Saatiin sovittua "taas" aksatreenit Tesun kanssa. Mentiin Katin ja Maijun kanssa Kirkkonummelle Tesun kentälle. Marikin tuli. Ja otin Nipsunkin, joten treenattiin yhteensä yhdeksän bordercollien ja yhden sheltin voimin :) Hyvin kulkivat koirat vapaana lenkilläkin, vaikka se kieltämättä jo vähän hurjalta välillä näytti :D Luukin osasi käyttäytyä. Sen silmissä pennuista on ilmeisesti kasvanut tarpeeksi isoja ja Islan kanssa kehitteli jo jotain juoksuleikkien tapaistakin.

Ratana oli joku vanhan Mouhiksen rata Maijun kätköistä. Se näytti paperilla hauskalta ja vauhdikkaalta, mutta oli kyllä livenä aika tuskainen. Tein Luun kanssa kaksi kierrosta ja Nipsun kanssa yhden.

Luun kanssa alku oli pelottava, se latasi taas niin raivolla. Sain sen onnistumaan parhaiten ottamalla vastaan kaukaa valssilla. Valui niinkin, mutta en ainakaan seissyt vaaravyöhykkeellä ja pääsin eteenpäin. Kepeiltä treenattiin poispäinkäännöstä putkeen ja putkesta pituudelle irtoamista kepit leijeröiden. Tein tän ensin pari kertaa palkalla, koska tiesin vaikeaksi. Sen jälkeen meni radallakin, mutta muutaman palkkaamattoman jälkeen alkoi taas kiilata putkesta pituuden ohi... Korjaantui kyllä ihan vaan paremmalla käskytyksellä. Osasi siis, ei vaan ois malttanut mennä "väärään" suuntaan.

Radan jossain puolivälissä oli vaikea kohta, joka tuotti kaikille enemmän tai vähemmän tuskaa. Mä lopulta vähän niinkuin luovutin sen kanssa, kun ei edes keksitty, miten muuten sen olisi voinut viedä. Yllättävää hankaluutta tuotti toisella kierroksella puomilta putken ohjaajanpuoleiseen päähän veto ja leikkaus. Ehkä Luu alkoi jo väsyä, kun kielsi sitä tai teki jotain muuta hassua...? Loppupätkä oli muuten kivempi ja siitä saatiin jopa joku muutaman esteen pätkä menemään ihan sujuvasti :)

Nipsun kanssa meno tökki vähän joka välissä. Rämmittiin jossain pätkissä rata loppuun. Sillekin keppileijeröintiä palkalla, toimi sen jälkeen radallakin. Poispäinkäännös yhdessä kohtaa ei meinannut onnistua, kun Nipsu luki hypyn suoraan jo ennen edellistä estettä. Ja sitten jos veti yhtään liikaa, niin sehän kiepsahti jo väärään suuntaan. Tarkkaa oli. Puomilla himmaili ärsttävästi, äh.

Maijukin meni pikkupätkän Nipsun kanssa. Samaisessa poispäinkäännöskohdassa sheltti yllätti omatoimisuudellaan ja taisi jonkun putkikiellonkin ehtiä tekemään, mutta muuten meni näppärästi.

Ja mä sain kokeilla vähän Rimman kanssa :) Tehtiin alkua, jossa oli pari hankalaa kohtaa. Sitä alkukuviota en meinannut saada onnistumaan millään. Hyvin erilaiselta Rimma kuitenkin tuntui kuin Luu, vaikka niissä paljon samaakin on! Kumpikaan ei kokoa hypyille ilmaiseksi, mutta Rimma tuntui lähtevän herkemmin kiertämään eikä lukenut esteitä ihan yhtä helposti. Sen askellus tuntui myös pidemmältä kuin Luun. Toisena juttuna palkkailtiin pituudelle irtoamista, joka oli äitikoirallekin hankala. Ja se onnellinen ilme naamalla treenin jälkeen on molemmilla ihan samannäköinen! <3

Hulppeat puitteet, upea aurinkoinen syyspäivä ja mukavaa seuraa, ei olisi enempää voinut toivoa! Kiva päivä, kiitos!