoristaa linjaansa. Joten sitten tehtiin palautusta oikealta... Siitä, että koira ei lähtenyt palauttamaan ollenkaan (josta sille sanottiin, että pitää palauttaa), päästiin sen kautta, että se palautti ravilla (josta sanottiin, että pitää palauttaa kunnolla) siihen, että se palautti suoraan ja hyvällä asenteella, mutta vielä vikat askeleet raviin hidastaen. Mutta yritti sentään :) Vaikka ei nyt mennyt ihan kauheen hyvin tää treeni. Kai mun on pakko vaihtaa palautus suoraan sivulle, loppuu keinot ja jaksaminen tämän kanssa.

Seuraavaksi ihanaa paskametallia ;) Tasamaanoutona. Meni hyvin kapulalle, mutta nosti tosi huonolla otteella, ei tiukentanut ja tiputti kesken matkaa. Koska sietokyky ei ollut ohjatun jälkeen parhaimmillaan, koira lähti tauolle ja keräilin kymmeneen laskeskellessani merkit ym. kentältä pois. Sitten uudestaan, Luu hyvällä asenteella mukana, mutta sama homma. Ei pysty nostamaan. Ei millään. Luulin, jo, että sillä on suu kipeä, koska näytti yrittävän, mutta ei vaan pystynyt. Koitin sitten laittaa kapulan suuhun ja pystyi pitämään ja palauttamaan ihan normaalisti. Ei vaan voi nostaa kunnolla ja kun ei nosta kunnolla, kalisuttaa, mikä tuntuu inhalta. Pari palautusta sain sen lopulta tekemään, vaikka ei hyvin pitänytkään.

No, vielä kaksi "kivaa" liikettä, joissa paine koirassa tunnetusti tekee hyvää... ;)

Tunnari pitkästä aikaa rivissä. Pakko kokeilla, jos on kokeessakin. Kaarrotti kapuloiden taakse ja aloitti haistelun jostain. Oman nosti vasta toisella kierroksella. Ja palautti vinoon.

Kaukot. Ensin ei mennyt maahan, uudella aloituksella ok. Perinteinen järkkä. M-I hyvä :) I-S pitkitetyllä käsimerkillä, ennen ei siirtänyt oikeaa etutassua. S-M-S hyvin. S-I hidas, mutta takatassut täydellisesti paikallaan :) I-M ei tippunut normisti, vaan toinen jalka edellä. Vähän oli siis jähmeyttä, mutta kiitos siitä, takatassut eivät kyllä liikkuneet milliäkään.

Joo, vähän semmoiset treenit, että toko on taas ihan syvältä :D Mutta jospa huomenna paremmalla mielellä.