Ja takaisin arkeen. Ollaan laiskoteltu tokon suhteen koko viikko, mutta ei kai se nyt ole niin vakavaa. Maanantaina valkkuryhmän treenit.

Luu teki omalla vuorollaan idaria, ohjatun merkkiä ja kaukoja. Idari koemaisesti, I-S-M, kun se maahanmeno vikana on tökkinyt. Ja niin tökki nytkin. Voi ärsytys! Muistuttelun jälkeen sain toimimaan, kun otin uudestaan seisomisen kautta. Mutta tätä pitää nyt tosissaan hinkata. Eikä saa unohtaa käskyihin siedätystä. Seisomisessa musta jo tuntui, että ennakoi, vaikka ei kai oikeasti ennakoinutkaan. Teki vaan tosi nopeasti.

Ohjatun merkkiä nyt niin, että liikkuri kävi kapuloiden viennin jälkeen näyttämässä merkkiä. Ei hirveästi auttanut. Meni kyllä merkille, mutta hitaasti ja kaarrottaen. Lisäksi jäi kauas taakse. Uudella merkki-käskyllä meni tökkäisemään merkin kumoon. Sika! Nuhtelun jälkeen pari lähetystä ilman uutta kävelyä, ne ok. Sitten uusi liikkurin kävely ja taas merkin näyttö. Nyt oli ok. Ei hyvä tosin vieläkään, ajatus kapuloissa.

Kaukoja takapalkan kanssa, alkuja liikkuroituna. Ihan kamalia. Ennakoi miljoona kertaa liikkurin käskyä menemällä maahan. Ja sitten kun sai mennä maahan, pisti päänkin alas. Ekat nousut ok, istuminen tosin huono. Sitten vielä epävirallisemmin tekniikkaa muutamilla vaihdoilla. Yhden sitin oikein peruutti ja ajatus oli selkeästi takapalkassa, hyvä tässä vaiheessa! Mutta kyllä kauko-ohjauksen voisi mun puolesta poistaa erikoisvoittajaluokasta.

Seuraavassa setissä paikallaolot. Istuminen 1,5 minsaa ja makuu 2. Istuminen ok. Oli taas kovin hakatun näköinen ja katseli jonkun verran ympärilleen. Makuussa vein taas lelun kehän reunalle. Ekalla käskyllä valui ihme kippuralle alas, sanoin vähän ja laitoin uudestaan, sitten hyvin. Muuten ok. Pitäis noita maahanmenojakin ehtiä jossain vaiheessa erikseen...

Loppuhärdelleissä vielä tunnari liikkuroituna. Halusin siis tehdä häiriössä. Pari koiraa siinä treenaili ympärillä. Oma tuli, mutta liikutti yhtä. Ei nähty Maijun kanssa kumpikaan, että nostiko vai siirsikö jalalla. Kapulassa näkyi kuolan sijasta hiekkainen tassunjälki, eli oletettavasti jälkimmäinen. Toki tassuillakin härkkimisen voisi kieltää, mutta oli niin nopea, etten ehtinyt reagoida.

Tehtiin vielä seuraamista, vähän kaukoja ja ruudun paikanhakua. Seuraamista pätkinä. Tuntui aika kivalta. Palkkasin muutaman hyvän liikkeellelähdön, kun ei oikeastaan edes painanut.

Kaukoja temppuiltiin ruudun vapautumista odotellessa. Pistin mm. hyppäämään, pysäytin hypyn taakse seisomaan ja tein siinä muutamia vaihtoja.

Ruudussa paikanhakuja läheltä, mitä ollaan tehty ehkä kerran aiemmin. No, maanantaitreeneissä tulee ehkä tehtyä, kun täysimittaisia lähetyksiä ei mahdu tekemään, eikä viitsi hirveästi vajaalla matkalla treenata. Löysi joka kerta ok paikalle, mutta pyöri aina ensin. Yritti sentään hyvin. Tein pari kertaa pöydältä tai trainerin kontaktilta (kun sattuivat olemaan siinä vieressä...) , mikä ei ollut kovin hyvä idea. Agilityeste -> kierrokset kaakkoon -> ääntä... Me ei ehkä haluta ääntä ruutun menoon ;)

Lopuksi sitten vielä puomitreeniä. Meni aika hyvin! Varovainen usko tähän hommaan alkaa nostaa päätään... Tehtiin ehkä vajaa kymmen toistoa koko puomilla. Kerran mokasi, mutta huomautuksen jälkeen teki tosi varovasti seuraavat. Ja loput kaikki hyvin!

Palkkasin ensin heittämällä lelun ja Luu himmaili ärsyttävästi alastulolla. Laitoin sitten lelun piiloon ja palkkasin alastulon namilla kädestä. Heti nopeutui.