Kaksi viikkoa sitten lauantaina tokoiltiin viimeistä kertaa nykysäännöillä piirinmestaruuksissa. Historiallinen koe pidettiin Eteläpuistossa Ralf Björklundin tuomaroidessa. Sää suosi ja taso oli kova, Pohjois-Hämeen kennelpiirissä kun ollaan :)

Koska kotikoe, lähdin aamulla vähän viime tipassa ja olin turhan myöhään paikalla. Koko matkan toivoin vain, ettei meillä olisi lähtöpaikkaa ihan alussa. No, numero 2! :p Ja kaiken kukkuraksi kaikki liikkeet putkeen :/ Paikallaolot oli onneksi alkuun, mutta niitäkin parin poissaolijan takia lopulta vain kolme ryhmää. Aika kiireellisillä valmistautumisilla (sis. aamulenkin...) mentiin siis kehään. Luu oli kuitenkin ennen kehää ihan hyväntuntuinen, enkä itsekään mitenkään panikoinut. Kehässä se oli sitten kuitenkin inhottavan löysä ja teki ärsyttäviä virheitä. Se pysyi ihan kivasti mukana, mutta ei tuntunut muuten yhtään hyvältä. Äkkiä sieltä SM-kisojen hyvästä fiiliksestä ja suoranaisista pilvilinnoista tipahtaa. Juuri, kun erehtyy kuvittelemaan, että se oikea fiilis alkaa löytyä ja näkyä koekehässäkin.

Istuminen 10 - Siirsi toista tassua, kun olin palaamassa luokse. Tuomari ei varmaan ehtinyt huomata.

Paikkamakuu 10 - Tämä ok.

Hyppynouto 10 - Ei kovin ponnekas, mutta huolellinen.

Ohjattu 8,5 - Löysä merkki. Tosi hidas palautuksen loppu. Videolla näyttää jäävän lisäksi vinoon, mutta sivulla näytti muistaakseni olevan suora.

Seuraaminen 9,5 - Tää oli aika siistiä, koska Luu oli matalammassa vireessä.

Ruutu 0 - Ei olla päästy ruutukirouksesta siis vieläkään. Ja taas tuli uusi nollaustapa, kisoissa Luu ei ole vielä ollut takaa yli, vaikka sitä treeneissä välillä tekeekin. Valui stopissa tosi taakse, mutta luulin pysyvän sisällä. Pylly oli nauhan yli :/

Zeta 7 - Heti perään idari, jossa jätti istumatta! Tämä söi vielä enemmän, koska ruutu nyt oli vaan työtapaturma.

Kaukot 9,5 - Löysä, mutta piti takajalat.

Tunnari 10 - Hyvä etsintä, nosti oman nopeasti. Mutta PALAUTTI RAVILLA...?! Ihan iloisesti ja häntä pystyssä, mutta ravilla...!!!

Luoksetulo 9 - Olisi voinut pistää vähän enemmän eforttia joka osuuteen.

Ruutu -40 pinnaa ja zetan moka siihen päälle, niin päädyttiin nippa nappa ykköseen, 259 p. Sijoitusta en muista. Säälipalkintoja saatiin kuitenkin, kun joukkueemme tuli toiseksi, toisen TamSKin joukkueen voittaessa. Oli kyllä kokeen jälkeen pitkästä aikaa taas niin surkea olo tämän tokon suhteen. Se fiilis, se fiilis... Huoh.

Video viimeisestä vanhojen sääntöjen kokeesta, kiitos Maijulle. (Kaiken muun lisäksi olin myös unohtanut ladata videokameran.