Vappu teki poikkeuksen valkkuryhmän tokotreeneihin. Ei toki sellaista, että treenit olisi peruttu ;) Aloitettiin treenit vaan aikaisemmin ja treenattiin ulkona! Pirkkahallilla. Lähtiessä sää oli ihanan aurinkoinen, mutta se muuttui pian pilviseksi ja tuuliseksi. Tuli jopa kylmä ja piti kaivaa hanskat repusta. No, tyypillinen vappusää. Nauratti nämä koiraharrastajien vappumeiningit, kun jäähdyttelylenkiltä palatessa Sirpa ja Pipa kävelivät vastaan. Olivat tulossa treenaamaan :D

Luu teki oman settinsä tehokkaasti n. vartissa. Tehtiin ensin seuraaminen ja ruutu kisamaisesti, sitten perään - yllätys, yllätys - tunnari. Seuraaminen oli heti huonompaa, kun piti mennä liikkurin mukaan. Näitä pitäisi nyt harjoitella, koska se johtuu varmaan omasta käytöksestäni.

Ruudun merkki ihan kiva. Ruutuun meni aika lujaa ja takarajasta yli. Yritin stopata aikaisemmin, mutta Luuhan ei reagoi pysäytyskäskyyn yhtään mitenkään :D Kokeessa ois ehkä mennyt jo nollaksi, mutta parilla korjauksella sain sen ruutuun. Olin jo niin sekaisin, että annoin väärän maahanmenokäskynkin, mutta tulipa testattua, että "down" toimii myös. Sivulle tuli tosi nätisti! Ihme, sillä näitä ei olla edes muistuteltu aikoihin!

Tunnari ihan normaali kisamainen rivi. Liikkurin käskystä sanoin "odota", jolla Luu nytkähti, mutta ei lähtenyt ja menin kapuloiden lähelle vahtimaan. Luun tullessa muistutin vielä "kunnolla" -käskyllä. Teki silleen aika vastentahtoisen kiltisti :D Mutta kiltisti siis. Maiju kuvaili Luun olemusta, että se lähti takki auki, mutta napitti matkalla :D Puhuttiin myös, että Luulle pitäisi hommata vetuketjullinen takki. Se olisi helpompi laittaa kiinni eikä jäisi niin helposti auki lepattamaan.

Sitten tehtiin luoksetuloleikkiä namikupeilla. Pelkkiä läpijuoksuja näin ekalla kerralla (ja huonolla pohjalla). Aika äkkiä hoksasikin juonen ja juoksenteli kipolta kipolle.

Loppuun muutama kaukojen aloitus. Ensin M-S, joka jäi vähän matalaksi. Sitten M-I, jota ei taas ekalla kerralla pystynyt tekemään kunnolla.

Muiden treenattua oli pakko tehdä ruutu uudestaan. Lähetin kerran molemmista suunnista. Nyt meni hyvään paikkaan lähelle takareunaa. Vielä vähän seuraamispätkiä ja muutama täyskännös vasempaan.

Tuittukin teki perussettinsä eli seuraamista, luoksetulon ja kaukoja. Niissä ei mitään uutta :)