Meille tuli tänään uudet ikkunat ja lähdettiin aamulla koirien kanssa remppamiehiä pakoon treeneihin ja lenkille.

Tallilla tehtiin tokoa. Luu teki kaksi kierrosta ja Tuittu yhden tosi lyhyen. Mulla oli tunti aikaa ja se meinasi loppua kesken. Tunti! No, varmaan eka vartti meni esteiden raivaamiseen kentältä.

Ensin kuuntelua ohjatussa. Mistä se piru aina tietääkin, että nyt treenataan kuuntelua ja yritän narauttaa sen jostain typeryydestä? ;) Ei varmana narahda. Lähetin välillä hakemaan kapulaa ja välillä ruutuun. Kapulalle mennessä vilkaisi ruutua ja ruutun mennessä kapulaa, mutta oikeaan meni silti. Kapulat oli punaisen maton puolella sälän edessä, mutta ei ongelmia niidenkään kanssa.

Sitten ohjatun palautuksia erikseen. Heitin vähän kauemmas. Ihan hyvin.

Seuraamisessa kaikenlaista. Esteiden lähellä kävelyä, hidasta, hitaaseen siirtymistä, käännöksiä, pysähdyksiä ja käännöspysähdyksiä. Perusasennot parani taas.

Metallilla pitoa ja nostoja. Sai tehdä muutaman agihypynkin kapula suussa. Se ei vaan ollut ehkä kovin hyvä, koska alkoi heti haukkua. Kapula suussa. Agility ja ääni ne yhteen soppii. Nostoja hypyn kautta, vauhtipalkalla.

Idari ilman merkkejä, S-I-M. Pysymistä ja mukaanottoja. Seisomisessa meni kerran hämyyn, kun kävelin ohi ja sanoin "käsky". Sen jälkeen ei mokannut. Paitsi että seisoi ekan istumisen...

Luun tauolla Tuittu teki vähän ruutua ja seuraamista. Myöhemmin se myös osallistui aktiivisesti Luun tunnaritreeniin ja kaukoihin :)

Luu teki vaihteeksi ihan normitunnarin, paitsi jäin vähän lähemmäksi. Oma toinen oikealta. Ei sahannut, mutta oli vähän levoton oman ja viereisten kohdalla.

Tunnarin palautuksia läheltä ja vieraiden sekaan heittäen. Ravilla vaan tulee...

Luoksetulon loppua. Sivulletulossa menee nyt asenne vähän tarkkuuden yli, mutta eiköhän se siitä asetu...

Kaukoja edes vähän kisamaisesti. Hinkkaan aina vaan läheltä, koska silloin tulee vähemmän virheitä ;) Tein heti alkuun kisamaisen sarjan I-S-M-S-I-M. Seiso-istussa siirtyi tassunmitan verran eteen. S-M pitää takajalat paikallaan, mutta tekee kisamaisessa silti liian etupainoisena, jolloin nousee liian pitkäksi seisomaan. Sitten vähän paikkailtiin.

Vielä kiiruusti merkkiä ja ruutua. (Kiiruhdin suotta, koska seuraava varaaja olikin perunut viime tipassa.) Ruutu oli merkistä vasemmalle, joten siihen suuntaan teki merkin ihan hyvin. Ruutuun meni hyvin, annoin taas tuplakäskyn. Sitä ei enempää. Tehtiin tässäkin kuuntelua sekä merkillä että merkille lähetyksessä. Kerran oli lukittunut ja lähti väärälle merkille. Vähän turhan kyylänä se tässä on, vaikka kykenee kyllä sitten toimimaan ihan hyvin. Ärsyttää vaan.

Sitten vielä puolentoista tunnin metsälenkille ja kauppareissulle. Siinähän se päivä kului rattoisasti. Kotona odottivat uudet, puhtaat ikkunat sekä kasa rakennuspölyä levittyneenä ympäri asuntoa.