Tänään aloitettiin kisaviikonloppu Luun kanssa Hämspan kisoissa. Neljättä päivää putkeen siis sdp:lle...

Ykköset tuomaroi Leena Rantamäki-Lahtinen. Eka rata oli ihan naurettava. Radalla piti tehdä yksi puolenvaihto, ja sekin kontaktilla. Muuten vaan mentiin suoraan ja käännyttiin joko putkessa tai kaarella olevilla hypyillä. Keppien jälkeen oli hypyt vähän inhassa kulmassa niin, että linja vei viimeisestä ohi. Tätä onneksi vähän helpotettiin makseille. Radan haaste piili siis taas siinä, että nopeilla koirilla se vauhti pääsee kasvamaan ja kasvamaan ja...

Luun rata loppui esteelle numero neljä :D Teki lentokeinun. Korjautin takaisin kontaktille (johon yritti taas tomerasti itsekin, mikä tuntui huvittavan yleisöä ;) ) ja mentiin pois. Olin tehnyt keinua juuri lämppäesteillä, mutta ei vaan malttanut. Alkusuoran hypyt hyvin, vaikka noissa helposti mopo karkaa ja rimat lentää.

Päivi ja Pimu tekivät hienon nollan, voittivat ja siirtyivät kakkosiin! Jei!

Toisella radalla piti jo ohjaillakin! Alun kanssa en päässyt sinuiksi. Simppeli kuvio, mutta jotenkin iso esteväli aiheutti sen, etten löytänyt siihen hyvältä tuntuvaa ratkaisua. Koiralle ehdottomasti paras linja olisi ollut kierrättää kolmonen kauemman siivekkeen kautta, mutta siinä mua ahdisti valssi ja sitten se, että jos kolmosen kurvi yhtään leviää, koira tulee huonosti kohti aata ja tiputtaa nelosen riman. Päätin pysyä mukavuusalueella ja tehdä vaan ohjauksen, joka tuntuu helpoimmalta. Ruma siitäkin tuli, kun en saanut Luuta kunnolla vekattua kakkosella, mutta ehkä mä nyt kestän nämä kauneusvirheet :) Tuota voisi kyllä treenata joskus.

Renkaan jälkeisessä valssissa jäin tutustumisessa helposti koiran eteen ja peitin putken, joten siihen nähden se onnistui ihan kivasti. Keinun teki nyt hyvin, mutta varasti vähän...! Ehdin sanoa jo vapautuskäskyn ja tajusin samalla, että sehän pirulainen lähti jo. Täytyy kisoissakin muistaa härkkiä kontakteilla, koska Luu tuntuu nyt olevan aika herkästi lähdössä. Aallakin nytkähti, mutta pysyi kyllä. Pituuden jälkeen Luu oli menossa hypystä melkein ohi, mutta lähti onneksi hakemaan sitä käskyllä. Puomin ylösmeno oli sitten siinä ja siinä. Kehuin jo, mutta tajusin samalla, että osui takatassuilla. Etutassuista ei mitään havaintoa. Videolta koitin hidastuksella tihrustaa, mutta ei siitäkään saa kunnolla selvää. Näyttää, että osuu etutassuilla ihan alareunaan. Eniveis, ei tehnyt kauhean hyvin, mutta mennyttä mikä mennyttä.

Ja niin ollaan askelta lähempänä sitä, että päästään pois näiltä kaahotusradoilta! Nolla ja voitto! :)

Luun nolla. Kiitos Marille ja Hennalle videoinneista!