Eilen treenattiin valmennusryhmän uunituoreen treenisuunnitelman mukaan tekniikkaa. Pekka toi ihmeteltäväksi jotain Jaakon pätkiä, joilla pääsi kokeilemaan jaakotusten lisäksi ainakin sylkkäreitä, persjättöjä ja layerointia. Yhteen kohtaan olisi voinut tehdä myös saksalaisen käännöksen, mutta se jäi suunnittelun asteelle, kun jäätiin miettimään, että mikä saksalaisesta tekee puhtaan saksalaisen... Ja jos se ei ole ihan puhdas saksalainen, mikä se on? Ihan Hitler-puheisiin asti ei (onneksi) päästy ja mä ainakin päädyin ohjaamaan kyseisen kohdan ihan supisuomalaisesti jaakottamalla :D

Ensimmäisellä pätkällä siis alkuun pari takaakiertoa pakkovalsseilla ja jaakotuksilla. Niissä oli pieniä ajoitusongelmia, mutta muuten toimi. Yhtä putken jälkeistä kurvia hinkattiin valssin ajoituksella ja suunnalla. Mulla tahtoo tuommoisissa paikoissa valssit valua, jolloin koirakin luonnollisesti kaarrottaa. Aikaisemmin kääntymällä ja tiukan linjan pitämällä Tuitunkin kurvi saatiin paljon suoremmaksi. Seuraavan putken jälkeen oli tiukka välistäveto/-työntö -kuvio, johon omalla mukavuusalueellani olisin varmaan mennyt tunkemaan valssin. Nyt kokeilin kuitenkin ulkokautta ohjaamista sylkkärillä, mikä toimikin tosi nätisti. Piti vaan ottaa Tuittu ajoissa haltuun ja katsoa, ettei valuta taas omaa linjaansa liikaa seuraavalle hypylle.

Toisella pätkällä ylivoimaisesti haastavin kuvio oli ihan yksinkertainen persjättö. Kerta kerran jälkeen Tuittu valitsi haluamani suunnan sijaan putken, vaikka säädettiin persjätön ajoitusta ja yritin viedä tosi tiukasti. Sitten Pekka hoksasi, että Tuittu kääntyy hartialinjani mukaan. Kun käänsinkin vastaisen puolen hartiaa alemmaksi, Tuittu lähti ohjaukseen mukaan ihan ilman vääntöä. Pieni asia, jolla oli iso vaikutus. Ja jota en olisi kyllä koskaan hoksannut. Samassa kuviossa tein itselleni vieraan valinnan, eli poispäinkäännöksen ja layeroinnin yhdistelmän. Kerran Tuittu valitsi väliin jäävän hypyn, mutta uusinnoilla tämä meni hyvin. Poispäinkäännöksenkin se luki paremmin kuin olisin uskonut.

Kivat treenit, vaikka lopussa niskaan tuli vähän sadettakin!