Sunnuntaina kisojen jälkeen oli vielä tokon kehätreenit. Pikainen ruokatauko ja suorilta tokoilemaan, vähän uuvutti. Päästiin vierailemaan sakemannien kentälle Kaukajärvelle, kiitos sinne! On kyllä uskomatonta, että rotujärjestö voi saada tuollaisen mielettömän nurmikentän käyttöönsä tuollaisella paikalla, kun ajattelee, miten vaikea Suomen suurimman agilityseuran on ollut saada ylipäätään mitään tonttia. No, ajat muuttuvat ja tila vähenee. Toivottavasti saavat pitää kenttänsä jatkossakin :)

Rakennettiin neljä kehää. Kaksi EVL-koirille ja kaksi muille. EVL tehtiin taas SM-järkässä kahden kehän välillä vaihdellen. Luulla on ollut touhukas viikko (poikkeuksellisesti ei yhtään ihan totaalivapaapäivää) ja samana päivänä aksakisat, joten halusin sille "helpon" hyvänmielentreenin. Ts. se sai paljon palkkaa ja palautetta ;) Eli en tehnyt kovin kisamaisesti, ettei se pääse lipsuilemaan. Oli ihan hyvä treeni. Pääsin puuttumaan muutamaan virheeseen ja palkkaamaan monia juttuja. Kokonaisuudessaan mielentila pysyi aika kivana, eikä Luu tuntunut yhtään väsyneeltä.

Ruudussa vapautin ensin merkillemenossa salaa viedylle palkalle. Pienellä bordercolliella meni ihan pasmat sekaisin, kun ei heti hoksannut lelua. Sitten merkin kautta ruutuun, mistä palkka, kun meni hyvään paikkaan. Sitten vielä kokonaisena, mutta kehut ruudussa seisomisesta. Ei yrittänytkään ennakoida maahanmenoa. Loppuseuruu oli taas huono, siitä sitten vähän nillitin.

Luoksetulo suorana. Ok.

Ohjatussa myös ensin lelu merkistä, nyt vaan laitettiin se Luun nähden. Sitten kokonaisena. Vasemmalla oli kaikkea häiriötä, kuten ylimääräisiä kapuloita kasassa. Luu suuntasikin ensin sinne. Keskeytin ja muistutin kapuloista. Luu lähtee vähän turhan herkästi liian isolle kaarelle, jos siellä on merkkejä tm. sälää, näitä pitäisi kyllä treenata. Toisella yrityksellä vilkaisi rojuja, mutta korjasi nopeasti sille oikealle vasemmalle.

Kaukot tein vähän lähempää. Aloitin s-i ja meni maahan. Kokonaan alusta, sitten teki ihan ok.

Tunnari tehtiin lähellä kehänauhaa. Luu ei katsonut kunnolla kapuloiden vientiä ja lähti sitten kaartamaan kehänauhan yli. Kutsuin pois ja otettiin tämäkin uudestaan. Sitten löysi paremmin kapuloille ja bongasi omankin aika nopsaan.

Zetassa järkkänä ehkä i-m-s. Palkkasin mukaanottojen jälkeisestä seuraamisesta. Oli aika kiva. Maahanmenoon ihan pieni apu ja teki hyvin. Ehkä se saattaa tämän vielä joskus oppia ;)

Hyppynoudossa kehuin ja vapautin ennen lähetystä. Nosto oli ruma ja otti ensin löysemmällä otteella. Sivulle olisi voinut tulla reippaammin, mutta tuli kyllä huolellisesti suoraan, siitä pitää aina antaa pointsit.

Seuruussa meidän liikkuri teetti muutamia aika haastavia kehänauhan lähestymisiä ym. ;) Yhden juoksustopin mokasi huolella, mutta sen jälkeen teki nekin paremmin.

Luu oli muuten huvittava yhdessä siirtymässä. Se "seurasi" tyypilliseen tapaansa siinä jossain metrin säteellä eteensä tuijottaen. Yhtäkkiä Maiju kaivoi taskusta nameja ja tarjosi niitä Luulle nätisti leperrellen. En ollut varautunut moiseen häiriöön itsekään, enkä ehtinyt reagoida mitenkään, kun koira oli jo salamana sivulla pitämässä tiivistä kontaktia :D Voi kun kisakehäänkin saisi ottaa oman häirikön mukaan!

Lopuksi tehtiin paikallaolot. Näissä ei mitään ihmeellistä, hyvin näytti olevan. Istumisessa namit tassuilla.

Korjaussarjaa en halunnut tehdä, kun Luu oli tehnyt jo niin paljon ja treenistä jäi kiva mieli. Sen sijaan Luu sai tehdä jälkkärinä vähän piilonkiertoja ;) Näytti kyllä olevan maailman siisteintä, kun sai painaa kentän poikki ihan miljoonaa! Sen verran alkoi silmät pyöriä päässä, ettei enää malttanut muistaa, kumpi on "kierrä" ja kumpi "takaa", mutta niin onnellisella ilmeellä sai tämän kerran anteeksi.