Vuosi vaihtui. Jos ette siis ole huomanneet. Kirjoitin eilen perinteisen pitkän vuodenvaihdekatsauksen vanhoine ja uusine tavoitteineen. Se oli melkein valmis, ennen kuin onnistuin painamaan jotain väärää näppäintä ja lennättämään koko tekstin bittiavaruuteen. Joten se siitä sitten, en jaksa kirjoittaa uutta. Tärkein toteutui kuitenkin, kun tuli itse kirjoittaessa käytyä mennyttä vuotta läpi ja mietittyä tätä alkanutta vuotta.

Vastineeksi päivittelen vähän tilastoja, joita en ole ennen koonnut. Pidin viime vuoden kirjaa kaikista treeneistä. Blogissakin ne ovat kyllä kaikki, mutta määriä ei sieltä jaksa kahlailla. "Treeneiksi" laskin kaikki semmoiset, joissa varta vasten mentiin kentälle tai hallille treenaamaan. Perfektionistille määrittely tuotti välillä harmaita hiuksia, mutta yleisesti ottaen sisällä tehtyjä kotitokoiluja, tokotreenien yhteydessä tehtyä paria kontaktiestettä tai lähtötreeniä tai agitreenien yhteydessä höntsäiltyjä tokojuttuja en laskenut mukaan. Todellisuudessa pikkujuttuja tehtiin siis enemmän, mutta ehkä näistä jotain yleiskuvaa treenimääristä saa.

Luu treenasi tokoa 181 kertaa. Keskimäärin siis n. joka toinen päivä, mutta käytännössä välillä tiheämmin ja välillä harvemmin. Eniten treenejä tuli tammikuussa, 20, ja vähiten helmikuussa, vain kahdeksan.

N. puolet treeneistä tein yksin, muissa oli seurana ja liikkurina ainakin yksi kaveri. Varsinkin nyt loppuvuodesta ollaan saatu kivasti kimppatreenejä kasaan. Hyvät treenikaverit ovat kullanarvoisia, iso kiitos teille! <3

Kokeissa käytiin kymmenen kertaa. Kahdeksasta kokeesta tuli 1-tulos. Vain kaksi kokeista oli ihan "kyläkokeita". Niistä sekä piirinmestaruuksista pisteitä tuli yli 300. Ainoat isommat epäonnistumiset (oudot ruutuvirheet) osuivat MM-kisoihin ja SM-kisoihin.

Agilitya Luu treenasi 62 kertaa. Omatoimitreenejä olisi voinut tehdä vähän enemmän, mutta silloin kun semmoisille on ollut aikaa, toko on usein vienyt voiton.

Kisapäiviä tuli 25, startteja 60. Nollia tehtiin (2- ja 3-luokassa) seitsemän (n. 12 %) ja mikä hassuinta, näistä kaksi oli tuplia ja kolme nollista tuli peräkkäisissä starteissa. 3-luokassa tehtiin kaksi 0-voittoa ja saatiin kaksi agi-sertiä. Hyllyjä tuli 32 (n. 53 %).

Jäljestys aloitettiin heinäkuun lopussa ja jatkettiin aina vuoden loppuun asti. Viisi kuukautta kestäneellä jälkikaudellamme Luu ehti ajaa 13 nurtsijälkeä ja 11 metsäjälkeä.

Metsäjäljistä kaksi päättyi hukkaan, muilla matkaa kertyi yhteensä vajaa 5 km. Proksi on vielä matkaa, joten keppejä en ole tilastoinut.

Lampaita käytiin katsomassa kaksi kertaa, mutta tätä en kyllä meillä ihan harrastukseksi asti laske.

Nipsu treenasi agilitya 53 kertaa. Varsinkin keväällä Nipsun kanssa treenaaminen jäi tosi vähälle tokojen takia. Syksymmällä päästiin paremmin taas rutiineihin kiinni. Yritän säästellä helposti jumiutuvaa Nipsua, joten treenit keskimäärin kerran viikossa kuulostaa varsin kohtuulliselta.

Kisapäiviä Nipsullekin tuli 25. Virallisia startteja 52, lisäksi SM-kisat ja karsinnat. Virallisissa starteissa tehtiin 19 (n. 37 %) nollaa ja 21 (n. 40 %) hyllyä. Terapiasheltin hyllyprosentti siis huitelee lähellä Luun lukemia... 0-voittoja tehtiin 11, eli n. 58 % kaikista nollista.

Tuloksia en analysoi sen enempää, sillä suurimmat tavoitteemme liittyvät edelleen kaikkeen muuhun kuin niihin. Lukuja on kuitenkin hauska tutkia ja tunnen lievää voitonriemua siitä, että pystyn pyörittelemään niitä puhtaasti mielenkiinnosta, ilman suuria tunteita ;)

Toivon alkaneelle vuodelle paljon tunteita nostattavia hetkiä, joilla ei ole mitään tekemistä tuloslappusten kanssa! :)